Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άδεια συνεργείου αυτοκινήτων - μοτοσυκλετών - μοτοποδηλάτων


gella

Recommended Posts

Πρόκειται να εκπονήσω μελέτη ανέγερσης συνεργείου αυτοκινήτων.Ξεκίνησα από υπουργείο συγκοινωνιών για την άδεια ίδρυσης. Μέσα στα δικαιολογητικά που ζητάνε είναι αποδεικτικό κατάθεσης αμοιβής μελέτης στο ΤΕΕ. Εννοούν την κατάθεση αμοιβής μελέτης που πάμε στην πολεοδομία: και αν ναι η Εθνική μας δίνει δύο αντίγραφα.

Link to comment
Share on other sites

Ξεκιναω λοιπον και εγω αδεια ιδρυσης συνεργειου αυτοκινητων-φορτηγων σε βιοτεχνικο κτιριο.Εχω ηδη χρησεις γης και βεβαίωση υποβολής μελέτης Π.Ε..Απο δω και περα τι σχεδια ετοιμαζω?Τοπογραφικα, αρχιτεκτονικα, σχεδια με μηχανηματα και ιπποδυναμεις?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλη την ομάδα!

Έχω την περίπτωση κάποιου πελάτη που έχει συνεργείο αυτοκινήτων (αμορτισέρ και φρένα) και θέλει να το μετατρέψει σε γενικό συνεργείο κινητήρων.

Κοιτώντας τις προϋποθέσεις είδα πως απαιτούνται 90 τ.μ.

Μιλώντας μαζί του μου είπε πως υπάρχει κάποια εγκύκλιος η οποία βγήκε πριν από κανένα χρόνο που ζητάει 60 τ.μ. αντί των 90 που ήθελε παλιότερα.

Γνωρίζει κανείς κάτι?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Θα ήθελα, εάν είναι δυνατόν, κάποιες διευκρινήσεις όσον αφορά το Ν. 2465/1997 και την εγκύκλιο 30/αρ. πρωτ. 22336/12-9-2001 και συγκεκριμένα:

 Με βάση την προαναφερόμενη εγκύκλιο, ο Ν.2465/97 δεν έχει αναδρομική ισχύ και οι διατάξεις του δεν περιλαμβάνουν τις περιοχές στις οποίες είχε καθοριστεί η χρήση Γενικής Κατοικίας ή Πολεοδομικού Κέντρου με διοικητικές πράξεις (Π.Δ/γμα, Απ. Νομάρχη) οι οποίες είχαν εκδοθεί πριν τη δημοσίευση του, δηλαδή την 26-2-1997. Τι γίνεται όμως με συνεργεία που ιδρύθηκαν και λειτούργησαν μετά το Ν.2465/97 και πριν την δημοσίευση της Εγκυκλίου 30; Έχω αρκετές περιπτώσεις συνεργείων, στην ευρύτερη περιοχή, για τα οποία είχα εφοδιαστεί με βεβαίωση χρήσεων γης σαν Γενική Κατοικία ή Πολεοδομικό Κέντρο από την αρμόδια Πολεοδομία και με βάση το Ν.2465/97 χαρακτηρίστηκαν σαν επαγγελματικά εργαστήρια χαμηλής όχλησης (μην λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Ν.2465/1997 δεν έχει αναδρομική ισχύ) και εγκρίθηκαν Περιβαλλοντικοί Όροι και Άδεια Λειτουργίας. Και όσον αφορά την άδεια λειτουργίας αυτή είναι Αορίστου Χρόνου, αλλά η Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων χρειάζεται ανανέωση. Και το ερώτημα είναι το εξής:

Επιτρέπεται η συνέχιση της λειτουργίας αυτών των συνεργείων σε περιοχές όπου το Γ.Π.Σ. είναι προγενέστερο του Ν.2465/1997;

 

 Υπάρχουν και αρκετά συνεργεία στην περιοχή τα οποία πριν την δημοσίευση του Ν.21465/1997 είχαν εφοδιαστεί με Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων και Άδεια Λειτουργίας σε περιοχές στις οποίες είχε καθοριστεί η χρήση Γενικής Κατοικίας ή Πολεοδομικού Κέντρου. Αντίστοιχα τι γίνεται με αυτά τα συνεργεία;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Παρακαλω πολυ μηπως θα μπορουσατε να με βοηθησετε στο εξης: τα συνεργεια αυτοκινητων με βαση το ν.2465/1997 κατατασσονται στα επαγγελματικα εργαστηρια χαμηλης οχλησης. πριν τον προαναφερομενο νομο λυστε την απορια πως κατατασσονταν;

Link to comment
Share on other sites

μήηπως θα μπορούσε κάποιος να ανεβάσει το ν.1575/85 στην αρχική του μορφή, γιατί εγώ το βρίσκω όπως έχει τροποποιηθεί με το ν.2465/97

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.