Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Υπολογισμός προστίμου σε χώρο με αλλαγή χρήσης


Recommended Posts

Σε περίπτωση χώρου που υπάρχει στην οικοδομική άδεια, αλλά έχει αλλάξει χρήση (από ισόγεια αποθήκη σε γραφεία), για τον υπολογισμό του προστίμου θεωρώ ότι υπάρχει και υπέρβαση δόμησης στο φύλλο καταγραφής ή τσεκάρω μόνο την αλλαγή χρήσης και βάζω χωρίς υπέρβαση δόμησης;

 

Βάζω και νούμερα για να γίνει πιο σαφές. Υπάρχουν αυθαίρετες προσθήκες 50 τ.μ. (χώροι που δεν υπάρχουν στα σχέδια της άδειας) και μια αλλαγή χρήσης στο ισόγειο, χώρου 100 τμ που από αποθήκες έγιναν γραφεία (υπάρχει στα σχέδια της άδειας και έχει μετρήσει στη δόμηση αυτός ο χώρος).

 

Για να βρω τη συνολική υπέρβαση δόμησης πια τετραγωνικά θεωρώ; Τα 50 που είναι πραγματική υπέρβαση δόμησης ή προσθέτω και τα 100 (σύνολο δηλαδή 150); [Έχει σημασία για να δω σε πια κατηγορία είναι η υπέρβαση < 25% της επιτρεπόμενης, >25% και μικρότερο από 100%της επιτρεπόμενης κλπ]

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 38
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καταρχας μηπως εχεις υπερβαση καλυψης με τα 50τμ ή δημιουργηθηκανε εντος υφισταμενης καλυψης; Αν ναι αυτο παει σε ενα φυλλο καταγραφης μονο του για τη τακτοποιηση σαν καινουργια προσθηκη οπου βαζεις και υπερβαση δομησης και καλυψης τα ιδια τετραγωνικα. Αν δεν εχει καλυψη παλι παει μονο του σε φυλλο απλα δε συμπληρωνεις τιποτα στην καλυψη και βαζεις μονο τη δομηση. Αν ειναι εκτος υφ. καλυψης δες μηπως εχεις θεμα Δ ή πρασιας.

Τα υπολοιπα 100τμ πανε σε αλλο φυλλο επειδη ειναι με αλλαγη χρησης (το επιλεγεις δηλαδη) και βαζεις τα τετραγωνικα στην ΥΔ ως βοηθητικοι χωροι.

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Έχω μια πιλοτή την οποία την έκαναν κατάστημα.Για τον υπολογισμό του προστίμου βάζω αλλαγή χρήσης και υπέρβαση δόμησης, σωστά?

Link to comment
Share on other sites

Στον όροφο έχω κατοικία και στο ισόγειο έχω μια πιλοτή του την έκλεισαν και την έκαναν κατάστημα...βάζω αλλαγή χρήση ή μόνο ΥΔ?

Link to comment
Share on other sites

Στον όροφο έχω κατοικία και στο ισόγειο έχω μια πιλοτή του την έκλεισαν και την έκαναν κατάστημα...βάζω αλλαγή χρήση ή μόνο ΥΔ?

 

Καλημέρα! Πιστέυω πως ακολουθείς το παράδειγμα Η.Χ. και για την Pilotis.

 

- Ένα κατάστημα που μετετράπη σε κατοικία είναι μόνο αλλαγή χρήσης?

Link to comment
Share on other sites

αν στο κτηριο ειναι μονο κατοικιες και εσυ απο κατοικια το κανεις καταστημα τοτε ειναι Α.Χ. αν οχι δεν επιλεγεις το τετραγωνακι το βαζεις μονο ως Υ.Δ.

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να το έχω δει κάπου ερμηνευμένο αυτό θα πω την γνώμη μου με βάση προσέγγιση κατά ΓΟΚ.

Η Pilotis (αφού η άδεια είναι μετά τον ΓΟΚ 85) δεν μετρούσε στον συντελεστή δόμησης υπό κάποιες προϋποθέσεις.

Αν αυτές οι προϋποθέσεις άλλαξαν ή καταπατήθηκαν με το αυθαίρετο που θα ταχτοποιηθεί τότε λογικό είναι να μετράει όλη η Pilotι στον Συντελεστή Δόμησης.

 

Παράδειγμα

Pilotis 100 τμ με τμήμα της οποίας είναι κλιμακοστάσιο 12τ.μ. και στεγασμένος χώρος παρκιν στην Piloti +18τ.μ

Τα 12 + 18 =30τ.μ είναι < 40% του 100τ.μ. της Pilotis άρα ή συγκεκριμένη Piloti πληρούσε τους όρους να μη προσμετρούν στον Σ.Δ.

Αν τώρα το παρκιν των 18τ.μ. μετατράπηκε σε γραφείο, ή σπίτι ή άλλο χώρο που προσμετρά στον Συντελεστή Δόμησης τότε

Το 18τ.μ. πάει με αλλαγή χρήσης και υπέρβαση 18τ.μ. στον Συντελεστή δόμησης.

 

Αν όμως πέραν της αυθαιρεσίας των 18τ.μ. έχει γίνει και άλλη υπέρβαση πχ 12τ.μ τότε θα έχουμε

30τ.μ. +12 = 42τ.μ. > του 40% της Pilotis

;Aρα ΟΛΗ η Piloti πρέπει να πάει σαν υπέρβαση Συντελεστή Δόμησης (διότι απώλεσε τον πολεοδομικό της χαρακτήρα ως Pilotis) και φυσικά όλες οι επιμέρους παραβάσεις των επιμέρους χώρων.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Didonis νομίζω η προσέγγισή σου είναι υπερβολική. Με την ίδια λογική μία αυθαίρετη προσθήκη καθ ύψος που ξεπερνά το μέγιστο ύψος της περιοχής θα καθιστούσε ολόκληρο το κτίριο αυθαίρετο.

 

Ακόμη επειδή στο παράδειγμα το προσεγγίζεις με κοινούς όρους, να επαναλάβω ότι έχει υποθεί και παραπάνω από τους περισσότερους συναδέρφους:

 

ο συντελεστής αλλαγής χρήσης δεν χρησιμοποιείται σε όλες τις περιπτώσεις αλλαγής χρήσης, αλλά μόνο σε αυτές όπου η νέα χρήση δεν προβλεπόταν στις χρήσεις του κτιρίου (ή κάπως έτσι...)

Link to comment
Share on other sites

Μην ψάχνετε τον κρυμμένο ΓΟΚ πίσω από τον 4014, δεν θα τον βρείτε πάντα.Μας λένε ,ότι τους καπνίσει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.