Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Βλάβη σε κλιματιστικό


NIKOS ASTROS

Recommended Posts

Όντως οι συμπιεστές δεν πεθαίνουν και ξαναζωντανεύουν, όμως υπάρχει η εξής περίπτωση:

Το εσωτερικό θερμικό του συμπιεστή (κλίξον) να ανοίγει λόγω "αρπάγματος" του συμπιεστή και ο συμπιεστής να σταματάει.

Μετά από κάποια ώρα το θερμικό να κλείνει και ο συμπιεστής να ξαναξεκινάει κλπ.

Αυτό βέβαια μέχρι να καεί μια και καλή ο συμπιεστής...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 50
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Και αυτό σωστό αλλά δεν πιστεύω ότι παρόλα αυτά θα δουλέψει ο συμπιεστης σε τέτοια κατάσταση πάνω από 4-5 λεπτά γιατί αν το αρπαγμα ανεβάσει την κατανάλωση τόσο ώστε να ανοίξει τι θερμικό τότε θα γίνει αρκετα νωρίς με το που θα ανεβει η πίεση στην καταθληψη.

το χεις δει αυτό να συμβαίνει;

Link to comment
Share on other sites

Το έχω δει να συμβαίνει σε καναλάτο 48.000 btu όπου ο συμπιεστής δούλευε για 6-7 λεπτά, έκοβε και ξεκίναγε ξανά μετά απο κανά 20λεπτο.

Ο πελάτης μου έλεγε πως δουλεύει για λίγο (ο κλιματισμός), σταματάει και μετά ξαναξεκινάει.

Αρχικά το θεώρησα σαν άλλη μία κοινή παπάτζα από αυτές που ακούμε καθημερινά :mrgreen:

Επειδή όμως ο πελάτης αυτός είναι γενικά σωστός, ψάχτηκα και ήταν η περίπτωση είπα πριν!

Link to comment
Share on other sites

ενδιαφερον

να υποθεσω δηλαδη οτι λιγο αργοτερα ο συμπιεστης ψωφησε οριστικα?

ηταν inverter ο συμπιεστης?

 

απο την αλλη για να αρπαξει ο συμπιεστης (που τετοιου μεγεθους κανονικα ξεχνας ποτε τον ειχες αγορασει) ειναι πολυ πιθανον να υπαρχει θεμα εγκαταστασης/συντηρησης (πχ διαρροη - απωλεια λαδιου - εισοδος αερα/υγρασιας) γενικα πρεπει να εξασφαλισεις οτι το δικτυο ειναι σωστο, στεγανο και πληρωμενο με ψυκτικο μονο.

 

ααα και κατι σημαντικο (αν και κυριως εχει εφαρμογη σε μεγαλαες εγκαταστασεις)

παλιοτερα (R22/12) οταν χαναμε ψυκτικο απλα συμπληρωναμε και ολα καλα.

τωρα που εχουμε r404a/410/417 κλπ τα οποια ειναι μειγματα 2-3 συστατικων οι απωλειες δεν ειναι σχεδον ποτε ιδιες και για τα 3 συστατικα.

συνεπως οταν μαζευουμε εξω το ψυκτικο , κανουμε συντηρηση κλπ το ζυγιζουμε , πληρωνουμε και συμπληρωνουμε την ποσοτητα που λειπει η αναλογια συστατικων εχει αλλιωθει. το ιδιο συμβαινει και με την ικανοτητα του μεσου να κουβαλαει το λαδι με οτι αυτο συνεπαγεται.

 

ενταξει δεν ειναι βεβαια και τοσο δραματικα τα πραγματα αλλα αν πχ εχουμε χασει το 30% της εγκαταστασης τοτε καλο θα ηταν να σκεφτουμε αν συμφερει να αντιακατασταθει ολο το ψυκτικο (δηλαδη αν μιλαμε για κανα κιλο η για καμια 400αρια κιλα - πιθανον να συμφερει η αναλυση του μειγματος πριν το ξαναχρησιμοποιησουμε)

Link to comment
Share on other sites

Ο συμπιεστής ΔΕΝ ήταν inverter αφού το 1992 που είχε εγκατασταθεί το μηχάνημα, δεν ξέραμε καλά καλά τι σημαίνει inverter!

