Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άδεια συνεργείου αυτοκινήτων - μοτοσυκλετών - μοτοποδηλάτων


gella

Recommended Posts

  • 3 weeks later...

καλησπέρα,

 

χρειάζομαι μια μικρή βοήθεια σχετικά με την έκδοση μηχανολογικής άδειας μιας και είμαι καινούριος στο χώρο. Επιθυμεί ο πελάτης μου να ανοίξει μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, απ'όσο γνωρίζω απαιτείται άδεια συνεργείου, φανοποιείου και βαφείου. Όσον αφορά την άδεια συνεργείου βρήκα κάποιες πολύτιμες οδηγίες σε προηγούμενα posts, αλλά με τα υπόλοιπα (φανοποιείο, βαφείο) τι ακριβώς συμβαίνει?

Επίσης ήθελα να ρωτήσω αν έχει κανείς μια παρόμοια μελέτη για συνεργείο ώστε να κατατοπιστώ για το πώς ακριβώς θα αποτυπώσω τη θέση και τον τύπο των μηχανημάτων κτλ.

 

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα σας

ηθελα τη βοηθεια σας για το εξης θεμα μου ανατεθηκε μελετη για φανοποιειο

κατατοπιστηκα πληρως με την νομοθεσια και τα σχετικα εχω ομως θεμα με την μελετη του εξαερισμου και την μελετη ηχομονωσης μηπως μπορει καποιος συναδελφος να με κατευθυνει την ακριβως πρεπει να κανω?

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Σε ένα συνεργείο αυτοκινήτων απαιτείται η ανανέωση της άδειας ελέγχου καυσαερίων. Επειδή στο Μεταφορών δεν ήταν και πολύ ευγενικοί μαζί μου (μόνο για μια τεχνική έκθεση του χώρου και ίσως ΜΠΕ μου είπαν), μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει τι χρειάζεται να κάνω - διαβάσω; Κατέβασα τη νομοθεσία περί συνεργείων από ΕΛΙΝΥΑΕ αλλά μαζεύτηκαν περί τα 40 pdf!

Επίσης, στο θέμα της αμοιβής δεν γνωρίζω τίποτα. Στο ΤΕΕ που ρώτησα μου είπαν ότι δεν υπάγεται στις γνωστές αμοιβές που καταθέτεις Πολεοδομία ή ΠΕ.ΧΩ. (την ΜΠΕ). Άρα, τί ζητάω;

Σας παρακαλώ, βοήθεια γιατί πρέπει να απαντήσω την προσεχή εβδομάδα. Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

gnusselt--->Γιά την ανανέωση της άδειας ελέγχου καυσαερίου, χωρίς να είμαι σίγουρος χρειάζεται να κάνεις μια τεχνική έκθεση που να αναφέρει τα στοιχεία του μηχανήματος. (Ειχα κάνει κάτι παλιά και δεν μπορώ να το βρώ ακριβώς αλλά είναι απλή διαδικάσία). Τώρα για ΜΠΕ εφόσον είναι σε ισχύ και οταν εκδόθηκε υπήρχε η δραστηριότητα για τα καυσαέρια δεν κάνεις κάτι. Τώρα όσον αφορά τις αμοιβές και πάλι για τα καυσαέρια μόνο δεν νομίζω το μεταφορών να ζητάει κάτι. Αλλά ξαναλέω .. μόνο εαν είναι για τα καυσαέρια. Γενικά οι αμοιβές βγαίνουν με τους συντελεστές ανάλογα με το ποσό.

Εαν περιμένεις απο Δευτέρα που θα επιστρέψω στην βάση μου θα σου τα πώ!

ser---> Μελέτη εξαεισισμού. Υπολογίζεις τον όγκο του χώρου και τον πολλαπλασιάζεις χ 8 εναλλαγές αέρα. Βάζεις και τα στοιχεία από έναν ανεμιστήρα του εμπορίου, τους λές οτι θα μπεί και ένας 2ος για την απαγωγή (καθώς ο πρώτος χρησιμοποειίται για την προσαγωγή) και είσαι έτοιμος. Ολα τα παραπάνω το πολύ σε μισή Α4.... (Βάλε και τον τίτλο του έργου και λίγη σάλτσα... και γέμισε η σελίδα!!!!)

Επείδη είμαι εκτός γραφείου (είμαι στην πρωτεύουσα!!!!!!!) νομίζω οτι στα downloads υπάρχουν αρκετά όσον αφορά τα συνεργεία.. Ψάξε λιγάκι!

