Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επιπρόσθετη μελέτη περιβάλλοντος χώρου σε άδεια οικοδομής


mthemelis

Recommended Posts

Καλησπέρα σας και καλές γιορτές,

 

ήρθε κάποιος πελάτης ο οποίος έχει μία άδεια οικοδομής η οποία έχει "λήξει".

1. Επειδή προέκυψαν αλλαγές στον περιβάλλοντα χώρο (υψομετρικές κλπ) ΧΩΡΙΣ να υπάρχουν ξεμπαζώματα χώρων, αυθαιρεσίες και άλλα τέτοια σχετικά, δεν του δίνουν ρεύμα αν δεν κάνει αναθεώρηση της άδειας.

2. Μελετητής και επιβλέπων της άδειας ήταν κάποιος συνάδελφος με τον οποίο διέκοψαν φιλικά την συνεργασία τους.

 

Ερώτηση:

Α. Μπορώ να κάνω εγώ ΝΕΑ μελέτη και να εκδοθεί άδεια του νέου (υφιστάμενου) περιβάλλοντος χώρου και να πάρω ρεύμα με τις δύο άδειες οικοδομής σε συνδυασμό μεταξύ τους; (με αυτό δεν ξαναμπλέκει ο προηγούμενος συνάδελφος, ο οποίος θα υπογράψει αν χρειαστεί για τελικό ρεύμα δεν υπάρχει θέμα.) Πρέπει να πληρωθεί και αμοιβή/εισφορές επίβλεψης σε αυτή την νέα μελέτη;

 

Β. υπάρχει και η λύση του να κάνει ο συνάδελφος την επέκταση της άδειας και να γίνει αναθεώρηση κλπ, αλλά δεν θέλει να ασχοληθεί άλλο με την υπόθεση.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

και πάλι καλές γιορτές σε όλους με χαμηλές εισφορές!

Μ

Link to comment
Share on other sites

Η άδεια δεν έχει "λήξει" από τα λεγόμενά σου γιατί η οικοδομή δεν έχει πάρει ρεύμα. Αν θα προβείς σε αναθεώρηση για αλλαγή περιβάλλοντος χώρου, θα έχεις και ταυτόχρονη αναθεώρηση ως προς αλλαγή επιβλέποντος, αφου λές ότι το κριτήριο είναι να μην συνεχίσει ο νυν επιβλέπων. Αυτό σημαίνει α) παύση εργασιών μεχρι την αναθεώρηση β) υπευθυνη δήλωση του νυν επιβλέποντος για παραίτηση και γ) πληρωμή του νυν επιβλέποντος για τις εργασίες που έχει επιβλέψει.Εσύ θα πληρωθείς για τις νεες εργασίες.

Στα δικαιολογητικά του ρεύματος υπάρχει υπευθυνη δήλωση του επιβλέποντος. Άρα συνοψίζοντας, ή κάνεις αναθεώρηση ως προς την αλλαγή μελετών και αλλαγή επιβλέποντος ή μόνο ως προς την αλλαγή μελετών με τον ίδιο επιβλέποντα.

Συζήτησε το στην πολεοδομία μήπως και μπορέσεις να το περάσεις ως ενημέρωση φακέλου.

Επιπρόσθετα σύμφωνα με το άρθρο 22 του ΓΟΚ δεν θα επιβληθούν πρόστιμα για εργασίες που έγιναν καθ υπέρβαση της άδειας ή χωρίς άδεια αν τήρείται το περίγραμμα, ο ΣΔ και ο όγκος της οικοδομής. Η αναθεώρηση στη περίπτωση αυτή θα πρέπει να γίνει το αργότερο 4 μήνες μετά την έγγραφη ειδοποίηση της υπηρεσίας.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...

Η μελέτη περιβάλλοντος χώρου είναι απαραίτητη στην έκδοση άδειας? Περιλαμβάνει κάτι το ιδιαίτερο ή διαφορετικό? Σε τυπική άδεια κατασκευής πολυκατοικίας δεν αρκέι η κάτοψη του ισογείου ή Pilotis που δείχνει και την φύτευση κτλ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.