Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μετατροπή παραδοσιακού τζακιού σε ενεργειακό


Cosk

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

 

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν είναι δυνατή η μετατροπή ενός παραδοσιακού τζακιού σε ενεργειακό και αν ναι ποιά είναι η διαδικασία που απαιτείται για αυτήν τη μετατροπή.

 

Χωρίς να έχω γνώσεις πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, θα ήθελα να ρωτήσω εάν είναι εφικτό αυτή η μετατροπή να γίνει τοποθετώντας απλώς ένα μοτεράκι σε κάποιο χ ύψος της καμινάδας και τραβώντας σωλήνες στους χώρους όπου θέλουμε να διοχετεύσουμε την θερμότητα ή αν με τον τρόπο αυτό εκτός από την θερμότητα θα μεταφέρουμε και τον καπνό που θα παράγεται από την καύση.

 

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

 

Κ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

προσφατα ειδα για την 'εφευρεση' ενος ελληνα μηχανικου που σε παραδοσιακο τζακι περασε 2 σωληνες κατω απο το χωρο καυσης και οι οποιοι ανοδικα κατεληγαν να ξαναβγαινουν μπροστα σε σχημα U περιστραμμενου κατα 90 μοιρες για να καταλαβεις.Στο κατω μερος εισοδου των σωληνων εφαρμοσε ενα ανεμιστηρα που προκαλουσε εξαναγκασμενη ροη αερα ο οποιος θερμαινοταν και εβγαινε στο περιβαλλον απο το πανω μερος των σωληνων.Μια φτηνη και ευκολα εφαρμοσιμη μεθοδος σε παραδοσιακα τζακια.

Link to comment
Share on other sites

Το ανοιχτο τζάκι ομως παραμενει ανοιχτο και οι απόδοση στα τάρταρα..~10-20%. Ενω ενα κλειστό, ενεργειακο, τύπου κασετας για τη περιπτωση σου φτάνει την αποδοση τουλαχιστον 70%, εξαρτώμενη πάντα απο τη ποιοτητα των καυσοξυλων αλλά και τη ποιότητα αυτού.

Link to comment
Share on other sites

Καπου στην τηλεοραση το ειδα αλλα δεν θυμαμαι που.Παν-εξυπνη ιδεα και οπως παντα ,απλη.ΑΝ θυμαμαι καλα,ο 'εφευρετης' ελεγε οτι βγαζει αερα 120-150 βαθμων κελσιου απο πανω και οπως καταλαβαινεις αρκει για να γινει φουρνος το σπιτι.

Link to comment
Share on other sites

Τι λετε εδω? Ποιος ειναι ο μηχανικος αυτος να του κανω μυνηση η αλλιως να κανω στον ΟΒΙ, στον οποιο πληρωνω!

Μην το θεωρειτε διαφημιση, αγανακτηση ειναι! Ναι 80 βαθμοι το λιγοτεριο σε διακοσια κυβικα (οταν μεινουν μονο τα καρβουνα, κυριολεκτω!) ανα ωρα (ποσοτητα που δε θα κανει ενα δυσκολο σπιτι φουρνο οκ!) και πανω απο 150 θερμοκρασια τα 200 κυβικα ανα ωρα σε μετρια καυση σε οποιοδηποτε απλο τζακι. Αυτονομη συσκευη που τοποθετειται σε καθε ανοιχτο τζακι παλιου τυπου και οταν δε γουσταρεις να την βλεπεις την βαζεις στην αποθηκη..

Δε θελω να δειξω βιντεο θα θεωρηθει διαφημιση. Δε θελω να πω ονομα γ τ ιδιο λογο. Η πατεντα ειναι δικη μου νομιμοτατα απ τ 2007! 300 συν ΦΠΑ ευρω κοστιζει η συσκευη κ αναβαθμιζει καθε τζακι απλο. ουτε σκαψιματα ουτε μερεμετια στ σπιτι ουτε τιποτα. Καμια σχεση με τις αερο παπα...ες που χρυσοπληρωνει ο κοσμος για δηθεν εναργειακα.

