Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πράξη εφαρμογής και τοπογραφικό


thief7710

Recommended Posts

με τον 1337/83 έγινε η ένταξη απλά προβλέπεται για το πυκνοδομημένο τμήμα να εφαρμοστούν οι διατάξεις του Ν.17-07-1923

 

Μετά την ισχύ του Ν. 2508/1997, σε εκκρεμείς διαδικασίες πολεοδόμησης που διέπονται από τον Ν. 1337 / 1983, και μόνον, εξακολουθεί να ισχύει η διάκριση πυκνοδομημένων, αραιοδομημένων και αδόμητων περιοχών, και συνεπώς ως προς τις υποχρεώσεις των ιδιοκτησιών έχουν εφαρμογή οι παράγραφοι 1 και 2 του άρθρου 8 του Ν. 1337/1983  

Στην περίπτωση αυτή, για τον προσδιορισμό των υποχρεώσεων των ιδιοκτησιών που βρίσκονται σε πυκνοδομημένες ζώνες, για τη δημιουργία κοινοχρήστων χώρων εφαρμόζονται οι διατάξεις του Ν. Δ/τος της 17.07.1923 και του άρθρου 6 του Ν. 5269 / 1931 ( σύνταξη πράξης αναλογισμού). Τα παραπάνω ισχύουν με την επιφύλαξη της παρ. 3 του άρθρου 43 του Ν. 1337 / 1983 (δυνατότητα υπαγωγής στο καθεστώς εισφορών).

Επιγραμματικά, οι παράγραφοι 1 και 2 του άρθρου 8 του Ν. 1337 / 1983 ορίζουν τα παρακάτω:

1.   Οι ιδιοκτησίες που βρίσκονται σε πυκνοδομημένες ζώνες και εντάσσονται στο σχέδιο, συμμετέχουν με υποχρεώσεις που υπολογίζονται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. Δ/τος της 17.07.1923 (σύνταξη πράξης αναλογισμού) και του άρθρου 6 του Ν. 5269 / 1931.

2.    Ειδικότερα, για τις ιδιοκτησίες με εμβαδόν μεγαλύτερο από 500 τ.μ., οι υποχρεώσεις (αuτοαποζημίωση και αποζημίωση τρίτων) καθώς και τα δικαιώματα (αποζημίωση από τρίτους) που προκύπτουν από την εφαρμογή των προηγούμενων διατάξεων, συγκρίνονται με το εμβαδόν που προκύπτει από την εφαρμογή των ποσοστών της παρ. 4 του άρθρου 8 του Ν. 1337 / 1983 και εάν αυτό είναι μεγαλύτερο, η ιδιοκτησία αυτή υποχρεούται να εισφέρει την επί πλέον έκταση. Στην περίπτωση αυτή η αποζημίωση από τρίτους καταβάλλεται στο δήμο.

Εάν αυτό είναι μικρότερο, τότε οι υποχρεώσεις της ιδιοκτησίας είναι αυτές που προκύπτουν από την εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου ( πράξη αναλογισμού).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 211
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ευχαριστώ πολύ συνάδελφε! Μου έδωσες τροφή για ψάξιμο.
Το οικόπεδο μου είναι <500 τ.μ. οπότε απαιτεί πράξη αναλογισμού.

Άρα συνάδελφε για να εμπίμπτει στις διατάξεις περί εισφοράς του 1337/83 θα πρέπει να είναι είτε σε αραιοδομημένο τμήμα είτε να έχει εμβαδό > 500 τ.μ.?

Επίσης συνάδελφε μετά την έγκριση του πολεοδομικού σχεδίου δεν πρέπει στο αραιοδομημένο τμήμα να συνταχθούν πίνακες με τις ιδιοκτησίες? Στο πυκνοδομήμενο αντίστοιχα δεν θα έπρεπε να συντάσσονται οι πίνακες αναλογισμού?

6 ώρες πριν, ΘΕΟΧΑΡΗΣ said:

 

Link to comment
Share on other sites

Διάβασε τα με προσοχή τα παραπάνω . Δες τα στάδια της πράξης εφαρμογής (1ο - 2ο -3ο Κεφάλαιο) τι περιλαμβάνουν σε τεχνικό και διοικητικό επίπεδο. Οι πράξεις αναλογισμού είναι αντικείμενο του 3ου σταδίου - κεφαλαίου

 

Link to comment
Share on other sites

Κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να τα πει καλύτερα από τον Θεοχάρη.

