Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κτίσμα προ του 1955 και βεβαίωση Μηχανικού Ν.4014


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 36
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

καταρχάς ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. αλλά δεν καταλαβαίνω την ενίσχυση με κολόνες ως τι θα την δηλώσω, γιατί για τα άλλα φαντάζομαι ότι πάει σε λοιπές παραβάσεις.Καμία ιδέα?

 

ααααα και κάτι άλλο! το χαρτί της πολεοδομίας για νόμιμα υφιστάμενο κτίσμα δεν μετράει?

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

ααααα και κάτι άλλο! το χαρτί της πολεοδομίας για νόμιμα υφιστάμενο κτίσμα δεν μετράει?

 

Το χαρτί της Πολεοδομίας ¨μετράει¨, κι η Βεβαίωση Δημάρχου (ή καλύτερα του ορισμένου Αντιδημάρχου) ¨μετράει¨ αλλά πρέπει

να συνοδεύεται από την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας ή της ΥΔΟΜ.

Link to comment
Share on other sites

μια τελευταία ερώτηση. για αυτές τις λοιπές παραβάσεις, τι θα χρειαστεί να καταθέσω για να τακτοποιηθούν? θα χρειαστούν κατόψεις, τοπογραφικά κτλ? θα χρειαστεί και δελτίο δομικής τρωτότητας?ευχαριστώ και πάλι!

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα!!

παιδιά μια ερώτηση. Ένας πελάτης ήρθε και μου ζήτησε να του δώσω βεβαίωση 4014 για μια οικία που έχει.Για το σπίτι έχει βεβαίωση δημάρχου προ 55, νομίμου περιγράμματος,χαρτί ηλεκτροδότησης-υδροδότησης του κτιρίου από δήμο ,συμβόλαιο όπου φαίνεται ότι το κτίσμα προϋφίσταται του 55 και άδεια μικρής κλίμακας για επισκευή επιχρισμάτων και περίφραξη.Κατά την αυτοψία όμως είδα ότι α) το κτίριο έχει ενισχυθεί εξωτερικά με κολόνες ,β) έχει αντικατασταθεί η στέγη και γ) έχει φτιάξει μια πέργκολα στην είσοδο.Τι κάνω ? του δίνω βεβαίωση ή θα πρέπει να δηλώσει αυθαιρεσίες?...λίγη βοήθεια!!!!!!!!!ευχαριστώ!

 

"Πιστοποίηση νομίμου περιγράμματος" από οικεία πολεοδομία, αν έχεις ή την αποκτήσεις, τότε είναι νομίμως υφιστάμενο το προ του 55 κτίσμα.

Δήλωση 4014 με 3 παραβάσεις κατηγορίας 13 (στέγη, πέργκολα, ενίσχυση). Μπορεί να έχεις και παλαιότητα σε αυτές.

Αφού τελειώσουν όλα, τότε εκδίδεις τη βεβαίωση 4014.

Βεβαίως χρειάζονται για τη δήλωση 4014 τα: τοπογραφικό, κάτοψη, τομή, διάγραμμα κάλυψης (αν είναι οικοδομήσιμο το οικόπεδο), ΔΔΤΦΟ κ.λπ.

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Ο Ν.4014/11 αναφέρεται σε δημόσια έγγραφα για την πιστοποίηση ολοκλήρωσης της κατασκευής, οπότε αρκεί με Α/Φ ή Συμβόλαιο να αποδεικνύεται η ύπαρξη του κτηρίου προ 30-9-1955 (και δεν έχουν αυξηθεί τα τ.μ. φυσικά).

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Καλημέρα σε όλους..εχω μια παρόμοια περίπτωση για βεβαίωση προ του 55. Επειδή μπερδεύτηκα λίγο θέλω να ρωτήσω πριν δώσω βεβαίωση χρειάζεται υποχρεωτικά πιστοποίηση περιγράμματος?? Το ακίνητο το γνωρίζω,δεν έχει αυθαιρεσίες και υφίσταται σίγουρα πριν το 55. Μήπως μπορώ να τη δώσω κατευθείαν απο τον 4014?. Και αναρωτιώμουνα στη βεβαίωση που θα αναγράφεται οτι είναι προ του 55,στην τεχνική έκθεση? γιατί το κείμενο είναι fix και θα αναγράφει μόνο οτι δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες. Ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να έχεις "νομιμοποιητικά στοιχεία" ότι, το κτίριο υφίσταται νομίμως ως προ του 55.

Δεν αρκεί απλώς να το γνωρίζεις.....

Προσωπική μου άποψη ν' ακολουθήσεις πρωτίστως τη διαδικασία έκδοσης "πιστοποίησης νομίμου περιγράμματος κτιρίου προ του 55" αφού συνεννοηθείς με την οικεία πολεοδομία. Για να την ολοκληρώσεις χρειάζονται "αποδεικτικά στοιχεία" (π.χ. δημόσια έγγραφα, αεροφωτογραφία κ.λπ.).

Στη συνέχεια εκδίδεις τη Βεβαίωση 4014.

 

Σημείωση:

Ίσως με τις αναμενόμενες νέες εξαγγελίες του ΥΠΕΚΑ για τα προ του 75 ακίνητα (που δεν έχουν άδεια ή έχει χαθεί η άδεια) απλοποιηθεί η διαδικασία αυτή. Οπότε καλό είναι να περιμένεις μέχρι να τις μάθουμε.....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.