Oριστικά δεν τον είδα να "πεθαίνει" αφού τον αλλάξαμε...!Λογικά όμως λίγα τα ψωμιά του θα ήταν ακόμα...

Σε ότι λες συμφωνώ 100% και ειδικά αυτό με τα 3 συστατικά των νέων οικολογικών ψυκτικών υγρών θέλει πολλή προσοχή...

Συνάδελφος είχε αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα μετά από συμπλήρωμα μερικών κιλών σε μία εγκατάσταση και η λύση ήταν: άδειασμα-κενό και πλήρωση με όσα κιλά χρειάζονται...

Link to comment
Share on other sites

εμεις αρκετες φορες ψαχνομασταν οταν σε εγκαταστασεις πλοιων οι παλιοι μηχανικοι απο συνηθεια εξαερωνανε το κυκλωμα σε ηρεμια ωστε να φυγει ο αερας που τυχον ειχε μαζεψει . παλια με r22 κανενα προβλημα , αλλα πλεον με τα μειγματα , μετα ψαχναμε να δουμε γιατι οι πιεσεις ηταν αλλου για αλλου.

το ευτυχημα ηταν να αδεισει ολη η ψυκτικη απο καποια ζημια οποτε μπαιναμε μεσα απο την αγορα του ψυκτικου (200 κιλα - περι τα 5000δολλαρια ) αλλα τουλαχιστον το μειγμα ειχε τη σωστη συσταση.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους!

Πρόσφατα αγόρασε ένας φίλος από εναν τεχνικό κλιματιστικών ενα 18αρι inverter Ηaier με φρεον R22. Καθώς λύσαμε την εξωτερική μονάδα να δούμε σε τι κατάσταση είναι βγάζοντας το καπάκι που καλύπτει τους τρεις ακροδέκτες του συμπιεστή είδαμε τα καλώδια μαζί με τα μεταλλικα φυσάκια τους να έχουν αλλοιωθεί απο την υπερθέρμανση-υπερφόρτιση. Στην συνέχεια μετρήσαμε τα τυλίγματα και ολα δείχνουν την ιδια ωμική αντίσταση. Αυτός που του το πούλησε δέχεται να του το εγκαταστήσει διοτι με βάσει τα λεγόμενα του δουλεύει μια χαρά. Το θέμα μας  είναι για ποιον λόγο καρβουνιασαν τα καλώδια και αν αυτό είναι σημάδι οτι ο κομπρέσορας ειναι έτοιμος να τα κλατάρει. Τα χρήματα ο άλλος δύσκολα να του τα δώσει πίσω, τι προτεινετε?

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα μας  είναι για ποιον λόγο καρβουνιασαν τα καλώδια και αν αυτό είναι σημάδι οτι ο κομπρέσορας ειναι έτοιμος να τα κλατάρει. Τα χρήματα ο άλλος δύσκολα να του τα δώσει πίσω, τι προτεινετε?

Όχι δεν είναι απαραίτητο. Μπορεί π.χ. ο συμπιεστής από έλλειψη φρέον να δουλεύει συνέχεια στα κόκκινα. Η μπορεί να συμβαίνουν ένα σωρό άλλα πράγματα. Ηλεκτρολόγος είσαι ξέρεις...Δες και το #44 του pankrok

Προτείνω δοκιμή λειτουργίας με μανόμετρο και αμπεροτσιμπίδα (επαγγελματική). 

Επειδή το συγκεκριμένο μοντέλο δεν το γνωρίζω (δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο στη συζήτηση) ο συμπιεστής τι τύπος είναι; 

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Καλησπέρα , για κάποιο λόγο το κλιματιστικό δεν βγάζει ζεστό αέρα ενώ ξεκινά να δουλεύει ,κατέβαινει ΞΑΙ αυτό το ματζαφλαρι και απλά ανεβάζει σε γρήγορους ρυθμούς θερμοκρασία χωρίς όμως να βγάλει αέρα , τον είχα ανοίξει και πηγα να κανω μπάνιο ΞΑΙ βγαίνοντας έλεγε 42 βαθμούς ΞΑΙ τίποτα από αέρα . Το έκλεισα και περίμενα να ρθει σε θερμοκρασία του δωματίου ΞΑΙ πάλι όταν το άνοιξα άρχισε απότομα  να ανεβάζει θερμοκρασία χωρίς να βγάζει αέρα .Ούτε κρύο βγάζει 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.