Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αδεια προσθήκης μετά από υπαγωγή στον Ν.4014/11


Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

έχω μια περίπτωση παλαιας οικίας (προ του '55 σύμφωνα με βεβαίωση δήμου), στην οποία έγινε το '80 προσθήκη.

Τώρα οι ιδιοκτήτες θέλουν να ρυθμίσουν τις όποιες αυθαιρεσίες, αλλά σκέφτονται να βγάλουν μελλοντικά και άδεια προσθήκης καθ'ύψος. Γίνεται αυτό?Γιατί η τροπολογία μιλάει μόνο για επισκευές κτλ. αλλά όχι για αύξηση σε όγκο.

 

Επίσης αν το πάω για νομιμοποίηση μπορώ να το νομιμοποιήσω με τους όρους δόμησης χαμηλών κτιρίων (το ρωτάω γιατί με βολεύει δ=2,5μ)? Το κτίριο πληρεί τις προϋποθέσεις, άπλα η προσθήκη έγινε με τον παλιό ΓΟΚ και έχει ύψος 2,20μ. Θα πρέπει να το βάλω σαν βοηθητικό χώρο που μετράει στην δόμηση¨?

Link to comment
Share on other sites

Για το αν επιτρέπεται προσθήκη καθ' ύψος σε τακτοποιημένο αυθαίρετο, χωρίς να έχουμε προβλήματα αποστάσεων, ύψους κλπ, θα ήθελα κι εγώ μία γνώμη αν γνωρίζει κάποιος.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, προς το παρόν τα τακτοποιημένα αυθαίρετα είναι πολεοδομικώς .... στον αέρα. Μόνο αποπεράτωση χωρίς αύξηση όγκου και εργασίες επισκευής και συντήρησης επιτρέπονται προς το παρόν και αυτά θεωρητικώς. Αν πας σε υπάλληλο πολεοδομίας αυτή τη στιγμή και του δείξεις τακτοποιημένους χώρους και αιτηθείς το οτιδήποτε σε σχέση με αυτούς, πραγματικά δεν ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν το θέμα.

@sarmt1

Aν μπορείς να νομιμοποιήσεις, νομιμοποίησε! (αφού οι ιδιοκτήτες έχουν στο νου τους μελλοντική προσθήκη). Βάλε και το 2,20μ. στη δόμηση έστω σαν βοηθητικό χώρο. (Παρατήρηση ως στατικός: προ του 55 και προσθήκη του 80 και αυθαίρετα μαζί; Από στατική επάρκεια πώς πάει, που μου θέλουν και προσθήκη καθ' ύψος; :smile: )

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Προς επίρρωση του παραπάνω παλιού ποστ, παραθέτω συζήτηση που παρακολούθησα στην πολεοδομία Αγ. Παρασκευής σήμερα το πρωί. Συνάδελφος έχει περίπτωση προσθήκης σε υπάρχον κτίριο. Στο υπάρχον έχει τακτοποιήσει κάποιον χώρο (δεν κατάλαβα αν ήταν κλεισμένος ημιυπαίθριος ή κάποια αποθήκη) με τον 4014. Ο υπάλληλος που τον έλεγχε του ζήτησε νομιμοποίηση αρθρ 22 για την αλλαγή της όψης λόγω του τακτοποιημένου χώρου..... :|

Γενικά η σχέση τακτοποιημένων χώρων και πολεοδομίας .... πάσχει.

Edited by favio
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλημέρα συνάδελφοι.Θα ήθελα τη βοηθειά σας για το εξης θέμα:

Σε εκτός σχεδίου γήπεδο υπάρχει ημιτελής οικοδομή με οικοδομική άδεια του '97, με παραβίαση πλαγιών αποστάσεων περίπου 1.50μ

(13.50μ από το όριο) λόγω μετατόπησης ολόκληρου του κτίσματος.

Μπορώ έπειτα απο τακτοποίηση (του τμήματος που είναι εντός Δ και της μετατόπισης) να εκδόσω οικοδ.άδεια προσθήκης κατ'επέκταση?Δεδομένου οτι εχω υπόλοιπο δόμησης 100 περίπου τετραγωνικά?

Και ένα δεύτερο ερώτημα σε συνέχεια του πρώτου: υπάρχει και αποθήκη 30τ.μ. προ του '83 που δεν εδείχθη στην παραπάνω άδεια. Αυτό μπορεί να μου δημιουργήσει πρόβλημα στην πολεοδομία?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Καλημέρα συνάδερφοι

Θέλω τη γνώμη σας - βοηθεία σας εφοσον γνωρίζετε....

Εχω αναθεωρηση άδειας του 2011 για αλλαγή μελέτης...η άδεια αφορά προσθήκη Ορόφου σε Υφιστάμενο κτίριο...Μ'εσα το οικόπεδο στον ακάλυπτο υπήρχαν 2 αυθαίρετες κατασκευές, αποθήκη και λεβητοστάσιο. Θεώρησα πως επρεπε να τακτοποιηθουν με Αρ24 /4014 για να τα βάλω στο διαγραμμα κάλυψης...

Τα τακτοποιώ και πάω στην Πολεοδομία.....Εκει μου λένε πως δεν μπορώ να πάρω αδεια γιατί έχω αυθαιρετα με Αρ24 /4014 !!!!!

Επειδή σην προσθηκη ο ΝΟΚ λέει "προσθηκη σε Νομίμως Υφισταμενα Κτιρια" και τα τακτοποιημενα ΔΕΝ είναι νομίμως υφιστάμενα...

Εσεις τι ξέρετε σχετικά με αυτό?

Τι μπορω να κάνω?

Link to comment
Share on other sites

Η μια από τις 2 θα μπορούσε να νομιμοποιηθεί (μάλλον ) η άλλη όχι, εχουμε θέμα με τις αποστάσεις Δ...Ωστόσο εχω και κάλυψη και δόμηση αρκετό υπόλοιπο.

Αλλά αυτό από που προκύπτει οτι εαν δεν μπορουν να νομιμοποιηθουν Δεν βγαίνει άδεια?Υπάρχει κάποια εγκύκλιος που μου διαφεύγει?

Ο νοκ δεν λέει οτι γινεται, αλλά δεν λέει και οτι δεν γίνεται.. :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Αν η προσθήκη δεν έχει σχέση με τους χώρους που δηλώθηκαν με τον 4014, δεν βλέπω το λόγο να μην μπορείς να βγάλεις άδεια νομιμοποίησης.

 

Ο ΝΟΚ, πράγματι, λέει για προσθήκη σε νομίμως υφιστάμενα κτίρια αλλά η ύπαρξη μιας αποθήκης, η οποία είναι αυτοτελής, δεν σημαίνει ότι το κτίριο είναι μη νομίμως υφιστάμενο. Υπάρχει αυθαιρεσία στο οικόπεδο αλλά όχι στο κτίριο.

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον yannisk72.

Ο νόμος μιλάει για μη μεταβολή του όγκου κτλ επί του κτιρίου που τακτοποιήθηκε.

 

Βέβαια στο διάγραμμα κάλυψης θα βάλεις στα "Πραγματοποιούμενα" και το συνολικό όγκο στο οικόπεδο, οπότε μπορεί να κολλάνε και εκεί, αν έχει βάση αυτό που λέω.

 

Πάντως κατά τη γνώμη μου δεν θα έπρεπε να σου δημιουργήσουν θέμα!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.