Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Άδεια νομιμοποίησης με 4014 και ΙΚΑ


Recommended Posts

Μα αυτό ακριβώς προσπαθώ να εξηγήσω φίλε μου.

Αν έγκειται σε μένα και σε σένα να διαπιστώσουμε το πότε ο κάθε υπάλληλος ζητάει το ένα ή το άλλο, τότε θα μας φάει όλους το μαύρο το φίδι (που μας έχει φάει δηλαδή εδώ και χρόνια).

Και δεν πρέπει να φτάνουμε στο σημείο να μας αφορά το τι θεωρεί ο καθένας μας ως νόμιμο και τι όχι και να είναι θέμα της εκάστοτε ερμηνείας που δίδεται εκ μέρους των πολιτών ή των υπαλλήλων που χειρίζονται αυτά τα έγγραφα-κωλόχαρτα.

Δεν θέλει και πολύ να κατανοήσουμε ότι εδώ βρίσκεται η ρίζα του κακού και το αυγό του φιδιού.

Κανονικά οι συντάσσοντες αυτά τα έγγραφα θα έπρεπε να έχουν ποινικές ευθύνες, δεν είναι απλά έγγραφα που εκδίδονται από διαχειριστές πολυκατοικιών για τους ενοίκους τους αλλά δημόσια έγγραφα που απευθύνονται πρός διοικούμενους πολίτες και επιφέρουν εκτός από οικονομικές επιπτώσεις (βλέπε μίζες) και ψυχολογική αναστάτωση.

Βλέπε τι έχουν πάθει οι περισσότεροι μηχανικοί εδώ στο φόρουμ που συμμετέχουμε που εξ αιτίας της γενικής ασάφειας και των αντικρουόμενων ερμηνειών των κωλο-εγγράφων που καλούμαστε να χειριστούμε λόγω επαγγέλματος, οι μισοί έχουν λαλήσει και οι υπόλοιποι βλέπουν έγχρωμες εγκυκλίους και ΦΕΚ στα όνειρά τους. :shock:

Edited by Manolis gon
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Όπως καταλαβαίνεις έχει βάλει και το ¨δακτυλάκι¨ του το Υπουργείο. Λάμπει δια της απουσίας του. Θα έπρεπε να έχει αποσαφηνίσει το θέμα από την αρχή. Και ας άφηνε έξω την όποια ευθύνη της ΔΟΚΚ για την μαλακία της. Αλλά, το ΥΠΕΚΑ δεν ενδιαφέρεται για τις ασφαλιστικές εισφορές. Και το 15% του προστίμου που έβαλε υπέρ ΙΚΑ ήταν για ξεκάρφωμα. Για να μην ξεσηκωθεί το ΙΚΑ. Τους δίνει το 15%, όλο δικό τους (ενώ οι ασφαλιστικές εισφορές στις άδειες νομιμοποίησης μπορούν να είναι υπέρ γνωστών) και .... μόκο.

 

Ο σωστός υπάλληλος της ΥΔΟΜ, θα έπρεπε να έχει διαβάσει και να έχει δει την πατάτα. Θεωρώ, πως υπάρχουν συνάδελφοι στις ΥΔΟΜ που το ¨ψάχνουν¨ το θέμα (κι αυτό και τα υπόλοιπα που τους αφορούν). Δεν είναι όλοι τα ίδια σκ...... Κι όταν το ψάχνεις και βλέπεις κάτι στραβό, κάνεις κι κάνα ερώτημα στο ΠΕΧΩ τις περιοχής. Λέμε τώρα.

 

Βέβαια, ο μόνος που εκτίθεται είσαι εσύ γιατί έρχεσαι σε μένα (τον πελάτη σου) και άλλα μου λες την μια κι άλλα την άλλη. Και άντε να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας.....

