Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πράξη εφαρμογής και τοπογραφικό


thief7710

Recommended Posts

Καλησπερα. Ειχα κανει ενα τοπογραφικο μεσα στο καλοκαιρι σε περιοχη υπο ενταξη στο σχεδιο πολης. Το Μαιο συγκεκριμενο (ενα δυο μηνες πριν το τοπογραφικο) ειχαν ξεκινησει οι δηλωσεις ιδιοκτησιας.

Εγραψα λοιπον στο τοπογραφικο "το οικοπεδο ειναι αρτιο μη οικοδομησιμο.θα καταστει οικοδομησιμο μετα την κυρωση της πραξης εφαρμογης"

Με παιρνει λοιπον σημερα (6 σχεδον μηνες μετα) τηλεφωνο η συμβολαιογραφος που θα κανει την μεταβιβαση για την οποια εγινε το τοπογραφικο και μου λεει "Σιγουρα εχουμε πραξη εφαρμογης? Μου γραφεις μη οικοδομησιμο. Εχω προβλημα στο υποθηκοφυλακειο.Το συζητησα με συναδελφους και μαλλον πρεπει να το διορθωσεις".

 

Μου εχει διαφυγει κατι ρε παιδια?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 211
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εάν είναι υπό ένταξη (δηλαδή δεν έχει γίνει ακόμα η πολεοδομική μελέτη) τότε είσαι ΕΚΤΟΣ σχεδίου και όχι εντός (και μη οικοδομήσιμος).

Εάν είχει εγκριθεί η πολεοδομική μελέτη (είχε γίνει ΦΕΚ) τότε σωστά εγραψες την δήλωση στο τοπογραφικό σου.Σε αυτήν την περίπτωση, απλά κάτι παρανόησαν συμ/φος και υποθηκοφύλακας, εμένα μου φαίνεται σαφές αυτό που δηλώνεις.

Οταν σου είπε για διόρθωση, σου είπε τι διόρθωση είχε κατα νού??

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα τελικά είναι ότι ακόμα και σε μικρές περιοχές που το "μεταξύ μας" υποτίθεται ισχύει πρέπει να τα παίρνουμε ΌΛΑ εγγράφως. Λάθος δικό μου το ότι εμπιστευτηκα υπάλληλο της Πολεοδομια για την πράξη γιατί παίρνοντας σήμερα τηλ στο ίδιο γραφείο μου είπαν ότι απλά κτηματογραφηση έχουμε κάνει και δεν έχει κηρυχθεί πράξη. Θα πάω αύριο να πάρω μια βεβαιωση με το τι ισχύει και τι όχι. I failed so hard.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, κάποιο μπέρδεμα έχει γίνει νομίζω...

Αλλο πολεοδομική μελέτη ( μετά το ΦΕΚ της οποίας η περιοχή είναι εντός σχεδίου αλλά για να είναι οικοδομήσιμα τα οικόπεδα πρέπει να κυρωθεί η πράξη εφαρμογής ή να εκδοθεί βεβαίωση οικοδομησιμότητας) και άλλο πράξη εφαρμογής (με την κύρωση της οποίας από τον Νομάρχη [Περιφερειάρχη πλέον??] γίνονται όλες οι τακτοποιήσεις στα όρια των οικοπέδων και πλέον έχεις οικοδομήσιμα οικόπεδα.

Γι αυτό, ξεκαθάρισε εάν έχει γίνει ΦΕΚ η πολεοδομική μελέτη στην περιοχή ( εάν συμβαίνει αυτό τότε ορθά έχεις γράψει την δήλωση), ή έαν δεν έχει γίνει (οπότε η δήλωση σου πρέπει να αφορά εκτός σχεδίου γήπεδο, μη αρτιο και μη οικοδομήσιμο) . Καλή συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

Δημήτρη αν η πολεοδομική μελέτη έχει υπογραφεί και έχει πάρει ΦΕΚ (πχ β φάση), υπάρχουν όροι δόμησης. Μπορεί ένα οικόπεδο να διαπιστωθεί αν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο? Η πράξη εφαρμογής ορίζει εισφορές και τακτοποιεί τα μη άρτια ;

Link to comment
Share on other sites

Όπως είπε σωστά ο Δημήτρης σε προηγούμενα ποστ όταν υπάρχει εγκεκριμένη πολεοδομική μελέτη (δηλαδή ΦΕΚ) τότε το οικόπεδο (πλέον) διαπιστώνεται αν είναι άρτιο από τους όρους δόμησης της μελέτης. Οικοδομήσιμο καθίσταται μετά από την κύρωση της πράξης εφαρμογής (και μεμονωμένης) και την πληρωμή της εισφοράς σε χρήμα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εχει γίνει κύρωση της πράξης εφαρμογής.

Μέτα την κύρωση έγινε διορθωτική πράξη εφαρμογής για ένα οικόπεδο το οποίο το είχαν λάβει υπόψην σε διπλανό οικόπεδο διαφορετικού ιδιοκτήτη.

Ο μηχανικός που συνέταξε το τοπογραφικό για την διορθωτική πράξης εφαρμογής, μέτρησε το οικόπεδο που ξεχώριστηκε, με πρόσωπο 3μ.!

Συμφωνούν και οι δυο ιδιοκτήτες για το εμβαδόν των ιδιοκτησιών τους.

Όμως στο τοπογραφικό για την διορθωτική πράξη εφαρμογής δεν δηλώνει εαν ειναι άρτιο και οικοδομήσιμο.

 

Εγώ τώρα θέλω να κάνω εξαρτημένο τοπογραφικό για το οικόπεδο με πρόσωπο 3μ.

 

1)Πώς το δηλώνω;

αρτιο και μη οικοδομήσιμο ή μη αρτιο και μη οικοδομήσιμο;

Δηλαδή η απαίτηση προσώπου είναι μόνο για την οικοδομησιμότητα ή και για την αρτιότητα;

 

 

2)Για οικόπεδα που βρίσκονται μέσα σε πράξη εφαρμογής που έχει κυρωθεί,

απαιτείται να είναι το τοπογραφικό εξαρτημένο σε ΕΓΣΑ 87 για το Κτηματολόγιο;

Το τοπογραφικό που έγινε για την διορθωτική πράξη εφαρμογής έχει κάναβο στο σύστημα αξόνων του σχεδίου πόλης (ΤΜ3ο)

αυτό αρκεί για το Κτηματολόγιο;

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

1) Αν από το ΦΕΚ για την αρτιότητα αναφέρει απαίτηση προσώπου και στα κατά παρέκκλιση>3μ(προφανώς θα αναφέρει) τότε είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο.

2) Αν πρέπει το τοπογραφικό να κατατεθεί στο κτηματολογικό γραφείο απαιτείται και πινακάκι σε ΕΓΣΑ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.