Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Για πρόβολο που προεξέχει 10cm παραπάνω απαιτείται τακτοποίηση;


Recommended Posts

Καλημέρα παιδιά. Χρειάζομαι πολύ τα φώτα σας, γιατί έχω έρθει σε δύσκολη θέση. Είμαι αρχιτέκτονας αλλά δυστυχώς δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με άδειες-κατασκευές γιατί είμαι πολεοδόμος, και δεν έχω ιδέα από τακτοποιήσεις, βεβαιώσεις κτλ.

 

Φίλη μου ζήτησε βεβαίωση μή ύπαρξης αυθαιρεσιών για διαμέριμα που θέλει να της μεταβιβάσει η μητέρα της. Πήρε τα σχέδια της άδειας και πήγα με 2 φίλους μηχανικούς (που ασχολούνται με τέτοια) και μετρήσαμε το διαμέρισμα. Το διαμέρισμα είναι καθόλα νόμιμο, με εξαίρεση τον πρόβολο, που στην άδεια είναι 1,20m ενώ στην πραγματικότητα το μετρήσαμε 1,30m.

 

Οι φίλοι μηχανικοί, αλλά και άλλοι 2 που ρώτησα, μου είπαν οτι μάλλον μπορεί να γίνει η βεβαίωση χωρίς να προηγηθεί τακτοποίηση, και ότι λογικά δεν θα υπάρξει πρόβλημα εκτός και αν έρθει να κάνει έλεγχο κάποιος πολυυυ περίεργος. Αλλά κανείς τους δε δέχεται να υπογράψει τη βεβαίωση - όλοι φοβούνται!

 

Οπότε ο κλήρος πέφτει στο γενναίο (και άσχετο), δηλ. εμένα. Να δώσω βεβαίωση; Να της πω να κάνει πρώτα τακτοποίηση; Εν τω μεταξύ η κοπέλα βιάζεται γιατί θέλει να κάνει το συμβόλαιο πρίν τη νέα χρονιά, που αλλάζουν οι αντικειμενικές αξίες...

Link to comment
Share on other sites

Η βεβαιωση αφήνει περιθώριο λάθους στις διαστάσεις μέχρι 2%, οπότε ο πρόβολος έχει ξεφύγει απο αυτό το όριο.Η βεβαίωση αφορά ωστόσο τα εξής μεγέθη:κάλυψη,δόμηση, ύψος.Ο πρόβολος δεν "μετρά" πουθένα σε αυτά, οποτε πιστεύω οτι μπορείς να βγάλεις βεβαίωση.

Αν θέλεις να είσαι πολύ τυπικός πρέπει να προχωρήσεις σε τακτοποιηση και να το βάλεις στις λοιπες κτιριοδομικές και πολεοδομικές παραβάσεις (κατ.13) δλδ με αναλυτικό προϋπολογισμό, δλδ. 500ευρώ + την συμφωνηθήσα αμοιβη.

Link to comment
Share on other sites

..γράψε και πως ήταν και καλοκαίρι και είχε και διαστολές.. :P

 

χμμμ τέτοιες διαστολές ούτε κι εγώ που είμαι πολεοδόμος δεν τις πιστεύω...

Link to comment
Share on other sites

ενοειται δωσε!!! ποσο φοβαμαι κατι μελλοντικους ελεγκτες δόμησης!!!!φαντασου να γινονται και χειροτερα πραγματα τι εχουμε να ακουσουμε!ρε παιδια 10 ποντοι λαθος είναι ανεκτο.σκεψου λιγο το μαστορα.του φυγε λιγο παραπανο στο καλουπωμα.εγω και για 20εκατοστα θα εδινα. ημαρτον δηλαδη ας μην γινομαστε χειροτεροι και απο τον χειροτερο της υπάλληλο της πολεοδομιας.ας υπαρχει λιγο λογικη.και μονο συναδελφε που το ρωτας για 10 ποντους με βασεις σε σκεψεις ασχημες για το μελλον της χωρας. ασ συγκεντρωθουμε σε πιο σοβαρα πραγματα!!!

Link to comment
Share on other sites

Να επαναλαβω κι εγω την αποψη μου...?

Να αναφερω μαλιστα και δικια μου περιπτωση που εχω και εχω κατασταλλαξει στο τι προκειται να κανω....

Εχω περιπτωση υπαρξης αυθαιρετου προβολου στο ανωγειο, το οποιο στα σχεδια δε δειχνει ΠΟΥΘΕΝΑ εξωστη στην προσοψη...

 

Θα δωσω βεβαιωση κανονικα, για 2 λογους...

1. Ο προβολος απο τη στιγμη που δεν εχει κλεισει, δεν μετραει στη δομηση, ουτε στην καλυψη, ενω προφανως δεν επηρεαζει και υψος κατασκευης...

2. Και το κυριοτερο ολων, ο εξωστης σου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΣΟΥ. Εχεις προσβαση μονον εσυ, τον χρησιμοποιεις αποκλειστικα εσυ, ειναι ομως εκτος εγκεκριμενου ογκου κτηριου και "κρεμεται" κατα καποιον τροπο απο κοινοκτητους τοιχους... Οι περιμετρικοι τοιχοι ειναι κοινοκτητοι, δεν ειναι δικοι σου... Οποτε και ο εξωστης δεν ανηκει στην οριζοντια ιδιοκτησια σου

 

Πανω σε αυτο, απευθυνθηκα σε εμπιστους δικηγορους και συμβολαιογραφους με τους οποιους συνεργαζομαι η εχω συνεργαστει στο παρελθον και μου ειπανε ρητα οτι ο εξωστης δε συμπεριλαμβανεται στην οριζοντια ιδιοκτησια σου. Η συσταση οριζοντιου ιδιοκτησιας αναφερει τους χωρους οι οποιοι περικλειονται απο εξωτερικους κοινοκτητους τοιχους και ανηκουν σε ενα συγκεκριμενο ιδιοκτητη. Τιποτα απο ολα αυτα δε συμβαινει με τον εξωστη, εκτος κι αν τον κλεισεις και τον βαλεις αυθαιρετα στην ιδιοκτησια σου...

 

Συμβουλη μου ειναι να δωσεις κανονικα βεβαιωση, δεν εχεις κανενα προβλημα απολυτως, τουλαχιστον νομικα.

Γιατι σε αυτην την περιπτωση αν εχεθς καπου προβλημα, δε θα ειναι πολεοδομικα αλλα νομικα. Νομικα εισαι 100% καλυμενος... Πολεοδομικα ειναι μεν παραβαση αλλα δε μπλοκαρει τη μεταβιβαση.

Μετα, ο αγοραστης ας επιλεξει ο ιδιος αν θελει να το τακτοποιησει η οχι...

 

Αυτα απο μενα! Την καλησπερα μου!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.