Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Τακτοποίηση τζακιού εκτός νομίμου περιγράμματος ιδιοκτησίας


Recommended Posts

Σε τρέχουσα τακτοποίηση έχω μία παραβίαση διαστάσεων εξώστη , όπερ σημαίνει "λοιπή πολεοδομική παράβαση = 500 ευρώ, και ένα τζάκι που ενώ φαίνεται εντός νομίμου περιγράμματος στην άδεια, στην πράξη έχει βγεί κατά 90% εκτός (διαστάσεις 0,42 x 1,38) πάνω σε εξώστη.

Θεωρώντας λογικό το θέμα το τζακιού το χειρίστηκα ως υπέρβαση δόμησης - κάλυψης αφήνοντας το ΤΕΕ να μου βγάλει ένα πρόστιμο 78,30 επ' αυτού.

 

Εγώ το θεωρώ λογικό ενώ αρχικά το πήγαινα για δεύτερη πολ. παράβαση, ήτοι άλλο ένα 500άρικο. Μου φάνηκε παρ' όλα αυτά πολύ τραβηγμένο.

Ένα συνάδελφος μου είπε να το περιλάβω στην πρώτη πολ.παράβαση (παραβίαση διαστάσεων εξώστη) αφού ο αναλυτικός δεν υπερβαίνει τα 5.000 ευρώ αλλά στον 4030 είναι σαφές ότι μιλάει για ένα 500 ανά είδος πολεοδομικής παράβασης, και εδώ εμφανώς δεν μιλάμε για το ίδιο είδος πολεοδομικής παράβασης)

 

Θα ήταν ενδιαφέρον να ακούσω την άποψη άλλων συναδέλφων σχετικά

Link to comment
Share on other sites

εγώ τέτοιες περιπτώσεις τις θεωρώ αμελητέες. Γενικά κρίνω αναλόγως την περίπτωση.

Link to comment
Share on other sites

Παρομοίως, αλλά όταν δεν υπάρχει προηγούμενο, δεν ξέρεις πόσο σοβαρά θα αντιμετώπιστει. Εσύ δεν θα το ανέφερες καθόλου το τζάκι δηλαδή;

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που περιγράφεις για το τζάκι δεν πιάνεται στη δόμηση. Μπορεί το τζάκι να είναι πρόσωπο στον εσωτερικό τοίχο και όλο να είναι εκτός περιγράμματος χωρίς να υπολογίζεται στη δόμηση.

Αν θες μπορείς να νομιμοποιήσεις την αλλαγή της όψης, εφόσον αυτό δεν εμφανίζεται στα σχέδια. Ψιλά γράμματα δηλαδή....

Ανέβασε ένα σκαρίφημα της κάτοψης αν μπορείς, για να έχουμε καλύτερη εικόνα.

Edited by dada
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.