Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τα απλά βήματα μιας οικοδομικής άδειας


mare96

Recommended Posts

  • 2 months later...

Καλησπέρα,

θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να βρω φάκελο οικοδομικής άδειας.Είμαι άνεργη και θα ήθελα να διαβάζω αυτο το διάστημα που δεν κάνω κάτι παραγωγικό.Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει θα το εκτιμούσα..

Link to comment
Share on other sites

Αντί να βρεις φάκελο οικοδομικής αδείας, ο οποίος μπορεί να περιέχει και σφάλματα σε σχέση με την κείμενη νομοθεσία, εγώ θα σου πρότεινα να βρεις όλη τη νομοθεσία που αφορά τις άδειες και να προσπαθήσεις να την εφαρμόσεις σε κάποιο ιδεατό οικόπεδο. Στην τελική βρες ένα οικόπεδο της γειτονιάς σου καθώς και τους όρους δόμησης της περιοχής και δούλεψε πάνω σε αυτά. Αν μάθεις ακριβώς τί ζητά η νομοθεσία θα μπορέσεις να κάνεις πολλά περισσότερα από το να μελετήσεις υποβληθέντες φακέλους.

Link to comment
Share on other sites

θελω να μου ελεγχθουν πρώτα τα αρχιτεκτονικά και μετά να συνεχίσω με στατικά. μπορει να μου πεί καποιος τι χρειάζεται να καταθέσω μαζί με τον φάκελο αρχιτεκτονικών. στο site της πολεοδομίας τα λεει,σε ποια περιπτωση είμαι?ανέγερση ή α νέγερση προέγκριση?

Link to comment
Share on other sites

Δες "πληρότητα". Είσαι όμως κανονικά στην περίπτωση "ανέγερση".

με λίγα λόγια για πληρότητα καταθέτεις τοπογραφικό-αρχιτεκτονικά και παθητική ενώ για τον έλεγχο αρχιτεκτονικών πλέον απαιτείται μαζί και η ΜΕΑ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Γειά σας, νέο μέλος κι εγώ, ήθελα να ρωτήσω γι'αυτό το βιβλίο 'Τετράδια Μηχανικού' αν το έχει αγοράσει κάποιος και αν βοηθάει σχετικά με τη διαδικασία έκδοσης οικοδομικής άδειας.

 

 

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Το έχω πάρει εγώ. Ψιλοβοηθάει αλλά δεν είναι και πλήρες...

Ενώ είναι εισαγωγικό αναλώνεται στα τουριστικά λες και θα ξεκινήσει κάποιος από ξενοδοχείο...

Πάρτο, δεν κοστίζει και πολλά...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλημέρα παίδες... Έχω 2 ερωτήσεις!

 

1. Για να πάρεις τη βεβαίωση από το Δασαρχείο τί χρειάζεται συνήθως? Είναι όπως π.χ. η αρχαιολογία που θέλει τοπογραφικά κτλ? Κι επίσης παίρνει καιρό η έκδοση της βεβαίωσης? Για πληρότητα φακέλου τη θέλω.

 

2. Στο site της πολεοδομίας εκεί που λέει πότε είναι πλήρης ο φάκελος τι εννοεί όταν λέει ΥΨΟΜΕΤΡΑ? Κάπου διάβασα ότι είναι μια βεβαίωση για το υψόμετρο στην είσοδο του οικοπέδου??? Ποιός τη δίνει αυτή τη βεβαίωση και πόσο καιρό θα πάρει??? :wink:

Link to comment
Share on other sites

1. Απαιτούμενα δικαιολογητικά για έκδοση πράξης χαρακτηρισμού

 

• Συμπληρωμένη αίτηση

• Συμβολαιογραφικοί τίτλοι ιδιοκτησίας της αιτούμενης έκτασης

• Πέντε ή Έξι (ανάλογα με το δασαρχείο) τοπογραφικά διαγράμματα εξαρτημένα από το Εθνικό τριγωνομετρικό δίκτυο σε προβολικό σύστημα ΕΓΣΑ 87,

• Αποτύπωση της έκτασης σε χάρτη - διάγραμμα της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού κλίμακας 1:5000

Κατά περίπτωση: νόμιμη εξουσιοδότηση εκπροσώπησης (συνήθως συμπεριλαμβάνεται στην αίτηση), οδοιπορικό σκαρίφημα (μπορεί να είναι απο google earth ή απο χάρτη 1:50.000), συμπληρωματική προσκόμιση παρελθόντων τίτλων ιδιοκτησίας, έκθεση φωτοερμηνείας, πιστοποιητικά από δασικούς Συνεταιρισμούς, δημοτικές Αρχές και λοιπούς φορείς.

 

Η διαδικασία θέλει αρκετό χρόνο. Επίσης όταν εκδοθεί η πράξη τοιχοκολλείται στο δημοτικό κατάστημα, στο πρόγραμμα διαύγεια (υπηρεσιακά) και πρέπει να αναρτηθεί σε δύο τοπικές εφημερίδες (με ευθύνη του ιδιοκτήτη) για τυχών ενστάσεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.