Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Δικαίωμα υπογραφής τοπογραφικού διαγράμματος κατά ΕΓΣΑ


spiros7

Recommended Posts

Φίλε μου Τέρρυ για να σε βγάλω και από τις απορίες σου, σου λέω ξεκάθαρα και ειλικρινά ότι υπογράφω ότι προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, ασχέτως αν το θέλω ή όχι.

 

το πιο σωστο που διαβασα σε αυτο το θεμα.Μπραβο SIRADRAB!!!

 

απο τη στιγμη που η νομοθεσια επιτρεπει σε Αρχιτεκτονες να υπογραφουν στατικα---> καλως κανουν στατικες μελετες

 

απο τη στιγμη που η νομοθεσια επιτρεπει σε Πολιτικους Μηχανικους να υπογραφουν αρχιτεκτονικα---> καλως κανουν αρχιτεκτονικες μελετες

 

και ουτω καθεξης

 

τις οποιες διαφορες/διαφωνιες εχουν οι ανθρωποι μεταξυ τους τις κανονιζει η νομοθεσια (ειτε ειναι παλαια ειτε νεα) σε ολα τα ευνομουμενα κρατη...ολα τα υπολοιπα ειναι αερολογιες!!!

 

Τωρα το αν ειναι ηθικος ενας νομος ειναι αλλη υποθεση, που τιθεται προς συζητηση και δεν υπαρχει αντικειμενικο κριτηριο, καθως ο καθενας τα βλεπει τα πραγματα απο τη μερια που τον συμφερει...

Edited by AArtam.
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απόλυτα με τον Apostol #65#.

Όποιος έχει τα αρ@@@δια να δουλέψει.

Έχω 15 χρόνια στην δουλειά,

έχω αποτυπώσει το "1/2" του Νομού Ηρακλείου,

έχω πελάτες 3 ΑΤΜ και 10 ΠΜ που τους κάνω τοπογραφικά έτοιμα προς υπογραφή,

έχω αποτυπώσει πάνω από 200 δουλειές σε Δήμους που υπογράφουν οι Μηχανικοί τους (κτηματολογικά διαγράμματα, μελέτες πλατειών, πεζοδρομήσεων, μελέτες αγωγών) και δεν έχω ούτε είχε ποτέ κανένα παράπονο συνάδελφος.

Σήμερα το πρωί με πήρε ένας ΠΜ (πρώτη φορά μίλησα με τον άνθρωπο) από κάποιο άλλο σημείο του Νομού και με ρώτησε πληροφορίες για την περιοχή που βρίσκομαι και δεν ξέρω πως με εμπιστεύτηκε αφού είμαι ΤΕ????

Και όμως ναι με πήρε τηλέφωνο γιατί έχει δει την δουλειά μου είπε.

Πουλάω τον εξοπλισμό μου που δεν τον έχω από το 1930 μαζί με το ΒΔ και μετράει και ΕΓΣΑ (είναι λίγο σύγχρονος).

Δέχομαι μόνο σοβαρές προτάσεις παιδιά.

Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά υγεία και να μην βρεθεί ούτε ΠΕ ούτε ΤΕ στο σημείο να ψάχνει το γάλα των παιδιών του γιατί τα επαγγελματικά μας δικαιώματα είναι σκ@τ@!!!!!!!!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 

τις οποιες διαφορες/διαφωνιες εχουν οι ανθρωποι μεταξυ τους τις κανονιζει η νομοθεσια (ειτε ειναι παλαια ειτε νεα) σε ολα τα ευνομουμενα κρατη...ολα τα υπολοιπα ειναι αερολογιες!!!

 

 

νομοθεσία ??? ποιά νομοθεσία ??? του 30 και 34

80+ χρόνια και δεν έχει προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα

τα πάντα έχουν αλλάξει από τότε, μόνο αυτήν δεν πείραξαν,

ευνοούμενο κράτος ??? να γελάσω ή να κλάψω ??? αναχρονιστικό θα έλεγα με τον πιό ήπιο χαρακτηρισμό...

Όσο θα στηρίζεται αυτή η νομοθεσία τόσο το μπάχαλο θα μεγαλώνει και θα μαλώνουμε

Καλή χρονιά χωρίς το ΤΕΕ σας εύχομαι

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πάντως επειδή οι βασικοί νόμοι είναι του 1934 γιά τους ΠΕ και του 1972 γιά τους ΤΕ και επειδή πρόκειται γιά τριτοβάθμιες σχολές που εισάγεσαι μετά από εξετάσεις και έχοντας περατώσει την δευτεροβάθμια εκπάιδευση και επειδή οι σχολές αυτές έχουν καθηγητές υψηλού κύρους και έχουν την δυνατότητα να επικαιροποιούν τα προγράμματα σπουδών , σύμφωνα με τις εξελίξεις της επιστήμης , αλλά και οι πτυχιούχοι έχουν αποκτήσει , λόγω ακριβώς της φοίτησης τους , την δυνατότητα να επικαιροποιούν τις γνώσεις τους , στην ουσία οι έχοντες δικαίωμα υπογραφής με τους παλαιούς νόμους , έχουν την δυνατότητα να υπογράφουν την εξέλιξη της επιστήμης .

