Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τακτοποίηση δώματος και βεβαίωση μηχανικού με αυθαίρετα τμήματα


Recommended Posts

Σε δυόροφη οικοδομή έγινε οριστική υπαγωγή διαδικασίας για διαμέρισμα στο δώμα.Αρχικά νόμισα πως υπάρχει οριζόντιος ιδιοκτησία για το δώμα, τελικά αποδείχτηκε πως δεν υπάρχει τίποτα και ο ιδιοκτήτης έχει ολο το ακίνητο στο όνομα του με αυθαίρετα στο ισόγειο και στον όροφο. θα μπορούσε να περαιωθεί η διαδικασία με φωτογραφίες κανονικά και στη βεβαίωση να αναφέρονται και αυθαίρετα τμήματα ή πρέπει να τακτοποιηθούν όλα??

Link to comment
Share on other sites

Μια ιδέα που ίσως βοηθήσει: Τακτοποιείς το διαμέρισμα στο δώμα, γινεται σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας και μετά δίνεις βεβαίωση για το διαμέρισμα που ειναι πλεον "τακτοποιημένη" οριζοντια ιδιοκτησία και άρα δεν εξεταζεις τα υπόλοιπα.

Link to comment
Share on other sites

Ναι ..το σκεφτηκα αυτο και πηρα ενα τηλ το συμβολαιογράφο,αλλά μου είπε πως για να κάνει σύσταση ιδιοκτησίας πρέπει να του δώσω πρώτα βεβαίωση μηχανικού οπότε μάλλον δε γίνεται..εκτός αν εννοείς να περαιωθεί΄η διαδικασία να κάνω σύσταση και μετα να δώσω βεβαίωση..ναι σωστό...δεν ξέρω με τις φωτογραφίες όμως στην πολεοδομία τι να κάνω γιατι θα φαίνονται οι παρανομίες και λογικά θα μου ζητήσουν πρόστιμο και για αυτές. Γενικότερα σε περίπτωση που δεν τους καταφέρω να νομιμοποιήσουν τα υπολοιπα τμήματα των ορόφων ,μπορώ να δώσω βεβαίωση που να αναφέρει πως εξακολουθούν να υπάρχουν αυθαίρετα τμήματα?

Edited by orestisv
Link to comment
Share on other sites

Εσύ μπορείς να δώσεις. Μηχανικός είσαι ό,τι θες υπογράφεις (αρκεί να λες τα πράγματα ως έχουν). Το θέμα είναι ότι αποκλείεται προφανώς να κάνει συμβόλαιο εφόσον θα βεβαιώνεις ...ότι υπάρχουν αυθαιρεσίες. Δεν βλέπω να έχει άλλη επιλογή από το να τακτοποιήσει τα πάντα.

Link to comment
Share on other sites

Περιπτώσεις όπως η αυθαίρετη υπέρβαση δόμησης σε δώμα 60τμ. αλλά ο πελάτης είχε δικαίωμα να χτίσει 19, για τα οποία δεν έβγαλε όμως ΟΑ. Πληρώνει το πρόστιμο, και μετά έχει δικαίωμα να πάει για νομιμοποίηση του επιτρεπόμενου τμήματος ή του μένει έτσι για τα 30 χρόνια;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

θα ήθελα να μάθω εαν μπορεί να νομιμοποιηθεί αυθαίρετη επεκταση δώματος 6-7τμ σε κοινόχρηστη ταράτσα, σε πολυκατοικία στο κέντρο της αθήνας.

 

Το δώμα είναι νόμιμο, εχει πρόσβση στην κοινόχρηστη ταράτσα.

 

Η συγκεκριμενη επέκταση υπάρχει πάνω απο 20 χρόνια, έχει όμως ανακαινισθεί.

Τώρα με τους νόμους περι νομιμοποίησης μπορεί να γίνει κάτι για αυτό και αν ναι θα είναι εφαπαξ?

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Τακτοποιειται κανονικα ΑΛΛΑ επειδη ειναι σε κοινοχρηστη ταρατσα θελει γραπτη συναινεση των υπολοιπων ιδιοκτητων.

Εν τελει αν το τακτοποιησεις με τον 4014 θα εισαι ΟΚ για 30 χρονια

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.