Link to comment
Share on other sites

@gnusselt : λέγεται εξουσιοδότηση κάρτας καυσαερίων και για την ανανέωσή της δεν απαιτούνται πολλά πράγματα, συνήθως γίνεται από τον εκμεταλευτή του συνεργείου (αίτηση, Υπ.Δηλ. και 1 αυτοψία από την υπηρεσία Μεταφορών).

Αν οπωσδήποτε σου ζήτησαν τεχ έκθεση (παράλογο), οι έξουσιοδοτήσεις δίνονται σε συνεργεία που πληρούν 3 βασικά πράγματα

1ον : μηχάνημα (αναλυτής) που ελέγχει τα καυσαέρια (βενζίνη-πετρέλαιο)

2ον : μηχ. εξαερισμός για τα καυσαέρια (στην εξάτμιση του αυτοκ)

3ον : ανυψωτικό μηχάνημα ή λάκος επιθεώρησης (έλεγχο της εξάτμισης)

Βάσει αυτών των τριών βγαίνει η εξουσιοδότηση, οπότε φτιάξε μια έκθεση γι αυτά τα 3, π.χ. τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αναλυτή και πως κάνει τον έλεγχο των καυσαερίων (μέθοδος), τι ανεμιστήρας χρησιμοποιείς και πως λειτουργεί και τι ανυψωτικό μηχάνημα έχεις. Αυτά, αλλά το βρίσκω παράλογο να σου τα ζητούν για την ανανέωση (μέσα στην Υπ.δηλ), μήπως για πρώτη φορά βγάζει εξουσιοδότηση το συνεργείο ??

ΜΠΕ καμία σχέση δεν έχει (είναι για την άδεια λειτουργίας)

Για το κόστος της εργασίας σου δεν έχει ελ. αμοιβές, κρίνε και "σέρβιρε"...

Link to comment
Share on other sites

Την Δευτέρα θα πάω στο Μεταφορών να δω από τα προηγούμενα κατατιθεμένα έγγραφα "τί παίζει". Για νέα ΜΠΕ μου είπαν ότι ΜΠΟΡΕΙ να χρειαστεί, αν έχει αλλάξει η εγκατεστημένη ισχύ.

Τα καυσαέρια όταν περάσουν από τον αναλυτή μετά διαφεύγουν ελεύθερα στην ατμόσφαιρα; Κάποια εταιρεία που να κατασκευάζει αναλυτές, ώστε να δω τι μηχανάκια είναι;

Link to comment
Share on other sites

τα καυσαέρια, με είδικό αεραγωγό (μπούκα) συνδεμένο με την εξάτμιση και τον ανεμιστήρα απαγωγής διοχετεύονται στην ατμόσφαιρα. Δεν περνάνε από επεξεργασία. Γίνεται για να μην παραμένουν στον χώρο του συνεργειου και δημιουργούν πρόβλημα στον κόσμο.

Η ΜΠΕ γίνεται και εγκρίνεται για τις επιπτώσεις του συνεργείου (σύνολο) στο περιβάλλον, τί σχέση μπορεί να έχει με την αυξηση της ισχύς ? εν πάσει περιπτώσει μην αναφέρεις αύξηση..

Οι αναλυτές καυσαερίων είναι στο σύνολό τους εισαγωγής, κάνε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο. Βασικά ελέγχουν CO2, CO, HC για βενζίνες.

Link to comment
Share on other sites

Η ΜΠΕ γίνεται και εγκρίνεται για τις επιπτώσεις του συνεργείου (σύνολο) στο περιβάλλον, τί σχέση μπορεί να έχει με την αυξηση της ισχύς ? .

 

Κάτι δεν έχεις αντιληφθεί σωστα για τις Μ.Π.Ε ,Δηλαδή αν ΠΕΝΤΑΠΛΑΣΙΑΣΟΥΜΕ την εγκατεστημένη ισχύ δεν χρειαζόμαστε Μ.Π.Ε ?

 

Εννοείτε οτι έχει , η Μ.Π.Ε εκπονήθηκε (?) για το συγκεκριμένο συνεργείο με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά,γι αυτό και ανάλογα με την ισχύ τις περισσότερες φορές αλλάζει η κατηγορία γα την κατατάξη της,

 

οτι οι περισσότεροι δίνουν copy -paste την ίδια "έκθεση" ανεξαρτήτως μεγέθους /τοποθεσίας /ισχύος και εγώ δεν ξέρω τι άλλο δεν το κάνει σωστό

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.