Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άδεια συνεργείου αυτοκινήτων - μοτοσυκλετών - μοτοποδηλάτων


gella

Recommended Posts

εσύ θα πρέπει να τον υπολογίσεις και να τον σχεδιάσεις σύμφωνα με το 78/88.

Είναι από τα βασικά τις αδειοδότησης του συνεργείου. Εάν θα γίνει αυτοψία θα πρέπει και να τοποθετηθεί. Εάν όχι, ίσως δεν χρειαστεί, αλλά θα πρέπει να καταθέσεις Υ.Δ. ότι έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι εργασίες που αναφέρεις για να βγει η άδεια λειτουργίας.

Κοίτα, εάν θέλει ο πελάτης να βγάλει άδεια θα πρέπει να σε ακούσει αλλιώς....

Link to comment
Share on other sites

Στην τεχνική έκθεση έχω μέσα μελέτη αερισμού ( 2 φυγοκ ανεμιστ) αλλά ουδέποτε το σχεδίασα στις κατόψεις. Άντε πες στον ιδιοκτήτη να μπουν...

Link to comment
Share on other sites

κοίτα, ότι περιγράφεις στην τεχνική έκθεση θα πρέπει να φαίνεται και στην κάτοψη.

άλλωστε το έχεις και μέσα στον προϋπολογισμό του έργου.

Πολλές υπηρεσίες δεν τα προσέχουν αυτά, αλλά άλλες κολλάνε και στην "τελεία".

Αν τελικά κάνουν κι αυτοψία, πες στον πελάτη ότι χωρίς αυτά δεν παίρνει απόφαση άδειας λειτουργίας. Το μπαλάκι εκεί, εσύ έκανες τα κατά νόμο...

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα με την αντιστοιχία των σχεδίων/μελετών και της πραγματικής κατάστασης είναι ότι για να πάρει ο εκμεταλλευτής την τελική άδεια (λειτουργίας) απαιτείται μεταξύ των άλλων υπεύθυνη δήλωση του συντάξαντος τη μελέτη μηχανικού ότι η κατασκευή του συνεργείου και οι εν αυτώ εγκαταστάσεις εκτελέστηκαν σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχεδιαγράμματα και κατά την επίβλεψη των εργασιών τηρήθηκαν οι όροι και περιορισμοί της άδειας ίδρυσης και της ισχύουσας νομοθεσίας.

Στο χέρι σου είναι να του εξηγήσεις του κάθε ιδιοκτήτη ότι αν αυτό δεν ισχύει, δεν υπογράφεις την υπεύθυνη δήλωση και δεν παίρνει άδεια.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

poltaigan

 

Η άδεια του κτηρίου με χρήση αποθήκης, γίνεται αποδεκτή απο τη δ/νση μεταφορών, συνεπώς δεν απαιτείται αλλαγή χρήσης του κτηρίου και αυτό ισχύει για κτήρια προ και μετά του '89 (δες το ΠΔ 38/96 περι συνεργείων).

 

Αλλά το πιο σημαντικό είναι αυτό που λέει ο gnusselt, περί χρήσης γης της περιοχής που βρίσκεται κτήριο.

 

Οπότε μια βόλτα απο την πολεοδομία θα δου λύσει τις απορίες αν επιτρέπειται ή όχι η δραστηριότητα του συνεργείου αυτοκινήτων, αν και είμαι σίγουρος οτι επιτρέπεται δεδομένου οτι, κτήρια εντός σχεδίου με χρήση αποθήκη επιτρέπονται μόνο σε γενική κατοικία & πολεοδομικού κέντρου.

 

Όμως εκτός της χρήσης γης, θα πρέπει να δεις αν πληρούνται και οι άλλοι όροι περί ίδρυσης συεργείων.

 

νομοθεσία : ΠΔ 78/88 - 416/91(?) - 38/96

 

Αν θελήσει τώρα κάποιος να βγάλει άδεια για συνεργείο αυτοκινήτων μπορεί να βγάλει άδεια για αποθήκη, εφόσον επιτρέπεται η χρήση και με κάποια διαδικασία απο το Υπουργείο Μεταφορών να πάρει άδεια έγκρισης; Αλήθεια...εκτός από το σύνηθες κόστος μιας άδειας που θα στεγάζει το συνεργείο, τι άλλες δαπάνες μπορεί να προκύψουν κατά τις αντίστοιχες εγκρίσεις;Π.χ πόσο μπορεί να κοστίσει μια Μ.Π.Ε;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Υπαρχει καποια αλλαγη με το ΝΟΚ ως αφορα την αδεια συνεργειο επισκευης αυτοκινητων;

Ποιες ειναι οι προδιαγραφες;

Edited by gio
Link to comment
Share on other sites

Τις προδιαγραφές δεν τις αναφέρει ο ΝΟΚ αλλά το αντίστοιχο διάταγμα ΠΔ 78/88 όπως ισχύει σήμερα.

