Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πράξη εφαρμογής και τοπογραφικό


thief7710

Recommended Posts

σε αυτη την μελετη της Στυλιανης Λεπεση, συμβολαιογραφου Θεσσαλονικης

στην σελ.14 επ. υπαρχουν οι απαντησεις

 

 

https://www.google.gr/search?q=www.notarius.gr/uploads/files/notarios_01-24_n14.pdf&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=vNOAVrz2BYGzswGdq65o

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • Απαντήσεις 211
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα 

Έχω ένα τοπογραφικό σε χωρίο στο οποίο υπάρχει σχέδιο πόλεως από το 1949 το οποίο και δεν έχει τροποποιηθεί, στο ακίνητο μου υπάρχει οικοδομή πέτρινη η οποία πέφτει μέσα σε μή διανοιγμένο δρόμο του σχεδίου πόλεως , σε αυτή την περίπτωση στη Δήλωση του μηχανικού γράφω ότι είναι ρυμοτομούμενο  μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο βάση των όσον ορίζει η μελέτη αλλά όσον αφορά το αν δύναται να μεταβιβαστεί τι πρέπει να πω εφόσον δεν έχει κυρωθεί κάποια πράξη εφαρμογής του σχεδίου και δεν έχει υπάρξει αποζημίωση ?

Link to comment
Share on other sites

Υποθέτω ότι έχεις οικισμό με ρυμοτομικό σχέδιο ο οποίος στερείται όρων δόμησης και εξετάζεται πολεοδομικά με βάση το ΒΔ 25-08-1969.

Εφόσον δεν έχεις πρόσωπο σε διανοιγμένη οδό του σχεδίου πόλης και το οικόπεδο ρυμοτομείται εξετάζεις την αρτιότητά του πίσω από τη ρυμοτομική γραμμή. Αν αυτό είναι άρτιο κατά παρέκκλιση ή κατά κανόνα. Θα γράψεις ότι ρυμοτομείται με την αναγραφόμενη επιφάνεια ρυμοτόμησης και ότι θα καταστεί οικοδομήσιμο μετά την πράξη τακτοποίησης.

Πράξη εφαρμογής έχει νόημα σε σχέδια με διατάξεις ν. 1337/83

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Σε περιοχη εντός σχεδιου με φεκ του 1995 και αρτιοτητα στα 500μ η κυρωμενη πραξη εφαρμογής αφηνει οικόπεδα με επιφανεια κατω των 500

Στο λεκτικο μερος του φεκ δεν αναφερει παρεκκλιση

στο σχεδιο που συνοδευει το φεκ αναφερει παρέκκλιση ως εχουν μετα την κυρωση της Π.Ε.

τελικά η παρέκκλιση ισχύει ή η πράξη εφαρμογής αφηνει μη αρτια οικόπεδα ?

Στην πολεοδομια ισχυρίζονται ότι ειναι μη αρτια και χτιζουν με αρθρο 25

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Σε περιοχη όπου υπαρχει ΦΕΚ και είναι εντος σχεδιου ,δεν εχει γινει κυρωση της πραξης εφαρμογης,όμως εχει παρει βεβαιωση οικοδομησιμότητας απο το 1996,(μετα το ΦΕΚ) και εχει κτισθει με αδεια ,βασει των όρων δομήσεως.Τι γράφω στο τοπογραφικο?

Link to comment
Share on other sites

Βρίσκεσαι σε μία περιοχή όπου έχει κυρωθεί η πολεοδομική μελέτη (άρα και το διάταγμα όρων δόμησης) και εκκρεμεί ακόμη η κύρωση της πράξης εφαρμογής !

Αυτό που γράφεις περι ...."βεβαίωση οικοδομησιμότητας" εγώ δεν το ξανάκουσα ούτε το γνωρίζω.

