Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

"Δανεισμός" εμπειρίας σε εκδήλωση ενδιαφέροντος


kikonas

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Μου ζητήθηκε από συνάδελφο που θα κάνει εκδήλωση ενδιαφέροντος ότι χρειάζεται να παρουσιάσει χαρτί που να βεβαιώνω ότι συνεργαστήκαμε σε κάποιες συγκεκριμένες μελέτες(τις οποίες έκανα εγώ μόνος στην πραγματικότητα), σε συνδυασμό με τις βεβαίωσεις καλής εκτέλεσης τις οποίες εγώ έχω πάρει γι'αυτές τις μελέτες.Είπε ότι είναι κάτι καινούριο,ότι χαρακτηρίζεται ως "δανεισμός" εμπειρίας ή κάπως έτσι...Γνωρίζει καποιος τι ισχύει(στην πράξη,νομοθεσία κλπ.)?

Όσον αφορά το τι κερδίζω εγώ από αυτό και το οποίο του το ρώτησα καθαρά, το ελάχιστο και ανέξοδο που μπορείς να ακούσεις ήταν, όπως και φανταζόμουν,ότι είναι σαν εξυπηρέτηση(ευχαριστώ πολύ...) και ότι ενδεχομένως μπορεί αν πάρει τη μελέτη με ένα τμήμα της να ασχοληθώ εγώ(μόνο αυτά έτσι ακριβώς).Τώρα επειδή στην όση εμπειρία έχω το "καλή τοι πίστη" και "στα λόγια" κλπ. έχει ώς αποτέλεσμα να βρίσκεσαι ριγμένος πρακτικά(οικονομικά) αλλά και μ...ς να νοιώσεις και να μη μπορείς να ηρεμήσεις και να σε πιάνει το κεφάλι έχω γίνει ίσως υπερβολικά επιφυλακτικός και μπορεί και να πηγαίνω και στο άλλο άκρο(βέβαια αν καείς στο χυλό...) ,δηλαδή ότι ενδεχομένως κλείνω μια πόρτα σε μελλοντική συνεργασία αλλά ποιός μπορεί να ξέρει?.

Η άποψή σας?

Ευχαριστώ.

Edited by kikonas
Link to comment
Share on other sites

Για δες αυτό:

Νόμος 3316/2005

'Αρθρο 17 'Ελεγχος τεχνικής και επαγγελματικής ικανότητας

…………………………………………………………………………..

3. Στις διαδικασίες σύναψης συμβάσεων με προεκτιμώμενη αμοιβή που υπερβαίνει το όριο εφαρμογής των Οδηγιών 2004/18/ΕΚ και 2004/17/ΕΚ, οι υποψήφιοι μπορούν, για συγκεκριμένη σύμβαση, να στηρίζονται στις δυνατότητες άλλων επιχειρήσεων, για να αποδείξουν την τεχνική τους καταλληλότητα, χωρίς να χρειάζεται να διατηρούν με τις επιχειρήσεις αυτές δεσμούς συγκεκριμένης νομικής φύσης. Η αναθέτουσα Αρχή ζητά αποδείξεις για τη δέσμευση της επιχείρησης που θέτει τις δυνατότητές της στη διάθεση του υποψηφίου και ιδίως την ύπαρξη απόφασης του οργάνου διοίκησης της επιχείρησης, περί του ότι θα διαθέσει τα ζητούμενα τεχνικά μέσα υπέρ του υποψηφίου, αν αυτός επιλεγεί ανάδοχος.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μακρυά!!!! Αν είχε στο μυαλό του "μελλοντική συνεργασία" θα σε είχε συμπεριλάβει στην εκδήλωση ενδιαφέροντος έστω και με ένα μικρό ποσοστό συμμετοχής (το οποίο θα συζητούσατε πρώτα). Ούτε δεύτερη σκέψη!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον ss_sk. Θέλει να βγάλει ότι μπορεί περισσότερο. Να σε βάλει μπροστά με την εμπειρία σου, να πάρει και την δουλίτσα... Ζήτα του ξεκάθαρο ποσοστό για να την δουλέψετε μαζί. Εκτός αν είναι φίλος σου και θέλεις να το κάνεις...

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ και τους τρεις.Σαφέστατοι...Δεν είναι φίλος :). Ευχαριστώ πολύ.

 

p.s.Πάντως μου φαίνεται περίεργο και γιατί έχει κάνει περισσότερες μελέτες και μεγαλύτερης τάξης πτυχίου...

Edited by kikonas
Link to comment
Share on other sites

Εγώ το έκανα κατά κόρον αυτό. Αλλά σε εταιρεία όπου ο ένας δάνειζε την εμπειρία του άλλου. Είχαμε δούνε και λαβείν. Με κάποιον τρίτο δεν έχεις να κερδίσεις τίποτα ώστε να μπλέξεις κατ' αυτόν τον τρόπο. Οι "μελλοντικές συνεργασίες" πεθάνανε. Τέλος...

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα.

Μίλησα σήμερα.Του είπα ότι συγκεκριμένα θα πρέπει να είναι ορισμένο και όχι στα λόγια ότι θα συμμετάσχω, μου είπε τότε έντάξει θα σε βάλω στην ομάδα μελέτης.Πέρα από αυτό, οτιδήποτε συμφωνήσουμε π.χ. όσον αφορά την αμοιβή (θα πρέπει να) γίνεται με ιδιωτικό συμφωνητικό?(ή με ποιο άλλο τρόπο εξασφαλίζομαι).Και όσον αφορά τη συμφωνία, αυτή συνήθως γράφει π.χ. ότι ο kikonas θα πάρει το 5% της αμοιβής που προβλέπεται για τα η/μ ή ο kikonas θα πάρει το τάδε ποσό και επίσης μέσα σε ότι υπογράψουμε θα αναφέρεται επακριβώς έναντι ποιας εργασίας θα γίνει αυτό, δηλαδή με τι κομμάτι των η/μ θα ασχοληθώ?

Ευχαριστώ.

 

p.s.Μάλλον ψιλοκαίγεται γιατί βγάζει μια αγωνία γενικότερα και στα τηλέφωνα κλπ...

Edited by kikonas
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.