Πίνακες πάντως θα συνταχθούν. Αν χρησιμοποιηθούν οι κλασικοί πίνακες με τις πολλές στήλες θα συμπληρωθούν από τον μελετητή οι στήλες του Γ' κεφαλαίου (Νομίζω είναι οι στήλες 17-18). Υπάρχουν φυσικά και οι πίνακες με τίτλο " Π Ι Ν Α Κ Α Σ   Π Ρ Α Ξ Η Σ   Π Ρ Ο Σ Κ Υ Ρ Ω Σ Η Σ  -  Α Ν Α Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Υ"  του Ν. 17/7/1923.

Φυσικά πρέπει εδώ να συμπληρωθούν και να γίνουν οι πίνακες Συρραφής.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

(μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα)

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι σχετικά νέα μηχανικός και θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής. Σε πράξη εφαρμογής κυρωμένη πρέπει στο τοπογραφικό που γίνεται για αποδοχή κληρονομιάς να αποτυπώνονται τα όρια της τελικής ιδιοκτησίας και τα όρια της αρχικής? με τους μαντρότοιχους και τα κτίρια που υπάρχουν και σήμερα και βγαίνουν από τη ρυμοτομική; Σας ευχαριστώ

H χρήση κεφαλαίων δεν επιτρέπεται στο κείμενο δημοσιεύσεων και τίτλων. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσε το κείμενό σου. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos 33

Edited by nektaria26
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα.

Θα αποδόσεις την τελική ιδιοκτησία όπως προκύπτει από την Π.Ε. και την υφιστάμενη κατάσταση όπως την αποτύπωσες.

Επίσης θα πρέπει να αναφέρεις τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα της ιδιοκτησίας.

Link to comment
Share on other sites

Η υφιστάμενη κατάσταση εννοείται υπαρχει και την αποτυπώσεις. Η νέα ομως, με τα νέα οικόπεδα , ειναι ...  μια θεωρητική κατάσταση. 

Και επειδη είσαι νέα.

Οταν παραδίδεται η μελέτη περιλαμβάνει τα χιλιαρια σχέδια με τις ρυμοτομιας κλπ. 

Μια λίστα με όλες μα όλες τις συντεταγμένες των νέων οικοπέδων που προκύπτουν και οι πίνακες της Π.Ε. ( τα σεντόνια των 90 εκατοστών). Εσυ θα φροντίζεις πάντα να παίρνεις  απο την υπηρεσία και τα τρία. Την λίστα με τις συν/νες των οικοπέδων του Ο.τ , ενα απόσπασμα του χάρτη και προπάντων τον πίνακα , των πανω απο τις 45 στήλες ,που αναφέρεται στο Κτηματολόγιο αριθμό του οικοπεδου σου και τα όμορα του φυςικα. Αυτές τις συντεταγμένες , των νέων οικοπέδων, θα τοποθετήσεις στο σχέδιο σου και ετσι θα εχεις και την νέα τελική κατάσταση των οικοπέδων.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Συνάδελφοι,έχω μια ιδιαίτερη  περίπτωση  σε πραξη εφαρμογης που θα ήθελα  την γνώμη σας.

Συγκεκριμένα η αρχική πραξη εφαρμογης του 1993 έδινε εμβαδο 367τμ στο τεμάχιο 1 και 346 στο ομορο τεμάχιο 2.Στην συνέχεια το 1996 ο ιδιοκτήτης  του 2 τεμαχιου μέσω μηχανικού υποβάλλει  διορθωτική πραξη με την οποία επηρεάζει  χωρικά  και την ιδιοκτησία 1 σύμφωνα  με τις συντεταγμένες αυτής.Αφαιρει 9τμ από την ιδιοκτησία 1.Βεβαια στο λεκτικό της διορθωτικης δεν αναφέρεται πουθενά η ιδιοκτησία  1 και ούτε και στον πίνακα αυτής αναφέρεται η τροποποίηση του εμβαδου και της ιδιοκτησίας  1.Και ούτε έγινε κοινοποίηση στον ιδιοκτήτη της ιδιοκτησίας 1.

Αποτέλεσμα αυτού είναι στους τελικούς πίνακες να φαίνεται η ιδιοκτησία 1 με το αρχικό εμβαδό 367 και η ιδιοκτησία δυο με 355 .

Υπάρχει  δλδ στους πίνακες επικάλυψη δυο ομορων  τεμαχιων μετά  από διορθωτική πραξη εφαρμογης για την οποια δεν ενημερώθηκε ο όμορος ιδιοκτήτης με κοινοποίηση ούτε αναγράφεται  στο λεκτικό.