Link to comment
Share on other sites

Σε μια αδεια Συνεργειου Αυτοκινητων (μεταλλικη κατασκευη) πριν την εκδοση Ο.Α θα πρεπει :

1.Απο το αντιστοιχο τμημα Συγκοινωνιων να δοθει η αδεια ιδρυσης. Αυτην προυποθετει αυτα που περιγραφει ο 78/88.

2. Αφου παρεις την εγκριση απο εκει με αυτοψια και χωροθετηση, τοτε βαζεις την Ο.Αδεια.

3. Μεσα σε 2 χρονια πρεπει να βγαλεις και αδεια Λειτουργειας.

Στην ΟΑ. εκτος απο πολιτικο μηχανικο για τα στατικα, αχριτεκτονα για τα σχεδια...ποιος α;λλο; θα χρειαστει για την ολοκληρωση της Ο.Α. Ρωταω διοτι θελω να "βγαλω" αμοιβη-κοστος (να δωσω προσφορα) της οικοδομικη Αδειας. Χρειαζεται Μηχ/Μη-κος για τα μηχανολογικα. Χρειαζεται Μελ.Περ.Επιπτωσεων (ΜΠΕ); Τι αλλο θα χρειαστει; Ηλεκρτολογος μηχανικος; (μιλαω παντα για τις υπογραφες και για να παρω αμοιβες των μελετων τους.

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα θα χρειαστείς μηχανολόγο/ηλεκτρολογο

 

1) για άδεια ίδρυσης/λειτουργίας του συνεργείου (στις μελέτες, τεχνικές περιγραφες, σχέδια, υπ. δηλώσεις, ΜΠΕ, ενεργ, πυρασφάλεια)

2) στις μελέτες για πολεοδομία, οποιες προκύψουν ανάλογα με το μέγεθος (m2) του συνεργείου και τι ειδικότητες θα περιλαμβάνει

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Θα ήθελα, εάν είναι δυνατόν, κάποιες διευκρινήσεις όσον αφορά το Ν. 2465/1997 και την εγκύκλιο 30/αρ. πρωτ. 22336/12-9-2001 και συγκεκριμένα:

 Με βάση την προαναφερόμενη εγκύκλιο, ο Ν.2465/97 δεν έχει αναδρομική ισχύ και οι διατάξεις του δεν περιλαμβάνουν τις περιοχές στις οποίες είχε καθοριστεί η χρήση Γενικής Κατοικίας ή Πολεοδομικού Κέντρου με διοικητικές πράξεις (Π.Δ/γμα, Απ. Νομάρχη) οι οποίες είχαν εκδοθεί πριν τη δημοσίευση του, δηλαδή την 26-2-1997. Τι γίνεται όμως με συνεργεία που ιδρύθηκαν και λειτούργησαν μετά το Ν.2465/97 και πριν την δημοσίευση της Εγκυκλίου 30; Έχω αρκετές περιπτώσεις συνεργείων, στην ευρύτερη περιοχή, για τα οποία είχα εφοδιαστεί με βεβαίωση χρήσεων γης σαν Γενική Κατοικία ή Πολεοδομικό Κέντρο από την αρμόδια Πολεοδομία και με βάση το Ν.2465/97 χαρακτηρίστηκαν σαν επαγγελματικά εργαστήρια χαμηλής όχλησης (μην λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Ν.2465/1997 δεν έχει αναδρομική ισχύ) και εγκρίθηκαν Περιβαλλοντικοί Όροι και Άδεια Λειτουργίας. Και όσον αφορά την άδεια λειτουργίας αυτή είναι Αορίστου Χρόνου, αλλά η Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων χρειάζεται ανανέωση. Και το ερώτημα είναι το εξής:

Επιτρέπεται η συνέχιση της λειτουργίας αυτών των συνεργείων σε περιοχές όπου το Γ.Π.Σ. είναι προγενέστερο του Ν.2465/1997;

 

 Υπάρχουν και αρκετά συνεργεία στην περιοχή τα οποία πριν την δημοσίευση του Ν.21465/1997 είχαν εφοδιαστεί με Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων και Άδεια Λειτουργίας σε περιοχές στις οποίες είχε καθοριστεί η χρήση Γενικής Κατοικίας ή Πολεοδομικού Κέντρου. Αντίστοιχα τι γίνεται με αυτά τα συνεργεία;

Μήπως γνωριζει κανείς κάτι: Η εγκύκλιος 30 έχει καταργηθεί. Τι γίνεται με αυτά τα συνεργεία:
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.