Όταν κυρώθηκαν πολλές πολεοδομικές μελέτες και αργούσαν να κυρωθούν οι τελικές "πράξεις εφαρμογής" αυτών τω μελετών εκδόθηκαν οι εγκύκλιοι 106/1986 (για τα πυκνά στις περιοχές πρώτης κατοικίας) και μετά η εγκ. 59/1987 που αφορά τις περιοχές Β' κατοικίας. Προκειμένου να εξετασθεί η δυνατότητα χορήγησης οικοδομικής αδείας πριν την κύρωση μιας Πράξης Εφαρμογής, 

Κάπου, εδώ στο φόρουμ, έδωσα τι πρέπει να περιέχει ο φάκελος για να εκδοθεί μία τέτοια άδεια πριν την κύρωση!

Τωρα το ερώτημά σου είναι μάλλον τι γράφεις στην Δήλωση του Ν. 651/77 σε μία τέτοια περίπτωση (όχι?).

Απο την στιγμή που η περιοχή έχει ένα κυρωμένο ρυμ σχέδιο... θεωρείται πως είναι εντός σχεδίου και ένα γεωτεμάχιο, που πληρεί τους όρους δόμησης που συνοδεύουν το ρυμοτομικό σχέδιο, είναι πλέον άρτιο και θα γίνει οικοδομήσιμο αν πληρώσει τις εισφορές που θα βάλουν οι πίνακες της Π.Ε. καθώς επίσης και αν εκπληρώνει όλους τους όρους που θέτει (ανάλογα που βρίσκεται) η μία ή η άλλη εγκύκλιος .

............................  γράφεις κάπως έτσι:

 :...……Δηλώνω ότι το οικόπεδο με στοιχεία Α,Β.. ..Α  (Ε=….  τμ της καταμέτρησης από μελέτη η αποτύπωσης. Αποτελεί Διαιρετό ή μη τμήμα του γηπέδου τάδε του αγροκτήματος τάδε (όταν ήταν εκτός σχ.) και ότι υπάγεται στις διατάξεις του Ν. 1337/83(?) διότι βρίσκεται εντός του εγκ. ρυμ. Σχεδίου της επέκτασης του δήμου …..Ο.Τ…. οικ. …. Συμφωνα με το Π.Δ. …τάδε ΦΕΚ τάδε..... και όλα τα σχετικά. Επειδή εκκρεμεί η Π.Ε. Του Ρυμ Σχ. Οφείλει εισφορά σε γη και χρήμα που θα υπολογισθεί με την περάτωση αυτής. Το οικόπεδο  Είναι / δεν είναι άρτιο (βλέπεις διάταγμα Ο.Δ.) και θα είναι οικοδ. Σύμφωνα και με εγκ. 106/86 ή 56/ 87 και με  την ολοκλήρωση της Π.Ε. Γράφεις αν κάποιο τμήμα αυτού ρυμοτομείται (Ερυμ.=… π.χ. από δρόμο-πλατεία) κλπ. Νομίζω χρειάζεται αντ. Αξία περιοχής και απόσταση από θάλασσα. (κάπως έτσι είναι ένας σκελετός δήλωσης).

..............................

Αυτά τα ξανάγραψα...................επειδή μπορεί να είναι, έστω στο ελάχιστο, χρήσιμα σε κάποιους συναδ. ....τα ξαναγράφω!!

 

  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

Αν και κάπου εδώ στο φόρουμ ξαναέδωσα τις εγκυκλίους που αναφέρω παραπάνω ....

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ
ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Εγκύκλιος 106/86 & 59/1987
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Προκειμένου να εξετασθεί η δυνατότητα χορήγησης οικοδομικής αδείας πριν την κύρωση της Πράξης Εφαρμογής, πρέπει να κατατεθεί στην Υπηρεσία φάκελος που να περιλαμβάνει:

1. Αίτηση του ιδιοκτήτη όπου θα αναφέρεται η θέση της ιδιοκτησίας (περιοχή, οδός, οικοδομικό τετράγωνο, κωδικός αριθμός).

2. Επικυρωμένο αντίγραφο συμβολαίου,(εις διπλούν) καθώς και του τοπογραφικού διαγράμματος που το συνοδεύει.

