Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πρώτο ΠΕΑ - διάφορα ερωτήματα


mem_fretz

Recommended Posts

σε επιθεωρηση διαμερισματος το θεωρητικο συστημα ψυξης εστω για ζωνη Β ,EER=3 ,μηνιαιο ποσοστο καλυψης Mάιος εως Σεπτεμβριος 0.5...και δικτυο διανομης β.απ.1 ,βοηθητικες μοναδες για 90 τ.μ 0.009kw...και τερματικες μοναδες με βαθμο αποδοσης 0.95.

Το κτιριο αναφορας φαινεται να νακαταναλωνει 26 kwh/m2 ενω το υπαρχον 16kwh/m2 ,ειναι σωστο αυτο;

Edited by mixyak790
Link to comment
Share on other sites

Το θεωρητικό σύστημα ψύξης για κατοικία έχει 0 W βοηθητικές μονάδες. Μόνο για κατοικία και θεωρητική αντλία θερμότητας όπως το ΚΑ. Δες παρ. 4.5 στο τέλος. Στο θεωρητικό σύστημα θέρμανσης για κατοικία θα χρησιμοποιήσεις το 0,1W/m2.

 

Επίσης τερματικές μονάδες θεωρ. συστήματος=0,93, παρ. 4.4.1.

 

Το κτίριο αναφοράς μπορεί να έχει ίδιο σύστημα με αυτό που βάζεις αλλά έχει μερικά διαφορετικά χαρακτηριστικά από τα δικά σου στο κέλυφος και στις σκιάσεις. Λογικό είναι να βγαίνουν διαφορετικά νούμερα.

Link to comment
Share on other sites

ΔΗΛ.αεροψυκτη αντλια θερμοτητας 0kw ,ΕΕR=3,μηνες οπως τους λεω,δ.διανομης βαθμος αποδοσης 1,τερματικες μοναδες β.α 0.93 και βοηθητικες μοναδες για κατοικες 0 W/m2,ok;

Edited by mixyak790
Link to comment
Share on other sites

Σε κτίριο κατοικιών τμήμα του αποτελεί μαιζονέτα με εσωτερικό κλιμακοστάσιο. Η μαιζονέτα αναπτύσσεται σε 2 επίπεδα Ισόγειο και Α ορ. Μέσω του εσωτερικού κλιμακοστασίου έχει πρόσβαση στο υπόγειο όπου βρίσκεται χώρος στάθμευσης αποθήκες γκαράζ και ένας τακτ. Ν3843 χώρος κατοικίας. Το ερώτημα είναι αν το ΠΕΑ της μαιζονέτας πρέπει να συμπεριλάβει τον τακτοπ. χώρο υπογείου, αφού

1. Η πρόσβαση σε αυτό το χώρο γίνεται είτε μέσα από το γκαράζ (και μετά διάδρομο) ή από το κλιμακοστάσιο της μαιζονέτας.

2. Η μαιζονέτα έχει πόρτα στο επίπεδο του ισογείου πρίν το κλιμακοστάσιο

3. Ο χώρος του υπογείου θα μπορούσε να λειτουργήσει αυτοτελώς, δηλαδή έχει WC κουζίνα και υπνοδωμάτιο και πόρτα εισόδου.

4. Ο τακτ. χώρος έχει αυτονομία θέρμανσης

Ευχαριστώ για όποια γνώμη

Link to comment
Share on other sites

Όταν λες ότι έχει αυτονομία θέρμανσης, εννοείς πως έχει δική του ηλεκτροβάνα και δικό του θερμιδομετρητή (ή ωρομετρητή) και υπάρχουν και άλλοι δύο για Ισόγειο και Α' όροφο;

Τέλος πάντων, η γνώμη μου είναι πως αφού επικοινωνεί με το ισόγειο μέσω τις πόρτας του εσωτερικού κλιμ/σιου, θα πρέπει να εξεταστεί όλο μαζί (και τα τρία επίπεδα) σαν μονοκατοικία και όχι να θεωρηθούν το ισόγειο και ο Α' όροφος σαν "τμήμα κτιρίου" με χρήση "πολυκατοικία".

Link to comment
Share on other sites

panos-vicious ευχαριστώ για την απάντηση. Ναι αυτονομία με ωρομετρητή και υπάρχει άλλος ωρομετρητης με ηλεκτροβάνα για την μαιζονέτα. Έιναι τμήμα κτιρίου ούτως η άλλως καθώς στο ίδιο κτίριο με διαφορετική είσοδο αλλά με ίδια κεντρική εγκατάσταση θέρμανσης υπάρχει άλλο ένα τρίτο διαμέρισμα.

Συμφωνώ με την άποψή σου καθώς θεωρώ οτι λειτουργικά αυτόνομο θεωρείται χώρος με αυτόνομη είσοδο κι οχι μέσω γκαράζ η μέσω άλλου διαμερίσματος!

Edited by gk1359
Link to comment
Share on other sites

Για δαπεδο διαμερισματος Α οροφου που βρισκεται πανω απο την κυρια εισοδο της πολυκατοικιας για πριν τον ΚΘΚ ΠΩς ΤΟ ΟΡΙΖΟΥΜΕ;β=180,U=1 W/m2*k,a=; ε=; γ=;σκιασεις 0...

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.