 

Για να σου πω την μαύρη μου αλήθεια, την άδεια που θα βγάλω μέσα στην επόμενη βδομάδα, θα την βγάλω χωρίς ένσημα. Τόσο η ΥΔΟΜ όσο και το ΠΕΧΩ, αποδέχονται το έγγραφο της ΔΟΚΚ (και έχω κουβεντιάσει τις απόψεις μου - επόνυμα - και με τους μεν και με τους δε. Ο πελάτης, όμως, έχει ενημερωθεί γραπτώς και για το ενδεχόμενο να έρθει το ΙΚΑ και να ζητήσει εισφορές και για το ότι, ανεξαρτήτως της άδειας θα έπρεπε να έχει κάνει αναγγελία στο ΙΚΑ από μόνος του. Οι εισφορές έχουν υπολογιστεί και είμαι σε συνεννόηση με δικηγόρο (η γαμ.... νομοθεσία του ΙΚΑ είναι άστα να πάνε) για να μην πληρωθούν τα πρόστιμα......

Link to comment
Share on other sites

yannisk72

1. 'Οπως καταλαβαίνεις έχει βάλει και το ¨δακτυλάκι¨ του το Υπουργείο. Λάμπει δια της απουσίας του. Θα έπρεπε να έχει αποσαφηνίσει το θέμα από την αρχή. Και ας άφηνε έξω την όποια ευθύνη της ΔΟΚΚ για την μαλακία της. Αλλά, το ΥΠΕΚΑ δεν ενδιαφέρεται για τις ασφαλιστικές εισφορές. Και το 15% του προστίμου που έβαλε υπέρ ΙΚΑ ήταν για ξεκάρφωμα. Για να μην ξεσηκωθεί το ΙΚΑ. Τους δίνει το 15%, όλο δικό τους (ενώ οι ασφαλιστικές εισφορές στις άδειες νομιμοποίησης μπορούν να είναι υπέρ γνωστών) και .... μόκο.

 

Τόσο το ΥΠΕΚΑ όσο και το ΙΚΑ είναι 2 φορείς της δημόσιας διοίκησης που διοικούνται από υπουργούς και άλλους παρατρεχάμενους της ίδιας κυβέρνησης που διοικούν την ίδια χώρα.

Αν αυτοί μπερδεύουν τα μπούτια τους και δεν μπορούν να μοιράσουν άχυρο σε 2 γαιδάρους, τότε οι πολίτες τι να κάνουν από κάτω ?

Γιατί να ενδιαφέρεται το ΥΠΕΚΑ για τις ασφαλιστικές εισφορές του ΙΚΑ αφού και το ΙΚΑ δεν ενδιαφέρεται αν οι ασφαλιστικές εισφορές που εισπράτει προέρχονται από κτίσματα που είναι πολεοδομικώς εν τάξει ?

 

2. Ο σωστός υπάλληλος της ΥΔΟΜ, θα έπρεπε να έχει διαβάσει και να έχει δει την πατάτα. Θεωρώ, πως υπάρχουν συνάδελφοι στις ΥΔΟΜ που το ¨ψάχνουν¨ το θέμα (κι αυτό και τα υπόλοιπα που τους αφορούν). Δεν είναι όλοι τα ίδια σκ...... Κι όταν το ψάχνεις και βλέπεις κάτι στραβό, κάνεις κι κάνα ερώτημα στο ΠΕΧΩ τις περιοχής. Λέμε τώρα.

 

Δεν συμφωνώ με αυτή την άποψη. Δεν είναι δουλειά του κάθε υπαλλήλου να ξεδιαλέγει πατάτες. Το ξεδιάλεγμα πρέπει να γίνεται στην πηγή έκδοσης των δημοσίων εγγράφων που διαθέτουν και νομικό τμήμα στην υπηρεσία τους. Ο υπάλληλος ενεργεί με βάση ξεκάθαρες οδηγίες. Αν δεν συμβαίνει αυτό τότε καταλήγουμε εδώ που είμαστε τώρα στο μαύρο μας το χάλι.

Τα έγγραφα της καλής-χρηστής διοίκησης πρέπει να είναι καθαρά και κρυστάλλινα μήπως και πάρουμε μπρός σαν χώρα.

