Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ελεγχος εγκυρότητας οικοδομικής αδείας?


Recommended Posts

Καλησπέρα !

Σε ακίνητο διόροφο χωρίς σύσταση με άδεια του ' 78, ανακάλυψα ότι η άδεια είχε εκδοθεί μεν με βάση τα τετραγωνικά οικοπέδου του συμβολαίου αλλά ο "συνάδελφος" είχε συντάξει τοπογραφικό με ψευδή αποτύπωση της μιας πλευράς ώστε να έχει το ελάχιστο βαθος, χωρίς να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη!

Αποτέλεσμα εκεί που ήταν να ρυθμιστεί απλά μια πέργκολα στο δώμα , ξαφνικά όλη η οικοδομή είναι αυθαίρετη λόγω του ότι εκδόθηκε άδεια σε μη άρτιο-οικοδομήσιμο οικόπεδο.

Σήμερα είναι άρτιο αλλά δεν έχει τις πλάγιες αποστάσεις που απαιτούνται σήμερα και έχει υπέρβαση φυσικά και τετραγωνικών.

 

α) Οφείλω και έχω ευθύνη να ελέγξω το τοπογραφικό και ως προς τι το ελέγχω (θέση κτιρίου, διαστάσεις πλευρών κλπ)? Ερωτο-απάντηση 8 του ΥΠΕΚΑ μέρος Θ΄

 

β) Εχετε καταλάβει αν γίνεται να ρυθμιστεί με το 4014, με νομιμοποίηση τμήματος μέσω Αρθρου 22 και το υπόλοιπο να τακτοποιηθεί?

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.