 

Ετσι οι ΑΜ , αν θυμάμαι καλά υπογράφουν στατικά εκτός πεδιλοδοκών και όπου δεν τους κάλυπτε ο νόμος , απαιτείται προσυπογραφή ΠΜ .

 

Οι ΔΕ ΤΕ χρειάζονται συνυπογραφή γιά τον αντισεισμικό και γιά τον τρίτο όροφο .

 

Το ίδιο αναλογικά γιά τους ΑΤΜ .

 

Ετσι οι ΔΕ ΤΕ υπογράφουν το τοπογραφικό γιά το κτίριο που μελετούν τα αρχιτεκτονικά .

 

Αυτά είναι οι γενικότητες .

 

Στην πράξη εγώ έχω να πιάσω ταχύμετρο 28 χρόνια και βέβαια δεν κάνω τοπογραφικό .

 

Συμφοιτητής μου όμως αυτά τα 30 χρόνια ασχολείται με τα τοπογραφικά .

 

Αρα η λύση είναι μία . Βασικά ΕΔ γιά όλους και τα επιπλέον με πιστοποιήσεις που θα βασίζονται στις σπουδές η και στην εμπειρία .

 

Ετσι και οι σπουδές θα αποκτήσουν αντίκρυσμα , αλλά και ένας που δεν ασχολείται με το αντικείμενο δεν θα μπορεί να είναι πωλητής σφραγίδας .

Link to comment
Share on other sites

Τα ίδια έκαναν και με τον αντισεισμικό και κατάφεραν σε πολλές περιοχές να μην υπογράφουν πτυχιούχοι Μηχανικοί...ευτυχώς όχι σε όλες!

 

Η ιστορία επαναλαμβάνεται τα ίδια προσπαθούν να κάνουν και τώρα με τα τοπογρσφικά οι ανεκδιήγητοι..!!!

Link to comment
Share on other sites

τσάμπα τσακώνεστε.....(βλέπε ο τσάμπας ζεί... :smile: .)....κάποιοι πλήρωσαν με το αίμα τους και εξαγόρασαν εύνοια......(Π.Μ....λίγο Α.Μ. και ψίχουλα ΑΤΜ...).....πήραν τη μοναδική δουλειά πλέον που υπάρχει στην πιάτσα και μάλιστα την αξιολόγησαν και πανάκριβα...(με μία βγαίνει ο μήνας).......για να πληρώσουν τις ακριβές εισφορές τους......αυτό το έκαναν παρέχοντας δάνειο μέσω attica bank στο ΠΑΣΟΚ & ΝΔ.....μιάς και ο πρόεδρος της τράπεζας αττικής που διαχειρίζεται τα λεφτά όλων, διορίζεται από το ΤΕΕ....αφού χαίρονται τα μέλη του ΤΕΕ που πληρώνουν ,εμένα μου περισσεύει......και δε μου πέφτει και λόγος....δικά σας είναι ,δώστε τα όπου θέλετε και θα κριτικαριστείτε αναλόγως.....θα λάβετε την ανάλογη θέση στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και μάλιστα στο βιβλίο με τις μαύρες σελίδες(θα σας γράψουν με άσπρα γράμματα για να φαίνεστε.... :smile: ).........να τα λέει και κάποιος.........

 

Υ.Γ.......μην εκπλαγείτε & μην επηρεαστείτε από ακραίες συμπεριφορές(Βλάχων....πα..πα..πα...), όπως πχ....να παίρνει μιά γυναίκα το παιδάκι της μακριά από το δικό σας , επειδή το θεωρεί κακό & βρώμικο... έτσι.....μην εκπλαγείτε......προετοιμάστε τα παιδιά σας...(...εκείνα που έχουν εκείνο το υπερστομάχι που αλέθει γάλα.....έναντι εκείνων που το στομαχάκι τους θα αλέθει από αύριο πέτρες....)......όλα αυτά θα τα μάθουν όλοι οι πολίτες που καλούνται να πληρώσουν........και όλοι οι πρώην συνάδελφοι που θέλουν να δούν πόσο δουλεύεται......χοχοχο..... :smile:

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συγγνωμη, αλλα το επαγγελμα του μηχανικου ειναι αναπτυξιακο επαγγελμα. Οπου δεν υπαρχει αναπτυξη ή τεραστια φυσικη καταστροφη, ο μηχανικος δεν εχει λογο υπαρξης.

