Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κολώνες και πλάκα μαζί?


Xronis27

Recommended Posts

Κύριοι γεια σας, είμαι ιδιώτης και τον τελευταίο χρόνο κατασκευάζω μια οικοδομή και βρίσκομαι στο στάδιο της πλάκας του υπογείου. Οι επόμενη εργασία που είναι να κάνω είναι να ρίξω τις κολώνες στο ισόγειο. Ρωτώντας τον μηχανικό μου και τον κατασκευαστή με παραπέμπουν στο να ρίξω πρώτα τις κολώνες και μετά την πλάκα. Συζητώντας άλλοτε με ιδιοκτήτες άλλων οικοδομών μου αναφέρουν πως καλύτερα να πέσουν μαζί, δηλαδή κουστούμι, έτσι λοιπών μου δημιουργείτε το εύλογο ερώτημα τι είναι καλύτερο και πιο σωστό?

Η επιφάνεια της πλάκας είναι 90τ.μ. και οι κολώνες στο σύνολο 10τ.μ. και απ' ότι καταλαβαίνω θα χρειαστούν 30 έως 35 κυβικά μπετό. Ποια τα αρνητικά και ποια τα θετικά σε καθεμία αντίστοιχα από τις δύο περιπτώσεις? Εσείς στην θέση μου τι θα κάνατε? Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ, το να συμφωνούν μηχανικός και κατασκευαστής (πράγμα δύσκολο στις μέρες μας) αρκεί στο να ακολουθήσετε πιστά τις υποδείξεις των.

 

Το γεγονός οτι επηρεάζεστε σε τόσο πρώιμη φάση της κατασκευής απο τρίτους άσχετους με το αντικείμενο είναι αποθαρρυντικό πιστεύω για την συνέχεια.

 

Εν πάσει περιπτώσει προτιμότερο να σκυροδετηθούν ξεχωριστά γιατι είναι πιο ασφαλές έτσι απο κατασκευαστικής σκοπιάς.

Link to comment
Share on other sites

Συζητώντας άλλοτε με ιδιοκτήτες άλλων οικοδομών μου αναφέρουν πως καλύτερα να πέσουν μαζί, δηλαδή κουστούμι, έτσι λοιπών μου δημιουργείτε το εύλογο ερώτημα τι είναι καλύτερο και πιο σωστό?

Αγαπητέ κύριε, αφού τα βρήκατε με τους άλλους ιδιοκτήτες (με τον υπεύθυνο μηχανικό τουλάχιστον, τα βρήκατε;) και αναμένοντας το οικονομοτεχνικό πόρισμα του εργολάβου, γιατί μας ρωτάτε;

Link to comment
Share on other sites

Καλό μεσημέρι & καλό μήνα. Σας ευχαριστώ για την ενημέρωση.

Τόσο το θέμα αν τα έχω βρει με το μηχανικό μου δεν το συζητάμε είναι σαφές διαφορετικά δεν θα του είχα εμπιστοσύνη να αναλάβει το έργο.

Τώρα στην ερώτηση ποιο θα ήταν καλύτερα να ρίξω πρώτα της κολώνες ή την πλάκα μαζί έχω απάντηση και από το μηχανικό & από τον εργολάβο? Αλλά δεν σημάνει ποια θα ήταν θα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα στην ερώτηση που ανέφερα παραπάνω. Στο κάτω κάτω υπάρχει δημοκρατία ό καθένας μπορεί να εκφράσει την γνώμη του. Ο μηχανικός ή ο εργολάβος μπορεί να λέει ότι τον συμφέρει και νομίζει ότι είναι το πιο σωστό για πολλούς και διαφόρους λόγους? Δηλαδή ό κάθε άνθρωπος που μου λέει ότι έμενα μου τα έριξαν κουστούμι κολώνες και πλάκα γιατί να μου πουν ψέματα πιο το όφελος?

Εγώ σαν ιδιοκτήτης θέλω της γνώμες σας που γνωρίζεται από το αντικείμενο και θέλω να μάθω τα πλεονεκτήματα & τα μειονεκτήματα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοί φίλοι μηχανικοί γιατί φοβάστε τις κουστουμιές? εδώ είχα κάνει μια ίδια ερώτηση και κατάλαβα ότι τις αποφεύγεται ακόμα και για τις μικρές, (οικιακές) στο #8 κάνω μια αναφορά σαν ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης το τι συναντάω αλλά δεν το πρόσεξε μάλλον κανένα σας . Οταν έριχνα τη δίκια μου διώροφη την έκανα κουστούμι , έναν έναν όροφο. Είχα ρωτήσει πρώτα 4 σωστούς επαγγελματίες μπετατζήδες , οι 3 μου το αρνήθηκαν μόνο ο 1 το είδε σαν πρόκληση ‘’ναι θα το κάνω αν και πολύ δύσκολο’’ ο δε μηχανικός μου ήταν επάνω και στις 2 πλάκες όταν έπεφταν τα μπετά και συντόνιζε την όλοι διαδικασία ενώ πρώτα είχε ελέγξει πολύ επιμελώς όλο το καλούπωμα, εγώ κατάβρεχα συνεχώς με ένα λάστιχο, ενώ από κάτω ήταν ένας εργάτης που κατάβρεχε και αυτός την ξυλεία στις κολώνες

Edited by ΝΙΚΟΣΤΡΙ
Link to comment
Share on other sites

Ναι, Ηλία μου αλλά λες και αυτό.

 

Καλύτερα χωριστά.....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εγώ σαν ιδιοκτήτης θέλω της γνώμες σας που γνωρίζεται από το αντικείμενο και θέλω να μάθω τα πλεονεκτήματα & τα μειονεκτήματα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 

Eπισκέψου ένα δεύτερο μηχανικό της περιοχής σου και πλήρωσε τον για τις συμβουλές του.

Link to comment
Share on other sites

Ο μηχανικός ή ο εργολάβος μπορεί να λέει ότι τον συμφέρει και νομίζει ότι είναι το πιο σωστό για πολλούς και διαφόρους λόγους? Δηλαδή ό κάθε άνθρωπος που μου λέει ότι έμενα μου τα έριξαν κουστούμι κολώνες και πλάκα γιατί να μου πουν ψέματα πιο το όφελος?

Εγώ σαν ιδιοκτήτης θέλω της γνώμες σας που γνωρίζεται από το αντικείμενο και θέλω να μάθω τα πλεονεκτήματα & τα μειονεκτήματα.

Πλεονεκτήματα "κουστουμιού". Ενδεχόμενα γλιτώνουμε μεροκάματα, μεταφορικά, πρέσα, κλπ λόγοι που μπορεί να μου διαφεύγουν προς στιγμή.

Αρνητικά: Δυσκολίες σκυροδέτησης κύρια στις κολώνες και κεφαλοκόλωνα (κόμβοι). Όταν ακούσεις τον δονητή να ακουμπάει και να δονεί τον οπλισμό (με ένα απαίσιο χαρακτηριστικό ήχο) θα καταλάβεις και εσύ και ο οπλισμός τι εννοώ.

Αν το κουστούμι είχε πλεονεκτήματα, τότε και τις γέφυρες (κάτω από 1500 κυβικά) θα τις ρίχναμε κουστούμι.

Στα λέω φιλικά και όχι εχθρικά, γιατί προφανώς με αυτά τα 40 κυβικά χτίζεις τους κόπους και το όνειρο μιας ζωής. Τώρα τι σου λέει άσχετος γείτονας, φίλος ... κλπ, αν σου κάτσει καμιά στραβή εσύ και ο μηχανικός θα τρέχετε.

Edited by man21
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.