Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άδεια συνεργείου αυτοκινήτων - μοτοσυκλετών - μοτοποδηλάτων


gella

Recommended Posts

Σωστο, και στην περιπτωση συνεργειου αυτ/των ή μοτο, ωφελιμο 2,40μ σε χωρο εργασιας (2,70μ αν εχει ανυψωτικο) και 2,20m για wc και αποθηκη

 

υ.γ. ...και μη με ρωτησει κανεις ξανα τι ειναι το ωφελιμο ύψος...

Edited by LeftLane
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σου.

Ως νέα μηχανικός και ταπεινή μηχανολόγος μηχανικός μπορείς να μου εξηγήσεις τι σημαίνει ''δλδ να μετραει στα τετραγωνικα δομησης ως τετοιος''?

Πώς αποδεικνύεται αυτό? Στο αντιγραφο οικ. άδειας με ημ/νια  9/10/1988 έχουν σβηστεί τα τετραγωνικά μου!! Η τουαλέτα έχει ύψος ωφελιμο 2,11μ. Πόσο άτυχη!! Μήπως καλύτερα να άλλαζε κτίριο??Και κάτι ακόμα. Στην είσοδο με πλάτος 2,6 έχει σταθερή ράμπα και απο κάτω περνάει ρυάκι.δεξιά-αριστερά προφανών χρειαάζεται προστατευτικά . Αυτά μπορούν να είναι κάγκελα τι ύψους?

Link to comment
Share on other sites

Ίσως θα μπορουσε να μου απαντήσει κάποιος γτ ειλικρινά η υπόθεση επείγει και με το μηχανολογικό δεν βγάζω άκρη?

Ευχαριστώ και πάλι..

Link to comment
Share on other sites

Το αν προσμετράται η επιφάνεια του υπογείου στον συντελεστή δόμησης, πέρα από το στέλεχος, θα πρέπει να φαίνεται και στο διάγραμμα κάλυψης.

Το πιθανότερο είναι να μην προσμετράται, οπότε θα χρειαστεί να γίνει αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας ως προς αυτό το σκέλος και εφόσον φυσικά υπάρχει υπόλοιπο συντελεστή δόμησης στο οικόπεδο.

Καλό είναι να βρεις έναν συνάδελφο (πολιτικό, αρχιτέκτονα, τοπογράφο) να σε βοηθήσει, αφού δει τα εγκεκριμένα σχέδια.

Link to comment
Share on other sites

Έχω αναλάβει άδεια λειτουργίας βουλκανιζατέρ το οποίο ο ιδιοκτήτης το είχε ήδη νοικιάσει όταν μου ήρθε, μου έδωσε μία προκαταβολή, ξεκινήσαμε για λίγο και μετά εξαφανίστηκε κάποιους μήνες και επέστρεψε πάλι τώρα.

 

Το κατάστημα είναι σε ισόγειο πολυκατοικίας του 1964, εμβαδού 60,00Μ2 . Υπάρχει και πατάρι στην μισή κάτοψη το οποίο δεν  φαίνεται στην άδεια, τουλάχιστον στα μικροφίλμ που μπόρεσα να βρω. Κάτω από το πατάρι σε εμβαδόν 30,00Μ2 το ύψος είναι 2,20 και στο υπόλοιπο τμήμα 30,00Μ2 είναι 4,20μ.

 

Το Π.Δ..78/88 λέει για βουλκανιζατέρ...καθαρό ύψος 2,70μ και ελάχιστο εμβαδόν 40,00μ2. Το θέμα είναι ότι ο ιδιοκτήτης έχει εγκατασταθεί πλέον, λειτουργεί και δεν ξέρω τι να του πω. Βγαίνει αυτή η άδεια ? Με προβληματίζει το πατάρι, το οποίο είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα και εξαιτίας του οποίου δεν υπάρχει το απαιτούμενο 2,70 ύψος σε 40Μ2 κάτοψης.

Link to comment
Share on other sites

μαλιστα....ανέλαβες μια δουλειά χωρις να κάνεις έρευνα πέρνοντας και προκαταβολη....Ε τι να σου πω τώρα ρε συναδελδε..... :|

 

Οπως καταλαβαινεις πρεπει να τακτοποιηθει το πατάρι με τον Ν.4178  (αλλα δεν θα εχεις το ύψος των 2,40 ή 2,70μ οποτε δεν βγαινει άδεια) ή να το "πνίξεις" βαζοντας την υπογραφη σου για την νομιμοτητα του χώρου με "εξαφανισμένο" το πατάρι (με ότι αυτό συνεπαγεται...) και να βγει η αδεια ρισκαροντας για όποια μελλοντικη συνεπεια...