Στην περίπτωση που η μεταβίβαση έγινε μετά τις 10-3-1982 είναι απαραίτητο, για τον υπολογισμό της οφειλόμενης εισφοράς σε γη, να προσκομισθεί σειρά διαδοχικών συμβολαίων μέχρι την ημερομηνία αυτή σε συνδυασμό με τα πιο πάνω.

3. Πιστοποιητικό μεταγραφής & πρόσφατο Πιστοποιητικό μη εκποίησης (εις διπλούν) από το οικείο Υποθηκοφυλακείο.

4. Δήλωση Ιδιοκτησίας (εις διπλούν) θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής του ιδιοκτήτη

5. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86 θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής του ιδιοκτήτη που θα αναφέρονται τα εξής:
«Εκτός από την ιδιοκτησία του Οικοδομικού Τετραγώνου ..............., με κωδικό αριθμό...................., όπως αυτή αναφέρεται στο ισχύον Ρυμοτομικό σχέδιο της περιοχής ........................ του Δήμου .......................... την οποία κατέχω σύμφωνα με το αρ. ......................... συμβόλαιο του συμβολαιογράφου. ....................................................................... (αναφέρεται η περιοχή και το ονοματεπώνυμο του συμβολαιογράφου) δεν έχω, ούτε είχα στις 10-3-1982 άλλη ιδιοκτησία, στην περιοχή που εντάχθηκε στο σχέδιο με το ίδιο Διάταγμα Ρυμοτομίας» ή (συμπληρώνεται ανάλογα κατά περίπτωση) «έχω ή είχα στις 10-3-1982,) και τις πιο κάτω ιδιοκτησίες στην περιοχή που εντάχθηκαν στο σχέδιο με το ίδιο Διάταγμα Ρυμοτομίας» (για κάθε μία ιδιοκτησία αναφέρονται κωδικός αριθμός, οικοδομικό τετράγωνο, αριθμός συμβολαίου, το ονοματεπώνυμο του συμβολαιογράφου και προσκομίζονται τα δικαιολογητικά 2, 3, & 4) 
ΠΡΟΣΟΧΗ 
Εφ' όσον δεν προσκομίζεται Υ.Δ. του Ν.1599/86 και Δήλωση Ιδιοκτησίας από τον ιδιοκτήτη της 10-3-1982, για τον αριθμό των ιδιοκτησιών του, τότε είναι απαραίτητο για τον υπολογισμό των εισφορών να ζητηθεί από το Υποθηκοφυλακείο αντίγραφο από την μερίδα του καθώς και τα συμβόλαια που αναφέρονται σ' αυτήν και αφορούν την περιοχή.

Επίσης στην ίδια Υ.Δ. θα πρέπει να αναφέρεται η τρέχουσα αξία γης του οικοπέδου σε ευρώ/τ.μ. προκειμένου να υπολογίζεται η προκαταβολή της εισφοράς σε χρήμα εφόσον απαιτείται.

6. Κτηματογραφικό διάγραμμα (εις εξαπλούν) σε κλίμακα 1:200 ή 1:500 ανάλογα με το μέγεθος του οικοδομικού τετραγώνου συνταγμένο από αρμόδιο ιδιώτη τεχνικό, στο οποίο θα αποτυπώνεται η υπάρχουσα κατάσταση ολοκλήρου του Ο.Τ. (υλοποιημένα όρια ιδιοκτησιών, κτίσματα, περιφράξεις κ.λ.π.) συμπληρωμένο με τα μή υλοποιημένα όρια τυχόν υπαρχουσών ιδιοκτησιών με διαφοροποίηση σχεδίασης. Οι ιδιοκτησίες θα αριθμούνται σύμφωνα με την κωδικοποίηση.

Στο διάγραμμα αυτό: 
α) Θα γίνεται καθορισμός των Ρ.Γ. & Ο.Γ. σύμφωνα με εγκεκριμένο διάγραμμα της αρμόδιας Πολεοδομικής Υπηρεσίας της περιοχής και θα αναγράφονται οι όροι δόμησης με ευθύνη του μηχανικού. 

