Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διαφορα συντεταγμενων απο ορθοφωτοχαρτες με το κτηματολογιο


karagiozou

Recommended Posts

Καλημερα σας,

 

θα μπορουσε καποιος να μου δωση μια λυση εαν μπορει φυσικα. Εχω ενα εξαρτημενο τοπογραφικο σε περιοχη οπου δεν υπαρχει κτηματολογιο. Οι συντεταγμενες ειναι οκ πανω στον ορθοφωτοχαρτη τον δικο μου και σε αυτους που χρησιμοποιουν και στο δασαρχειο και στην τεχνικη υπηρεσια του δημου , οταν ομως πηγα να το βαλω πανω στο κτηματολογιο για να δημιουργησω μια βεβαιωση νομιμοτητας ειχε αποκκλιση της ταξεως των 5-8 μετρων. Ρωτησα εναν τοπογραφο και μου ειπε να χρησιμοποιησω τις δικες μου συντεταγμενες απο την στιγμη που το συγκεκριμενο μερος δεν ειναι ακομα στο κτηματολογιο. Ειναι αυτη ομως η σωστη λυση?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 27
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

αν έχει ήδη υποθεί στο φόρουμ , και εγώ διαπιστώνω την ίδια τάξη μεγέθους στις ΕΓΣΑ 87 των ορθοφωτοχαρτών του κτηματολογίου

Οι ορθοφωτοχάρτες της ΓΥΣ με λήψη το 1998 παρουσιάζουν μικρότερη απόκλιση.Για αυτό μέτρηση επί του υπαίθρου για εξάρτηση για ένα λόγο παραπάνω , αν και ακόμα και να είχαν καλύτερη ακρίβεια οι ορθοφωτοχάρτες , πάλι θα έπρεπε η εξάρτηση να γίνεται με επίγειες μεθόδους.

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Σωστά σου είπε ο Τοπογράφος. Η υπηρεσία "Θέασης" της Κτηματολόγιο είναι για αυτό που λέει: Θέαση. Και μόνο. Ειδικά σε περιοχές που δεν έχει ξεκινήσει καν η κτηματογράφηση.

Edited by tpanag
Link to comment
Share on other sites

Σωστα και δεκτα ολα αυτα που λετε, μολις ομως γυρισα απο το δασαρχειο το οποιο προς μεγαλη μου εκπληξη χρησιμοποιει τους χαρτες απο το κτηματολογιο online και φυσικα μου ειπε να εκ λαβω ποια ως υποβαθρο τους χαρτες του κτηματολογιου.

Link to comment
Share on other sites

Έχω την εντύπωση ότι οι ορθοφωτοχάρτες της υπηρεσίας θέασης είναι σκοπίμως αλλοιωμένοι όσον αφορά τις γεωγραφικές συντεταγμένες. Έτσι, με την ακρίβεια που παρέχουν, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για εντοπισμο όπως πχ γίνεται με την τακτοποίηση των αυθαιρέτων και όχι για άλλες δουλειές.

Link to comment
Share on other sites

λυπάμαι αλλά η ορθοφωτοχάρτες του κτηματολογίου πέφτουν ακριβώς εκεί που πρέπει.

Link to comment
Share on other sites

όπου έχω κάνει εξάρτηση έχω συνήθως 3- 5 μέτρα απόκλιση με τους ορθοφωτοχάρτες του κτηματολογίου Μάλιστα όταν τους πρωτοχρησιμοποιήσα επειδή φοβήθηκα ότι εγώ είχα κάνει λάθος στο τριγωνισμό , τον ξαναεπανέλαβα και διαπίστωσα την απόκλιση που αναφέρω και που διαπιστώνω συνέχεια σε κάθε εργασία μου στην περιοχή της Καρυστίας

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει αφού μας το λέει o πανος έτσι θα είναι. Τώρα τί εννοεί ότι πέφτουν δεν ξέρω...

 

Οι Ορθ/τες του Κτηματολογίου έχουν την απόκλιση - μεταβλητή και τυχαία - που αναφέρει ο συνάδελφος GEORGE, διαπιστωμένα με τριγωνισμούς ομοίως.

Edited by kasvan
Link to comment
Share on other sites

tempne.jpg

 

Uploaded with ImageShack.us

 

Ασπρες γραμμες = οριστικη διανομη 1930

Κοκκινες γραμμες = συντεταγμενες απο κτηματογραφικο διαγραμμα

 

Εχω ενα κληροτεμαχιο 150*28μ ορθογωνιο σε περιοχη που εχει ενταχθει στο κτηματολογιο το 1999.

Μπορω να το οριοθετησω βασει της οριστικης διανομης του 1930 (με τιμες ΗΑΤΤ ή μετατροπη αυτων σε ΕΓΣΑ) ή βασει του κτηματολογιου απο το αποσπασμα κτηματογραφικου διαγραμματος.

Ελεγξα και τις δυο περιπτωσεις κ οι διαφορες ειναι.... μη συγκρισιμες! Δεν ειναι μεγαλες, στο σχημα σχεδιασα για να περιγραψω το προβλημα.

 

Το αποσπασμα κτηματογραφικου διαγραμματος δειχνει το εν λογω ορθογωνιο αγρ/χιο να εχει 6 (εξι) γωνιες! (οπως φαινεται η μια στην εικονα)

 

Η ερωτηση μου ειναι: Τι εφαρμοζουμε στο εδαφος? Οχι πως εχει μεγαλη διαφορα, εννοωντας πως ειτε οριοθετησω ορθογωνιο ειτε εξαγωνο το εμβαδο ειναι ιδιο, αλλα σε περιπτωση που η διαφορα ηταν μεγαλη τι ισχυει?...η οριστικη διανομη του 1930 ή οι συντεταγμενες του κτηματολογίου?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.