 

Οσο για το ύψος δες και παραπανω (μηνυμα #221) που μαλλον τα γραφουμε τζαμπα και πρεπει να επαναλαμβανομαστε συνεχως ....(...και ουτε ενα like για τον κόπο μας... :grin: )

 

Συμπαθαμε ρε συναδελφε αλλα άδεια βουλκανιζατερ δε βγαινει κανονικά και μαλιστα η προσέγγιση και απο μερους σου αλλα και του "επαγγελματια" χαρακτηριζεται επιείκως επιπόλαιη...

 

Υ.Γ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΗ ΟΟΟΟΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ : ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Π.Δ. 78/88,  ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΟΟΟΛΕΣ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΜΕΡΩΝ ΑΥΤ/ΤΩΝ.  ΕΤΣΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, Ο ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ, Ο ΕΞΑΤΜΙΣΑΣ, Ο ΒΑΦΕΑΣ , Ο "ΦΑΝΑΡΤΖΗΣ", Ο ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡΑΣ , Ο ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΜΟΤΟ Κ.Τ.Λ     ΟΟΟΟΟΟΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΜΠΙΜΠΤΟΥΝ ΣΤΟ Π.Δ. 78/88 ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΟΠΩΣ Π.Χ ΤΟ ΥΨΟΣ,  ΕΜΒΑΔΑ ΚΤΛ. 

Edited by LeftLane
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

@ nik

Επειδή η άδεια λειτουργίας βγαίνει πλέον με αναγγελία έναρξης έχεις τις κάτωθι επιλογές :

 

1) Αν πας με το γράμμα του νόμου, δεν βγαίνει η άδεια όπως τα περιγράφεις ... συνεπώς χάνεις τη δουλειά (όχι την προκαταβολή που πήρες)

Όμως να είσαι σίγουρος οτι όλο και κάποιος καλοθελητής (λαμόγιο) συνάδελφος θα βρεθεί να την βγάλει, αφου θα έχει βρεί την άκρη με την δ/νση μεταφορών να μην κάνει αυτοψία ... ή τέλος πάντων αν κάνει τα βρήκε όλα σωστά (μούφα), αλλά με μεγάλο ρίσκο απο την μεριά του υπαλλήλου της αυτοψίας  σε περίπτωση καταγγελίας !!!

 

2) Οι άδειες πλέον (απο το '14) εκδίδονται με ευθύνη του μηχανικού ... για χρήση γης, κατόψεις - τομές, μελέτες, κλπ. κλπ ... αν θέλεις το ρισκάρεις (σύμφωνα με τα γραφόμενα σου) αλλά αξίζει το κόπο ?

 

Η απόφση δική σου !!!

Link to comment
Share on other sites

 αφου θα έχει βρεί την άκρη με την δ/νση μεταφορών να μην κάνει αυτοψία ... ή τέλος πάντων αν κάνει τα βρήκε όλα σωστά (μούφα), αλλά με μεγάλο ρίσκο απο την μεριά του υπαλλήλου της αυτοψίας  σε περίπτωση καταγγελίας !!!

Βρε diB , ποσο καιρο εχεις να βγαλεις αδεια συνεργειου ? Ξεχασες που καταργηθηκαν εδω και καιρο οι αυτοψίες ? Η αδεια εδω στην Θεσ/νικη βγαινει σε 4 ημερες οταν πας πληρη φακελο (απιστευτο και ομως αληθινο).

 

Τηρουν κατα γραμμα το υποχρεωτικο 5ημερο για απαντηση (οτι εχεις πληρη ή ελλειπη φάκελο) και 30 ημερες για αποφαση (εκδοση αδειας ή αδυναμια εκδοσης)

 

Το σιγουρο ειναι οτι θα φας πιο πριν  minimum 1,5 μηνα για να παρεις πιστοποιητικο πυρ/λιας το οποιο θα βαλεις στον φακελο της αδειας λειτουργιας...

Edited by LeftLane
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.