Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρώτο ΠΕΑ - διάφορα ερωτήματα


mem_fretz

Recommended Posts

  • 3 weeks later...

κατα τον υπολογισμο διεισδυσης αερα υπαρχει καποιος μειωτικος συντελεστης;γιατι σε διαφορα λογισμικα δεν μου βγαινει ο πολλαπλασιασμος....

Link to comment
Share on other sites

Είναι λίγες εκατοντάδες οι πρώτες απορίες...

 

Στη συνέχεια πολλαπλασιάζονται.... :wink:

ετσι μαθαινουμε καλο πολλαπλασιασμο 7χ9=53 :shock: που λεει και Ζηκος :D !!

Edited by salaxanas
Link to comment
Share on other sites

Όταν έχουμε σε τριτογενή τομέα Κ.Κ.Μ. με καναλάτο σύστημα μεταφοράς θερμού-ψυχρού αέρα τότε και το Κ.Α. το ίδιο σύστημα δεν έχει? Το ρωτάω γιατί με COP 2,64 ενώ το Κ.Α. 3,2 μου βγαίνει κατανάλωση για θέρμανση σχεδόν η μισή από Κ.Α. με αποτέλεσμα να με πηγαίνει στην Β κατηγορία? Είναι λογικό? Βάζουμε βοηθητικό σύστημα στην καρτέλα θέρμανσης-ψύξης ή η ισχύ των ανεμιστήρων συνυπολογίζεται στην καρτάλα του αερισμού μέσω τις ειδικής ηλεκτρικης ισχύος?

Edited by spiliosa
Link to comment
Share on other sites

Σε επίτοιχο λέβητα φυσικού αερίου που λειτουργεί για θέρμανση και ΖΝΧ βάζω την ίδια ισχύ και τον ίδιο βαθμό απόδοσης για θέρμανση και ΖΝΧ?

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του κατασκευαστή αναγράφονται 4-5 τιμές για την ισχύ,ποια βάζω?Και ποιον βαθμό απόδοσης?Υπάρχουν βοηθητικά συστήματα?

Επισυνάπτω φωτογραφία με τα δεδομένα του κατασκευαστή.Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια.

post-11903-0-88616300-1345808354_thumb.jpg

Edited by nadia
Link to comment
Share on other sites

Με βάση τον πίνακα που δίνεις, σαν ισχύ εγώ θα έβαζα αυτήν που λέει "θερμική ισχύς χρήσιμη". Ο βαθμός απόδοσης στις επόμενες γραμμές εκεί που λέει "Pn".

Για το ΖΝΧ θα σου πω τι κάνω εγώ με βάση και αυτά που άκουσα στα σεμινάρια του ΙΕΚΕΜ.

Για το χειμώνα, βάζεις βα αυτό από τον πίνακα.

Για το καλοκαίρι επειδή χρησιμοποείς τον ίδιο λέβητα, έχεις ng1= 0,75 οπότε ο βα σου είναι 0,75 επί τον βαθμό απόδοσης για τον χειμώνα.

 

Άρα περνάς μια σειρά τον λέβητα για τον χειμώνα και μία άλλη σειρά για το καλοκαίρι. Για τον χειμώνα "1" στους χειμερινούς μήνες και "0" στους θερινούς, για το καλοκαίρι ανάποδα.

 

Βοηθητικά συνήθως βάζω τον κυκλοφορητή. Οι τιμές παίζουν από 80 έως 120 kW. Αν είσαι τυχερή θα το λέει στο φυλλάδιο με τα χαρακτηριστικά, αλλιώς δοκίμασε μήπως ανοίγει το εξωτερικό καπάκι σχετικά εύκολα.

Edited by akis73
Link to comment
Share on other sites

@akis73

Για τοπικές μονάδες ροής, δεν θα έπαιρνα υπόψη υπερδιαστασιλόγηση. Οπότε χειμώνα/καλοκαίρι τον ίδιο βαθμό απόδοσης (ngm) που δίνει ο κατασκευαστής. Αυτό που λες θα το έκανα αν είχα κεντρικό σύστημα θέρμανσης, με λέβητα και ξεχωριστό bolier (και σε μονοκατοικία να είχα τέτοιο σύστημα, πάλι κεντρικό θα το θεωρούσα). Όχι όμως για ταχυθερμαντήρα.

 

Απορροφώμενη ισχύς κυκλοφορητή P1: 65 ως 135 W.

Edited by panos-vicious
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πάνο και εγώ έτσι όπως λες το κανα μέχρι που το είδα να το κάνει έτσι εισηγητής από τα σεμινάρια του ΙΕΚΕΜ.

Θα ξανακοιτάξω τις σημειώσεις μου μήπως δεν θυμάμαι καλά...

Link to comment
Share on other sites

Ο εν λόγω λέβητας είναι ΑΤΟΜΙΚΟΣ όχι ΤΟΠΙΚΟΣ. Άρα κάνουμε κανονικά υπερδιαστασιολόγηση. Απλώς αν σου βγεί π.χ. -που για διαμέρισμα πάντα βγαίνει - κάτω από 20KW τότε η οδηγία σου λέει πάρτο ίσο με 20KW.

Επομένως αν έχεις ένα ατομικό λέβητα εγκατεστημένο, ισχύος 24KW και υπολογίσεις ότι για το διαμέρισμα σου χρειαζόσουν 8 KW δεν κάνεις 24/8=3 άρα ng1=0,75 αλλά 24/20=1,2 επομένως ng1=1

Edited by emnikol
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.