Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους,

εχω μια περίπτωση οπου εκτός απο αυθαίρετη επέκταση του κτίσματος έγινε και αλλαγη χρήσης στον όροφο απο γραφεία σε κατοικία (σε εκτός σχεδίου).Το πρόστιμο βγαίνει τεράστιο αν συνυπολογίζω την αλλαγή χρήσης. Ο πελάτης με ρώτησε αν μπορώ να ρυθμισω την επέκταση και να μην βάλω την αλλαγή χρήσης. Όμως ετσι δεν θέλω να εκδόσω την βεβαιωση (εξάλλου ο πελάτης δεν ενδιαφέρεται για μεταβίβαση προς το παρόν τουλάχιστον). Γίνεται να μπεί στην ρύθμιση, να ρυθμίσει ό,τι θέλει και εγώ να μην εκδόσω βεβαίωση ή είναι υποχρεωτική η έκδοση της????

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς πάντα να μην την υπογράψεις (εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Αντώνης Σαμαράς). Αν ποτέ ο πελάτης θέλει βεβαίωση θα πρέπει να βγάλει καινούργια (βγάζοντας τα κρεβάτια και βάζοντας γραφεία), αφού η κάθε μια έχει ισχύ 2 μηνών. Απλώς να μην κυκλοφορεί πουθενά δικιά σου υπογεγραμμένη.

Link to comment
Share on other sites

Καλό ερώτημα θέτεις... Όπως έχουν γίνει τα πράγματα, το ηλεκτρονικό σύστημα εμφανίζει βεβαίωση ακόμα και μια παράβαση να περάσεις και να τακτοποιήσεις τη στιγμή που μπορεί να υπάρχουν άλλες 10. Προεξοφλεί ουσιαστικά ότι τακτοποιούνται όλες οι αυθαιρεσίες, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου σίγουρο αυτό. Απλά μην την τυπώνεις, μη τη σφραγίζεις και μη τη δίνεις στον πελάτη θα έλεγα κι εγώ. Γενικά μιλώντας αυτά. Γιατί για το ειδικό παράδειγμα που αναφέρεις διαφωνώ ότι υπάρχει πρόβλημα. Εγώ θα την έδινα τη βεβαίωση ΠΟΛΥ ΑΝΕΤΑ αν η μόνη "αυθαιρεσία" ήταν ότι έβγαλε τα γραφεία και τοποθέτησε κρεβάτια στο διαμέρισμα! Αλίμονο αν δίναμε λόγο στις πολεοδομικές αρχές για το τι ...έπιπλα υπάρχουν σε έναν χώρο. Εκτός αν όταν λες "γραφείο" εννοείς και κάποιες άλλες αλλαγές στο ακίνητο τις οποίες δε μπορώ να φανταστώ όμως ποιές θα μπορούσαν να είναι...

Link to comment
Share on other sites

Η βεβαίωση που βγάζει το σύστημα του ΤΕΕ, από τη στιγμή που δε φέρει κανένα διακριτικό στοιχείο του ΥΠΕΚΑ για παράδειγμα, αν δεν την σφραγίσεις δεν έχει καμία αξία. Ο καθένας μπορεί να φτιάξει μία στον υπολογιστή του. Το γεγονός οτι την παράγει αυτόματα το σύστημα, δεν σημαίνει κάτι. Επιπλέον, βεβαίωση μπορείς να εκδόσεις όταν γίνει η αποπληρωμή των προστίμων. Οπότε και όλες να τις αυθαιρεσίες να δήλωνε, πάλι άκυρη θα ήταν η βεβαίωση, για την ώρα και μέχρι την αποπληρωμή.

 

Ο ιδιοκτήτης μπορεί να επιλέξει ποιες αυθαιρεσίες θα δηλώσει. Όταν έρθει η ώρα της βεβαίωσης, θα υποστεί τις συνέπειες.

 

Όσο για την αλλαγή χρήσης, αν είναι μόνο η επίπλωση, τότε πράξε κατά συνείδηση. Αν όμως έχουν γίνει ουσιαστικές παρεμβάσεις, που δεν θα υπήρχαν ποτέ σε γραφείο, τότε μάλλον δεν μπορείς να κάνεις τα στραβά μάτια.

Link to comment
Share on other sites

κανένας νόμος δεν απαγορεύει τα κρεβάτια στους επαγγελματικούς χώρους. Ξηγημένα πράματα για συναδέλφους που ψαρώνουν.

 

Αφού είμαστε νομολαγνοι να είμαστε και σε αυτά.

 

Πως αποδεικνύεις τη χρήση του χώρου απο την ύπαρξη επίπλων?

 

Αυτά είναι αστεία πράματα και διαστρέβλωση της νομοθεσίας

 

ας ξεκαθαρίσει η νομοθεσία να ξεκαθαρίσω και εγώ.

Link to comment
Share on other sites

κανένας νόμος δεν απαγορεύει τα κρεβάτια στους επαγγελματικούς χώρους.

 

Άλλωστε υπάρχουν και επαγγέλματα (όπως το αρχαιότερο) που τα απαιτούν... :mrgreen:

Edited by GabeR
Link to comment
Share on other sites

GabeR +100

Αν και με το αντίστροφο σκεπτικό θα μπορούσαν να γίνουν επικίνδυνες συνεπαγωγές....

Edited by arcgeo
Link to comment
Share on other sites

δεν διαφωνω καθόλου ως προς αυτά που λέτε για την χρήση...σίγουρα οταν δεν υπάρχουν επίπλα τίποτε δεν μπορεί να κάνει έναν χώρο γραφείο ή διαμέρισμα ή καταστημα...ωστόσο η χρήση είναι κάτι που μας ζητούν να εξετάσουμε και στην περίπτωση μου, μιλάμε για αλλαγή στην εσωτερική διαρρύθμιση για να γίνουν περίπου 6 διαμερίσματα με τα τζάκια τους, τα μπάνια τους, τις κουζίνες τους κτλ. Αλλα ο τύπος έκανε 600τ.μ. απο γραφεία σε κατοικία σε εκτός σχεδίου και με παραβίαση πλάγιας αποστασης...

πάντως απο οτι καταλαβαίνω αφου δεν νοιάζεται προς το παρόν να προχωρήσει σε μεταβίβαση μορώ να προχωρήσω σε δήλωση χωρίς να δώσω βεβαίωση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.