Βλέπετε πόσες σελίδες και ώρες ξοδεύονται εδώ στο φόρουμ προσπαθώντας τόσοι αξιόλογοι συνάδελφοι να βγάλουν άκρη από τις ασαφείς και διφορούμενεςς διατυπώσεις των κωλο-εγγράφων τους.

'Οχι άλλες πατάτες, αρκετές φάγαμε, δεν θα πάρουμε άλλες, φτάνει πια ! :shock:

Link to comment
Share on other sites

Ένα πράγμα να σκεφτείς: Τον Ν. 4014/2011 τον έχει συνυπογράψει ο τότε Υπουργός Εργασιάς (κλπ κλπ) .... Κουτρουμανάκος (παραφράζω το όνομά του γιατί του αξίζει...). Ο ίδιος Υπουργός που είχε στην ¨επίβλεψή¨ του τον Διευθυντή του ΙΚΑ που εξέδιδε τις εγκυκλίους περί 4014/2011.

 

 

Ένας φαύλος κύκλος .....

 

Τα νεύρα μου .... τα χάπια μου....

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι επί του θέματος υπ όψιν…

Μη επιχειρήσετε να τα βάλετε με το Ι.Κ.Α. αν δεν έχετε αδιάσειστα στοιχεία για την απόδειξη της δεκαετίας. Θα σας τα βεβαιώσουν και θα οφείλονται από τον ιδιοκτήτη μέχρι να δικαιωθείτε στις επιτροπές. Στην καλύτερη αν έχετε στοιχεία 1,5 - 2 χρόνια. Το καλύτερο μέχρι τότε ο ιδιοκτήτης για να είναι ασφαλιστικά ενήμερος πρέπει να καταβάλει το 50% των βεβαιωθέντων.

Δε θυμάμαι αν έχω σχολιάσει στο παρελθόν την περίπτωση που ο υπάλληλος του Ι.Κ.Α. κατά την αυτοψία έξυσε τον αρμό των πλακιδίων και έκρινε πως είναι μέσα στη δεκαετία… στη συνέχεια ακολούθησαν τα ανωτέρω.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα συνάδελφοι.Τα φώτα σας.

Ανέλαβα αλλαγή χρήσης μισού ισογείου χώρου από κατάστημα σε διαμέρισμα και νομιμοποίηση ημιυπογείου χώρου.

Τα ένσημα έχω υπολογίσει στα 35 μεροκάμματα,το θέμα είναι το εξής.Ο φάκελος της οικοδομής είναι ανοιχτός (έτος αναγγελιας εργασιών χτισίματος οικοδομής 1990) με τελευταία ένσημα το 2001.Υπολείπονται γύρω στα 75 που αφορούν σοφατίσματα-δάπεδο-χρωματισμούς,πλην όμως ο ιδιοκτήτης δεν προέβει σε αυτές τις εργασίες λόγω πτώχευσης,ρεύμα όμως έχει πάρει κανονικά.

Ο νεος ιδιοκτήτης τι θα χρειαστεί να πληρώσει?Σχετικά με το ημιυπόγειο το οποίο έχει καταστευαστεί όταν έγινε η οικοδομή και δεν πληρώθηκαν ένσημα?Το ΙΚΑ δεν έχει βεβαιώσει τίποτα σχετικά με οφειλές στον παλιό ιδιοκτήτη όσων αφορά το ημιυπόγειο.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 4 months later...
  • 1 month later...

συνάδελφοι αν γνωριζει κάποιος και μπορεί να με βοηθήσει

έκανα μια αλλαγή χρήσης με άδεια νομιμοποίησης με τον Ν. 4014 πλήρωσα το παράβολο και η άδεια έχει εκδοθεί κανονικά αλλά μου ζητάνε από το ικα οριστική υπαγωγη,όμως το συστημα δεν με αφηνει να οριστικοποιησω διοτι λέει εκρεμμει η οικοδομικη άδεια..πως μπορω να περάσω σε οριστικη υπαγωγη??

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.