 

Τωρα, το τι μαλακιες καθεστε ακομα και συζητατε με τους γνωστους κομπλεξισμους τοοοοοοσα χρονια στο φορουμ, ειναι αλλου παππα ευαγγελιο. Συνισταται να ξοδεψετε τα τελευταια σας λεφτα σε ψυχοθεραπευτες, μπας και σωσετε τη θεικη ψυχη σας. Διοτι ο μηχανικος ειναι θεοσταλτο ον επι της γης, ο αμεσως επομενος στην καταταξη της δυναμης μετα το budget και το Θεο.

 

Φατε τις σφαλιαρες σας στην πιατσα, και υστερα πηγαινετε για ψυχοθεραπεια, αγαπητοι συναδελφοι, μπας και σας φανει ο ηλιος λαμπροτερος, αντι να καθεστε να μαλακιζεστε αιωνια για το ιδιο ηλιθιο θεμα. Το ΤΕΕ τελειωσε!!! Το ΤΣΜΕΔΕ τελειωσε!!!! Το μονο που απεμεινε σε αυτη τη χωρα ειναι η χαρτουρα, την οποια ολοι θα προσκυναμε, σφραγιστε οση χαρτουρα προλαβετε, διοτι ΑΥΤΗ ειναι ο Θεος απο δω κ στο εξης, και οχι οι παπαριες που διδαχτηκε η καθε ειδικοτητα μαγκες.

 

Διοτι, τα τεκνα του Αυναν ΔΕΝ υπηρξαν ποτε, μιας και ο Αυναν εκσπερματωνε εκτος μητρας, επομενως οποιος επιθυμει να ειναι τεκνο του Αυναν με γραφικα ποστς ειναι θεωρητικα ΚΑΙ κυριολεκτικα ανυπαρκτος!!!

 

Εγω αυτα ειχα να πω, μιας και ειμαι ο τρι-σκατα-ρατος τρισμεγιστος προφητης καλλιτεχνης ποιητης. Φυσικα, μπορει και να κανω λαθος, αυτο που βλεπω ομως ειναι οτι απο τον αστερισμο της κατασκευης ηδη περασαμε στον αστερισμο της χαρτουρας. Αρα και δεν υπαρχει κουβεντα μεταξυ μηχανικων και σφραγιδων, παρα μονο "ο σωζων εαυτον σωθητο" και οποιος καταλαβε-καταλαβε.

 

edit: ο τιτλος του θρεντ ειναι αρκετα ηλιθιος, κυριως στη λεξη "κατα", αρα η συνταξη δεν ειναι σωστη, μιας και οι περισσοτεροι δεν γνωριζουν ΚΑΝ τι σημαινουν τα αρχικα του ΕΓΣΑ, εχω παρατηρησει οτι ο μογγολισμος πολλων συναδελφων δεν εχει ορια, ουτε απλα ελληνικα δεν μπορουν να γραψουν, πως σκατα περασαν σε πανεπιστημιο οταν προαπαιτουμενο μαθημα ηταν η εκθεση, αυτο ειναι ενα αιωνιο αινιγμα. Για να μην πιασω καν το θεμα της ορθογραφιας, που εχω σιχαθει να διαβαζω ανορθογραφα ποστς. Εδω φαινεται και το επιπεδο μορφωσης του καθενος συναδελφου, που νομιζω για μερικους οτι θα τους ηταν πολυ πιο ευκολο να κοαζουν, παρα να ομιλουν, αλλα αυτο γενικευεται για τους περισσοτερους συνελληνες. Κοινως, εδω ο κοσμος χανεται και η πεταλουδα χτενιζεται, οι αρχιτεκτονες ακομα αναρωτιουνται αν ειναι νομιμο και ηθικο να υπογραφουν ΕΓΣΑ, ενω ο ιδιος ο Βουλγαρακης εχει ηδη διελευκανει οτι το νομιμο ειναι και ηθικο, ενω το ανηθικο δεν σημαινει οτι ειναι και παρανομο, εις την αναστροφη.

Edited by Hans Landa
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

οτι απο τον αστερισμο της κατασκευης ηδη περασαμε στον αστερισμο της χαρτουρας. Αρα και δεν υπαρχει κουβεντα μεταξυ μηχανικων και σφραγιδων, παρα μονο "ο σωζων εαυτον σωθητο" και οποιος καταλαβε-καταλαβε.

 

+1 !!!!

 

ψψψψψψψψψ, τι ειπε παλι ο θεος!!!!!

