Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Δικαίωμα προσθήκης σε κτίσμα ρυθμισμένο με τον 4014


nik kats

Recommended Posts

Καλησπέρα! Σε οικοδομή με ισόγειο κατάστημα και υπόγειο το υπόγειο έχει κατασκευαστεί πιο βαθειά και έχει ελεύθερο ύψος 3,15 αντι για 2,70 που όριζε η Ο.Α. ( η οροφή του ισογείου ειναι στο σωστό ύψος). Σαν χρήση παραμένει βοηθητικός χώρος αλλα δεδομένου οτι οι υπόγειοι χώροι με ελεύθερο ύψος >3.00μ μετράνε στον σ.δ. , αφότου τακτοποιηθεί η παράβαση αυτή θα αφαιρεθούν τα τετραγωνικά της τακτοποίησης απο το υπόλοιπο δόμησης ;

Ή επειδή υπάρχει υπόλοιπο δόμησης πρέπει να εκδοθεί Ο.Α με το υπόγειο να μετράει στην δόμηση? Στην περίπτωση αυτή συμφέρει να μπαζωθούν τα 45 εκατοστά της διαφοράς..

 

Καλό ΣΚ!

Link to comment
Share on other sites

Τέτοιο πρόβλημα έχω δει να λύνεται και με κατασκευή ψευδοροφής στην οροφή του υπογείου ή ψευδοδαπέδου στο δάπεδό του. Ευκαιρία είναι να μπει και μια μόνωση του ισογείου με τον ΜΘΧ! Για τα υπόλοιπα 25 εκ. (3.00 - 2,75) νομιμοποίησε με άρθρο 22

Edited by Brasco
Link to comment
Share on other sites

3.15 ειναι το κουφωμα. Και εγώ για ''ψευδοδάπεδο'' στο δαπεδο του υπογείου σκέφτομαι. Σε περίπτωση αυτοψίας η ψευδοροφή εντοπίζεται εύκολα αρα εαν και ειναι η πιο οικονομική λύση έχει ρίσκο.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με το ότι τα ρυθμισμένα τετραγωνικά θα αφαιρούνται από το υπόλοιπο του συντελεστή δόμησης, καθώς είναι και λογικό και δίκαιο. Το έχουμε δει όμως κάπου επίσημα γραμμένο αυτό; Ρωτάω γιατί με ρωτάει συμβολαιογράφος.

Link to comment
Share on other sites

ούτε είναι γραμμένο συνάδελφε και ούτε ξέρουμε

αν τελικά θα μπαίνουν ή δεν θα μπαίνουν στο σ.δ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.