Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Διαφορα συντεταγμενων απο ορθοφωτοχαρτες με το κτηματολογιο


karagiozou

Recommended Posts

Πάντως εγώ δεν έχω παρατηρήσει ποτέ μέχρι τώρα τόσο μεγάλες αποκλίσεις. Ειδικά σε περιοχές που καλύπτονται από VLSO.

Βέβαια εγώ τον έλεγχο τον κάνω πάντα με αρχείο txt και όχι με αρχείο dxf. Δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο αυτό αλλά μου κάνει εντύπωση.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 27
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

"Ξεκίνησε να το κάνει η ΑΓΡΟΓΗ μόνο με σαρώσεις χάρτών διανομών - αναδασμών και γεωαναφοράς τους με χρήση των ορθοφωτοχαρτών και του coords (δεν κάνω πλάκα), και χωρίς γεωδαιτικούς υπολογισμούς (μετατροπές από παλαιές συνορθώσεις του τριγ. δικτ. σε νέες). Η τύχη του ημιτελούς και στο περίπου project αγνοείται"

 

kasvan

 

έχω δει την παρουσίαση που έκαναν για το συγκεκριμένο ζήτημα και ομολογώ πως δεν κατάλαβα πως έκαναν την περίφημη "γεωαναφορά" στο ΕΓΣΑ87. Τείνω να συμφωνήσω μαζί σου πως την έκαναν προσεγγιστικά...Αν γνωρίζεις κάτι παραπάνω, θα ήταν ενδιαφέρον να το μοιραστείς γιατί το ζήτημα το ψάχνω...

 

zografos_k

 

Προφανώς πρέπει να απαλλαγούμε από τις διανομές, αλλά αυτό θα μας πάρει το ελάχιστο 10 χρόνια και με συνδρομή οπωσδήποτε της κεντρικής εξουσίας και των δικαστηρίων...Π.χ πρέπει οι κατά τόπους Τοπογραφικές Υπηρεσίες να βγουν να μετρησουν ξανά σημεία, για κάθε πλάκα για κάθε 6άρι...

Link to comment
Share on other sites

Το ερωτημα το εθεσα γιατι πολλοι συναδελφοι οριοθετουν με τιμες συντεταγμενων του ΕΚ (κ καλα κανουν για μενα) αλλα υπαρχουν περιπτωσεις που οι διαφορες ειναι μη αμελητεες.

 

Όποιος το κάνει είναι άσχετος με το σπορ. Πολύ απλά. Από την εμπειρία μου έχω διαπιστώσει ότι οι παλαιοί χάρτες είναι ακριβέστεροι από τη χωρική βάση του κτηματολογίου.

 

agios στην Αθήνα τί ποσοστό καλύπτεται από διανομές ή αναδασμούς του Υπ. Γεωργίας;

 

dimamp όπ' όσο κατάλαβα από τα λεγόμενα τους:

  • σκάναραν τους χάρτες,
  • μετέτρεψαν τις συντεταγμένες των καννάβων των χαρτών απ' ευθείας από τα 6αρια στο ΕΓΣΑ87 με το coords (χωρίς να κάνουν τη μετατροπή των συν/νων από τη παλαιά συνόρθωση του κρατικού δικτύου στη νέα )
  • κάνανε διανυσματικούς τους χάρτες διατηρώντας τα εμβαδά των κτηματολογικών πινάκων
  • τους περάσανε στο υπόβαθρο της κτηματολόγιο αε.

Καμία χρήση παλαιών τιμών τριγωνομετρικών, οροσήμων, διαστάσεων κλήρων, εφαρμογής με επίθεση πλακών ή κάτι τέλος πάντων.

Edited by kasvan
Link to comment
Share on other sites

Αν κανανε απλη μετατροπη των χαρτων του Υπ. Γεωργιας σε ΕΓΣΑ τοτε ναι θα ηταν μπακαλιά μεγαλη αλλα τουλαχιστον θα λεγαμε οτι διατηρησανε τη μορφη που τα σχεδιασε ο μηχανικος πριν 100 χρονια.

 

Το ΕΚ δεν ακολουθει τις διανομες (κ καλα κανει σε πολλες περιπτωσεις και το ξερω οτι διαφωνεις kasvan).

Εχω ενα δρομο 2 χιλιομετρα ευθεια (τελειως ευθεια) πλάτους 5μ με χωραφακια 28*100 δεξια κ αριστερα στο πιο μεγαλο μηκος. Στο ΕΚ ο δρομος των 2χλμ δεν ειναι ευθεια αλλα οι συντεταγμενες που μου εστειλαν μετα απο 2+ βδομαδες σε δισκετα! (μετα απο συνεχη επαναληψη οτι θα ηθελα να το στειλουν με mail η σε cd στη χειροτερη) διαγράφουν εναν δρομο που αλλου ειναι 4μ αλλου 6μ στο πλάτος.

 

Ας βγει επιτελους ενας νομος ή κατι που να οριζει οτι οι τιμες του ΕΚ ειναι οριστικες, ακυρωνονται οι διανομες προηγουμενων αιωνων, εφοσον το ΕΚ κοιταει την ουσια (το εμβαδο δλδ) και λιγοτερο τις διαστασεις (τουλαχιστον οχι τυφλη αντιγραφη απο τους χαρτες της τοπογραφικης).