 

Ε οχι συναδελφοι, για να κανω κ ενα ποστ εντος τοπικ, οι αρχιτεκτονες εχουν δικαιωμα να υπογραφουν μονο τοπογραφικα με κορδελα. Για τους ΠΟΛΥ γαματους, υπαρχει η δυνατοτητα να εξαρτησουν την αποτυπωση ΚΑΙ με κορδελα, αλλα αυτη ειναι γνωση για τους βαθια μυημενους τεκτονες, ενω ειναι σαρκασμος οι ΑΡΧΙτεκτονες να ΜΗΝ γνωριζουν να το κανουν!!!χιχιχιχι!!Ετσι οριζει ο νομος, επομενως η κοινωνια απαιτει απο εσας να πειστειτε τοις κεινων ρημασι, και να πεθανετε απο την πεινα , αφου εν ετει 2012 ακομα αναρωτιεστε αντι να πραττετε. Δεν φτανει που ο νομος ειναι ευνοικος απεναντι σας, που με 15 ευρω εξοπλισμο εχετε τις ευλογιες να ανταγωνιστειτε τον τυπο που ξηλωνεται εκατονταπλασια και χιλιαπλασια, αλλα θελετε να γινετε και προκλητικοι, αναζητωντας την ευλογια ολων των υπολοιπων συναδελφων!!!

 

´Ακουσον ακουσον.....

 

Καλα, ειστε τρελοι? Θελετε να καταληξετε στη φυλακη? Εγω νομιζα οτι ειστε λαμογια και οπως ολα τα λαμογια, θα τη γλυτωσετε τη φυλακη, αλλα αποδειχθηκε οτι ειστε τιμιοι, επομενως τη φυλακιση δεν θα τη γλυτωσετε.

 

Παρακαλειται ο επομενος συμπλεγματικος που θα αναρωτηθει για τα δικαιωματα του εν καιρω οικονομικου πολεμου, ειτε να καλεσει hotline ψυχολογικης υποστηριξης, ή να κανει τη χαρη στους υπολοιπους να παψει. Διοτι υπαρχει μια μειονοτητα εδω μεσα, οπως εγω και ο kasvan, που ωσαν αρπακτικα των φορουμ, διακρινουμε τη λεια μας με το κοφτερο ματι του αετου, και πραγματικα ενοχλουμαστε με τετοιες αποριες. Οποιος γουσταρει να μοιρολογησει, ειναι ελευθερος να αγορασει ενα πακετακι χαρτομαντηλα απο τον πακιστανο στο φαναρι, να ανοιξει τον οδηγο σπουδων του και να περασει την ωρα του μονος του, αναζητωντας τη γαληνη.. Ειναι η τελευταια προειδοποιηση σε θυματα συναδελφους, να σταματησουν να αναρωτιωνται ειδαλλως θα υποστουν τη διαδικτυακη εξορια. Για την επαγγελματικη δεν ξερω, ουτε μπορω να ξερω, προφανως, αλλα δεν την ευχομαι ουτε την επιθυμω για κανενα βεβαιως.

Edited by Hans Landa
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

"Διοτι, τα τεκνα του Αυναν ΔΕΝ υπηρξαν ποτε, μιας και ο Αυναν εκσπερματωνε εκτος μητρας, επομενως οποιος επιθυμει να ειναι τεκνο του Αυναν με γραφικα ποστς ειναι θεωρητικα ΚΑΙ κυριολεκτικα ανυπαρκτος!!!"

 

αν τα τελευταία 2 ποστς δεν είναι γραφικά τι να πω?

αράδιασες 2 καλογραμμένες κουβέντες και νομίζεις ότι κάτι είπες

 

ρε τι μπήχτες που είμαστε οι μηχανικοί?

 

hans landa με έκανες και γέλασα

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εννοειται οτι ειμαι γραφικος κ εγω.Μονο που ταυτοχρονα ειμαι cult, και το cult με ερεθιζει ερωτικα. Οποτε ποσταρω και αυτοικανοποιουμαι. Ιντερνετ ειναι, ολοι οι μουρλοι εδω μεσα μαζεμενοι. Να μεινω παλι στην απεξω? Ε, οχι αλλο πια!!! Και μιας και το προηγουμενο μου αβαταρ πηγε υπερ πιστεως, πατριδος και αναβαθμισεως πλατφορμας, αποφασισα οτι το νεο μου αβαταρ θα ειναι το πιο cult δημιουργημα ΟΛΩΝ των εποχων, και των καταγεγραμμενων περιστατικων του παροντος φορουμ.

 

Καλες γιορτες σε ολους τους συναδελφους!!!

Edited by Hans Landa
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.