Στο κτηματολόγιο  φαίνεται  η ιδιοκτησία 1  358τμ και η ιδιοκτησία 2   355.τμ.Ελαβε δλδ υπόψη τις συντεταγμένες  της διορθωτικης  και αγνοησε τον πίνακα  και το ανύπαρκτο λεκτικό. 

Τώρα τι ισχύει  για τοπογραφικό σύστασης καθετων στην ιδιοκτησία 1.?

Υπάρχει κάποια  διαδικασία για ακύρωση  της διορθωτική που μας έφαγε 9 τμ αλλα δεν μας κοινοποιηθηκε και δεν μας αναγράφει στο λεκτικό.? 

Να κάνω απλως διορθωτική για αλλαγή του πίνακα και να αποδεχτώ την απομείωση που ίσως τεχνικά είναι δικαιολογημενη.?

Να μην κάνω τίποτα και να κάνω τοπογραφικό  με το μειωμένο  εμβαδό που συμφωνεί με κτηματολογιο  και να αναγράψω  ότι χρήζει  διορθωτική πραξης για το εμβαδό του πίνακα? 

Τέλος  στην περίπτωση  σύστασης  καθετων  εκτός από τοπογραφικό  συντάσσεται  υποχρεωτικά  και ΔΓΜ ?

Ποια η γνώμη σας?

Edited by a.k.topo
Link to comment
Share on other sites

καθε πραξη εφαρμογης, αποδιδει"τελικα" οικοπεδα και το λεκτικο της εναι αυτο  που μεταγραφεται  και ειναι τιτλος ιδιοκτησιας..

Απο το λεκτικο βγαινει η περιληψη και συνοδευεται απο ενα απλο τοπογραφικο.

Κανενας δεν "μετραει" απο τα τοπογραφικα.

Αλλα, αυτος που συντασει  και  υπογραφει την αιτηση προς μεταγραφη, θα πρεπει να συγκρινει τα στοιχεια που υποβαλει προς μεταγραφη, να ειναι "ιδια" στο λεκτικο και στο τοπογραφικο  και να μην  δειχνουν  άλλα τμ. το λεκτικο και άλλα οι πίνακες .

Αποτέλεσμα αυτων που δεν εγιναν σωστα, ειναι οτι   στους τελικούς πίνακες να φαίνεται η ιδιοκτησία 1 με το αρχικό εμβαδό 367 και η ιδιοκτησία δυο με 355 .

δξ ποιός εκανε την περιληψη που κατεθεσε προς μεταγραφη με τα 367 και 355 τμ.

και πού βρηκε τα "σωστα" εμβαδα το κτηματολογιο

 

Δες στον Δημο  ποιος εκανε λαθος.

 

.

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Στον Δήμο απλά αναρωτήθηκαν πως εγκρίθηκε η διορθωτικη αυτή χωρίς κοινοποίηση και χωρίς αναφορά στον πίνακα.

Ο μελετητής του Κτηματολογίου βρήκε τις συντεταγμένες της διορθωτικές και της εφάρμοσε χωρίς να δώσει σημασία στο λεκτικό.Αλλωστε συμφωνούσε και με τα μεταγενέστερα συμβόλαια των ιδιοκτητών που πήραν υπέρ τους τα 9τμ και έβγαλαν και οικ.αδεια.

Βεβαια επισημαίνω πως πως τόσο στο λεκτικό όσο και στον πίνακα αυτής δεν φαίνεται πουθενά η ιδιοκτησία 1.

Το θέμα είναι τι κάνουμε τώρα?

Τώρα τι ισχύει  για τοπογραφικό σύστασης καθετων στην ιδιοκτησία 1.?

Υπάρχει κάποια  διαδικασία για ακύρωση  της διορθωτική που μας έφαγε 9 τμ αλλα δεν μας κοινοποιηθηκε και δεν μας αναγράφει στο λεκτικό.? 

Να κάνω απλως διορθωτική για αλλαγή του πίνακα και να αποδεχτώ την απομείωση που ίσως τεχνικά είναι δικαιολογημενη.?

Να μην κάνω τίποτα και να κάνω τοπογραφικό  με το μειωμένο  εμβαδό που συμφωνεί με κτηματολογιο  και να αναγράψω  ότι χρήζει  διορθωτική πραξης για το εμβαδό του πίνακα? 

Τέλος  στην περίπτωση  σύστασης  καθετων  εκτός από τοπογραφικό  συντάσσεται  υποχρεωτικά  και ΔΓΜ ?

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.