 

ΥΓ. Συμφωνω kasvan οτι ειναι ασχετοι με το σπορ. Αλλα αν οριοθετησουν 30 μηχανικοι ενα αγρ/χιο με τιμες ΕΚ θα πεσουν ολοι στο ιδιο σημειο (κ εκτος αυτου ολοι ειναι ικανοποιημενοι αφου κατα 0.999825 εχουν το εμβαδο του τιτλου :P). Αν οριοθετησουν βασει διανομης θα παρεις 30 διαφορετικα ορια. Σαν τους γιατρους γιναμε....λες κ φιλοσοφουμε ή υποθετουμε για το που ειναι τα ορια ενος χωραφιου.

Edited by zografos_k
Link to comment
Share on other sites

Για να ξεκαθαρίζουμε μια και καλή.

 

Οι τιμές των συν/νων και των εμβαδών που αναγράφονται στα κτηματολογικά φύλλα συνιστούν προϊόν μέτρησης που στηρίζονται σε φωτογραμμετρικά διαγράμματα που προήλθαν από αεροφωτογράφιση με τις ισχύουσες προδιαγραφές του Ε.Κτημ. και για τις ανάγκες της κτηματογράφησης.

 

Μέχρι την οριστικοποίηση του Ε.Κ. οι πρώτες εγγραφές δεν αποτελούν τίτλους δημιουργικούς δικαιωμάτων ούτε παράγουν τεκμήριο ακριβείας εν μέρει. Έτσι οι τιμές των εμβαδών που αναγράφονται στο Ε.Κ. δεν είναι δεσμευτικές.

 

Αντιθέτως, οι τιμές των εμβαδών, των διαστάσεων και οι συν/νες των τεμαχίων αναδασμών και των κληροτεμαχίων διανομών είναι δεσμευτικές διότι από τους αναδασμούς και τις διανομές παρήχθησαν τίτλοι ιδιοκτησίας.

 

Αυτό όμως δεν αφορά τις ιδιοκτησιες που τυχόν αποτυπώθηκαν στους χάρτες και δεν αποτέλεσαν αντικείμενο των διανομών και για τις οποίες έγινε αποτύπωση της καλλιεργητικής τους ή μη κατάστασης, με χρήση οριοδεικτών και χωρίς έλεγχο τίτλων ιδιοκτησίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι συν/νες, διαστάσεις, εμβαδά των ιδιοκτησιών αποτελούν ένδειξη της κατάστασης όπως αποτυπώθηκε και δεν είναι δεσμευτικές.

Edited by kasvan
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Πάντως εγώ δεν έχω παρατηρήσει ποτέ μέχρι τώρα τόσο μεγάλες αποκλίσεις. Ειδικά σε περιοχές που καλύπτονται από VLSO.

Βέβαια εγώ τον έλεγχο τον κάνω πάντα με αρχείο txt και όχι με αρχείο dxf. Δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο αυτό αλλά μου κάνει εντύπωση.

 

Κι έμενα με input αρχείο txt δεν μου έχει εμφανίζει ποτέ αποκλίσεις η εφαρμογή του κτηματολογίου....

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Εγω παλι διαπίστωσα μια καποια διαφορα, γι αυτο και πηρα ξανα μερησεις απο το οικοπεδο. Το Κτηματολογιο το δειχνει σχηματικα όπως περπου ειναι στην πραγμαικοτητα, με τη διαφορα οτι το οικοπεδο φαινεται να έχει μετακινηθει ολο 1,5 μετρο αριστεροτερα. Στην πράξη υπάρχει περιφραξη με πλινθους.

Σε αυτη την περιπτωση, επειδη θέλω να κανω συνέννωση 2 οικοπεδων του ιδιου ιδιοκτητη (για να φανει 1 ΚΑΕΚ), ποιες συντεταγμενες είναι σωστότερο να λάβω? Αυτές που αποτύπωσα εγώ, ή αυτές του κτηματολογίου. Ουσαστικη διαφορά στο εμβαδο δεν υπάρχει.

Απλά αν είναι να πάρω τις συντεταγμενες του Κτηματολογιου, θα "φαω" από καποιους γειτονες ένα μερος γης (που δε νομιζω να το δεχτουνε) και απο την αλλη πλευρα τα οικοπεδα των αλλων γειτονων θα μεγαλωσουν.

 

Μπορω να δειξω τη δικη μουπραγματικη αποτυπωση και να επικαλεστω απόκλιση απο το Κτηματολογιο? Υπάρχει κάποιο επιτρεπτο ποσοστο απόκλισης για τετοιες περιπτωσεις?

Link to comment
Share on other sites

Συναδέλφισσα, ξαναδιάβασε τις παραπάνω αναρτήσεις των συναδέλφων κατά πόσο έχουν βαρύτητα οι συν/νες του Κτηματολογίου. Προφανώς θα εμπιστευθείς και θα δείξεις την αποτύπωση σου!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.