Κοιταξτε.. αν υπαρχει καποιος που κατασκευαζει τετοιο πραγμα καλα θα κανει να κρυφτει! Κ οποιος αμφιβαλει σ οτι λεω τοτε με πμ να του δειξω οτι κ αν απαιτησει να δει..

Link to comment
Share on other sites

Εσενα Στελιο σε εδειξε κανα καναλι προσφατα?Ειλικρινα δεν θυμαμαι ουτε ονομα ουτε τιποτα,μου εμεινε μονο η ιδεα.Δειξε κανα βιντεο,δεν ειναι διαφημιση.Δεν ειναι διαφημιση ιδεες που μας εξελισουν και μας πανες πιο μπροστα.

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν είναι δυνατή η μετατροπή ενός παραδοσιακού τζακιού σε ενεργειακό και αν ναι ποιά είναι η διαδικασία που απαιτείται για αυτήν τη μετατροπή.

Θα πρέπει να το δει κάποιος ειδικός / επαγγελματίας για να σου πει αν είναι δυνατή η μετατροπή και πόσο θα κοστίσει, ανάλογα με την εστία που θα επιλέξεις.

Πρόσφατα (Απρίλιος 2011), φίλος μου αποφάσισε να μετατρέψει το απλό του τζάκι σε ενεργειακό.

Επέλεξε μια εστία τύπου κασέτας με ονομαστική ισχύ 25kW. Μπήκε και ένας αεραγωγός που πηγαίνει ζεστό αέρα στις κρεββατοκάμαρες.

Το "πακέτο" κόστισε γύρω στις 2.500 ευρώ μαζί με την μετατροπή / εγκατάσταση η οποία διήρκεσε ένα γεμάτο 8ωρο.

 

Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά αφού το σπίτι είναι παλαιάς κατασκευής, ψηλοτάβανο, ανακατασκευασμένο προ 10ετίας με νέα κουφώματα, κλπ. και για να ανεβάσει 21 βαθμούς (με εξωτερική θερμοκρασία κάτω από 10 βαθμούς) έπρεπε να "καίει" ο καυστήρας πετρελαίου για τουλάχιστον 1 - 2 ώρες.

Το τζάκι ανεβάζει άνετα και πιο γρήγορα πάνω από 22 βαθμούς στον χώρο με κατανάλωση μικρότερη από όταν λειτουργούσε σαν ανοιχτό.

Edited by genesis
Link to comment
Share on other sites

Εγω πληρωνω τελη στ ΟΒΙ κ γ αυτο και μιλησα ετσι, εφτιαξα μια παραλλαγη για φορητη συσκευη (αυτονομη, την βαζεις σε απλο τζακι κ οποτε δε θες να τ βλεπεις τ βγαζεις) και υπαρχει βιντεο στ γιου τιουμπ. Δεν εχω χρονο αυτο τ καιρο. Δεν ασχοληθηκα οσο πρεπει. Πολυ συντομα θα εχω καταληξει (διαστασεις εννοω ωστε 2-3 σχηματα να ταιριαζουν παντου σε καθε τζακι) και τοτε θα τ βαλω πρωτα διαφημιση στ φορουμ και μετα συζητιωνται κ ολα τ αλλα. Στο βιντεο πιανω τ σωληνα τ καπνοδοχου ανετα ενω αυτο βγαζει 200 κμ ανα ωρα απο 80 βαθμους κ πανω. Αποδοση πολυ πανω απ τ μεσο ορο των ακριβοτερων "ενεργειακων".

Η τιμη 300 ευρω συν φπα καθοριζεται απ το οτι.. αποθαρυνει αντιγραφες κ απευθυνεται σε ανθρωπους που θελουν να ζεσταθουν οσο γινεται οικονομικα. Θα το δειξω σωστα οπως πρεπει διαφημιζοντας το κατ αρχην εδω στ φορουμ. Κ οποιος θελει να τ φτιαξει μονος του σπιτι του η στ γνωστο του κανενα προβλημα. λεπτομερειες δε μπορω να εξηγω οπως και να ανεχτω καποιος αλλος απ αυτο να βγαλει λεφτα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.