β) Για το οικόπεδο του αιτούντος θα αναφέρεται ο τίτλος κτήσης, θα γίνεται αναλυτικός υπολογισμός του εμβαδού της αρχικής ιδιοκτησίας του, του ρυμοτομούμενου τμήματος, του απομένοντος μετά την ρυμοτόμηση και θα υπολογίζονται οι οφειλόμενες εισφορές σε γη και χρήμα.

γ) Θα περιλαμβάνεται πίνακας όλων των ιδιοκτησιών του Ο.Τ. όπου θα έχουν υπολογισθεί για κάθε ιδιοκτησία το αρχικό εμβαδόν της, η ρυμοτόμηση της, η απομένουσα ιδιοκτησία μετά την ρυμοτόμηση και η οφειλόμενη εισφορά της σε γη. 

δ) Θα περιλαμβάνεται απαραίτητα απόσπασμα στην κλίμακα του εγκεκριμένου σχεδίου, όπου θα σημειώνεται η θέση του οικοπέδου.

ε) Τέλος για το διάγραμμα αυτό θα πρέπει να έχει κατατεθεί η αμοιβή του συντάξαντος μηχανικού σύμφωνα με Πινάκιο Αμοιβών και να έχουν καταβληθεί οι νόμιμες κρατήσεις, εκτός από την περίπτωση που αυτό έχει γίνει κατά την σύνταξη του διαγράμματος εφαρμογής και βεβαιώνεται από την αρμόδια Πολεοδομική Υπηρεσία.

Χωρίς την υποβολή των πιο πάνω δεν είναι δυνατή η εξέταση της δυνατότητας οικοδόμησης του οικοπέδου πριν την κύρωση της Πράξης Εφαρμογής της περιοχής.

(Έντυπο αίτησης και δήλωσης ιδιοκτησίας χορηγείται από την Υπηρεσία) 

  • Like 1
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σε συνέχεια όσων έγραψα παραπάνω, θέλω να δώσω και την αίτηση που κατατίθεται στην πολεοδομία, καθώς επίσης και το "σκελετό" της Τεχνικής έκθεσης που πρέπει να συνοδεύει τον φάκελο, για την έκδοση της Οικ. Αδειας που ζητάμε να εκδοθεί πριν την κύρωση της πράξης Εφαρμογής .

aithshpoleod_εγκ 59-87.doc

tex-ekth.doc

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Kαλημέρα συνάδελφοι, έκανα την σύνταξη σε τ/δ σε περιοχή όπου το 2015 εγκρίθηκε το πολεοδικό σχέδιο. Στις πυκνοδομημένες περιοχές που υφίστανται οικισμός προ του 23 με τις διατάξεις του Ν. 17-07-1923, ενώ των τμημάτων εκτός οικισμού του προ 23 με τις διατάξεις του Ν. 1337/83.
Το οικόπεδο μου ρυμοτομείται κατά 20 τ.μ. και του 'απέναντι' ένα τμήμα του ρυμοτομείται και ένα άλλο οφείλει να το προσκυρώσει. Αυτά προέκυψαν από την εφαρμογή των Ο.Γ. του σχεδίου. Στην υπέυθυνη δήλωση έγραψα πως: είναι άρτιο και θα καταστεί οικοδομήσιμο μετά την σύνταξη & εφαρμογή πράξεως αναλογισμού. 

Η συμβολαιογράφος μου ζήτησε να συμπληρώσω αν εμπίμπτει στις διατάξεις του 1337/83 περί εισφοράς σε γη & χρήμα. 


Εχω την εντύπωση πως αφού εντάχθηκα στο σχέδιο με Ν17-07-23 δεν εμπίμπετει. Σωστά?
Αν είμαι λάθος παραπάνω μπορώ να το γράψω χωρίς να έχει συνταχθεί ο πίνακας αναλογισμού?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.