Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σεισμόπληκτο δάνειο - Τ.Α.Σ.


Recommended Posts

Καλημέρα σας,

δεν είμαι μηχανικός αλλά ζητώ τη βοήθεια σας σε κάποιο θέμα που έχει προκύψει.

Έχω πάρει ένα σεισμόπληκτο δάνειο από το ΤΑΣ,2/3 Δάνειο και 1/3 Δωρεάν Αρωγή.

Έχω πάρει τα 2/3 του δανείου και μου έχει μείνει η δωρεάν αρωγή. Λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν έχω καταφέρει να ολοκληρώσω την καινούργια κατοικία, ενώ από την παλιά έχω γκρεμίσει το μεγαλύτερο μέρος της και έχει μείνει ένα δωμάτιο στο οποίο μένει η οικογένεια μου. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Μπορεί το ΤΑΣ να με υποχρεώσει να γκρεμίσω αυτό το 1 δωμάτιο, εφόσον δεν έχει ολοκληρωθεί η καινούργια κατοικία και δεν έχω πάρει την δωρεάν αρωγή; Παρακαλώ απαντήστε μου εάν σας είναι εύκολο γιατί ανησυχώ ότι η οικογένεια μου δεν θα έχει που να μείνει.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Εχω ένα σεισμόπληκτο εντός οικισμου το οποίο κρίθηκε μη επισκευάσιμο και εγκρίθηκε δωρεάν κρατική αρωγή.Με τους συντελεστές της περιοχής το νέο βγαίνει μεγαλύτερο απο αυτο που έπεσε.Μπορώ να το κάνω και να πάρω την αρωγή?Το παλιό ηταν κατοικία και η αρωγη εγκριθηκε για κατοικία.Στο νέο οι κατοικίες είναι περισσότερα τετραγωνικά από αυτό που έπεσε και στο ισόγειο βγάζω και καταστήματα.

Μέχρι στιγμης αυτο που έχω καταλάβει είναι οτι απο την στιγμή που βγάζω κατοικίες με ίδια ή περισσότερα τετραγωνικά ανεξάρτητα απο το αν βγαίνουν καταστήματα την δικαιούμε.

Επίσης καπου δείαβασα οτι τα σεισμοπληκτα δεν πληρώνουν υπερ δήμου και τις αλλες κρατησεις.ισχύει???

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Καλησπερα συναδελφοι...

Παραδοσιακο σπιτι σε χωριο της Αιτωλοκαρνανιας φερει ζημιες απο τον σεισμο της 8ης Ιουνιου 2008. Περασε απο τον ελεγχο απο συναδελφους μηχανικους ως επισκευασιμο και τωρα κατατειθεται η μελετη επισκευης. Αν ολα πανε καλα το Τ.Α.Σ θα εγκρινει καποια χρηματα της ταξης των 30.000,00 EURO περιπου. Τα χρηματα αυτα (ολα) θα δαπανηθουν για την πληρη αποκατασταση του κτισματος και μαλλον θα χρειαστουν και καποια επιπλεων τα οποια θα τα βαλει ο ιδιωκτητης.

Ο ιδιωκτητης ρωταει αν ειναι δυνατον, μετα ή και παραλληλα, την απορροφηση των χρηματων και το περας των εργασιων επισκευης του κτισματος, να καταθεσει φακελο για επιδοτηση απο ΚΠΣ για μετατροπη του κτισματος σε ξενωνα παραδοσιακο μεχρι και 5-6 κλινες.

Θα μπορεσει να κανει κατι τετοιο ή η απαντηση θα ειναι οτι δεν δικαιουται μιας και εχει ηδη παρει χρηματα απο δημοσια αρωγη?

Και αν η απαντηση ειναι θετικη, τοτε θα μπορει να κανει εργασιες επισκευης(Τ.Α.Σ) και παραλληλα εργασιες διαρυθμησης κλπ. του χωρου (Επιδοτηση)?

 

Σας ευχαριστω

 

Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, achille.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.