Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Χρέωση νέας ΥΔΕ (και τα κακώς κείμενα εν γένει)


elektrogrammi

Recommended Posts

Αυριο μεταβαινω στην πρωτευουσα του νομου που κατοικω, δευτερα θα περασω και απο τα κεντρικα δεη να δω τι γινεται με τις υδε και ολα αυτα που λεμε και να κουβεντιασω με τον υπευθυνο :???:

Edited by ckiriako
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 480
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ckiriako

 να σου δώσω από τώρα την απάντηση ....?

 

"δεν είμαστε υπεύθυνοι για τις ΥΔΕ... Εμείς μόνο παραλαμβάνουμε και αρχειοθετούμε... Οι περιφέρειες και οι διευθύνσεις ανάπτυξης είναι αρμόδιες για ελέγχους κτλ......"  :smile:  8-)

Link to comment
Share on other sites

Η προσωπικη επαφη ειναι αλλιως.... θα παω, αν και δεν περιμενω να βγει κατι. Θα ηταν καλα να διασταυρωσω 100% τον υπογραφακια που ψυλιαζομαι, ωστε να παω να τον ρωτησω αν ντρεπεται ή οχι, αλλα μαλλον δεν θα μου δωσουν τετοια πληροφορια απο τη δεη.

Link to comment
Share on other sites

Η προσωπικη επαφη ειναι αλλιως....  δεη.

Πριν μέρες σε πελάτη που κάναμε μια ΥΔΕ σε έναν πελάτη όπου είχε πάει αυτός και ο ξαδερφός του στην ΔΕΗ και οι Δεητζήδες τους έστειλαν απέναντι... Ο πελάτης δεν τους προτίμησε λόγω συμπεριφοράς ενώ ο ξάδερφος του όντας πλούσιος τους κάλεσε και έκανε την δουλειά του σε χρόνο μηδέν. Μέτα από μία  αυτοψία μας στον χώρο που έκανε το σχέδιο ο υπογραφάκιας και το λύσιμο του πίνακα η εικόνα ήταν απογοητευτική, σημείωση, όχι ΔΔΕ δεν υπήρχε αλλά ούτε και γενική ασφάλεια κατευθείαν οι ασφάλειες έπαιρναν από την έξοδο του γενικού διακόπτη. Αυτά κύριοι αγαπητοί συνάδελφοι. Αλήθεια αναρωτιέμαι αν κατονομάσω όλους αυτούς επώνυμα τι θα μου κάνουν, θα με κάψουν ζωντανό? Αρε Ελλάδα με τα συστήματα σου, στην ΔΕΗ <<να πας απέναντι....>> αρε Ελλάδα...

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφος μηχανικός έχει φίλο τεχνικό της ΔΕΗ ο οποίος παράνομα κάνει εγκαταστάσεις. Ελλείψει υπογραφής βρήκε το φιλαράκι μου να υπογράφει για 150 ευρώ μαύρα για κάθε κατοικία. Φωνάζει εμένα να δω τους ελέγχους γιατί ο φίλος μου δεν είναι "σπουδαγμένος" στα ηλεκτρολογικά.  Έβλεπα εγώ έναν φίλο του ηλεκτρολόγου να μετράει αντίσταση μόνωσης καλωδίου μηδέν! Ρωτάω ποιο φορτίο είναι αυτό; "Ο θερμοσίφωνας" ήταν η απάντηση. Ρωτάει ο ιδιοκτήτης που ήταν δίπλα αν κινδινεύει. Τί να του πω; Εγώ ως θεατής ήμουν εκεί. Μετά το πέρας των (λιγοστών) μετρήσεων -είχε έρθει και βράδυ- φύγαμε. Στο αυτοκίνητο λεώ του φίλου μου "πάρε ένα όργανο μα €700 ευρώ κάνει και θα έρχομαι εγώ να μετράμε μαζί για να έχεις ήσυχο το κεφαλάκι σου στο μαξιλάρι".  Δεν κατάλαβε την επικινδυνότητα του πράγματος... έκανε τα σχέδια, του συμπλήρωσα εγώ τα έντυπα, τα υπόγραψε με χαρά και τέλος. Δεν ξαναπήγα μαζί του όταν με ξανακάλεσε να είμαι παρών στις μετρήσεις. Δεν είχε και νόημα, αφού "η υπογραφή να μπει και να πάρουμε τα φράγκα".

Σήμερα που βρεθήκαμε, μου είπε ότι ήρθε ένας και του είπε να του εκτυπώσει ένα ΠΕΑ για το διαμέρισμα του. Τρελάθηκε ο φίλος μου! "Τι να του εκτυπώσω;  Δεν ξέρει ότι πρέπει να πάω να μετρήσω να τα βάλω στο πρόγραμμα για να βγει το πιστοποιητικό;"  Του λέω κι εγώ :"Έλα μωρέ μια υπογραφή είναι, πάρε ένα 50ευρω και είσαι εντάξει."  Έμεινε κόκκαλο.

Αυτό είναι μια πραγματική ιστορία για να δούμε πως οι αεριτζίδες βγάζουν εύκολα λεφτά αλλά πάντα θα βρεθεί ένας που θα τους αντιμετωπίσει σαν αεριτζίδες και τότε αν έχουν συναίσθημα ντροπής θα καταλάβουν.... ειδάλως πάλι  "η υπογραφή να μπει".

 

ΥΓ : Για να μην ξεφύγουμε εντελώς από το θέμα, στην Κρήτη η ΥΔΕ χρεώνεται 170 ευρώ για μια κατοικία 100 τ.μ. από σοβαρούς ηλεκτρολόγους εγκαταστάτες και μηχανικούς.

Edited by anestis_papadopoulos
Link to comment
Share on other sites

Συναδελφοι, εγώ στη γλυφάδα σε όποιον μου ζητάει  "να έρθει στο γραφείο να του κάνω ένα σχέδιο για τη δεή"

και του εξηγώ τη διαδικασία της αυτοψίας και των μετρήσεων με κοιτάει σαν εξωγήινο με μια απορία να το πω, καχυποψία να το πω, δεν ξέρω και εγώ τι να πω....

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ρε παιδιά άλλο πάλι τούτο......Ηλικιωμένη κυρία με παίρνει τηλέφωνο καθότι παλιός συμμαθητής με τον ανιψιό της και μου ζητάει πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου για 90 τμ και της λέω 150 με το ΦΠΑ. Τελικά με παίρνει τηλέφωνο ο ανιψιός της την επόμενη και μου λέει παιχταρά τα ίδια με σένα της ζήτησε και ο ΔΕΗΤΖΗΣ οπότε πήγε σε αυτόν για να τελειώσει μια ώρα αρχύτερα.......Τώρα δηλαδή πας να τα κάνεις π........α εκεί μέσα?    

Link to comment
Share on other sites

http://www.electrologos.net/content/%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1

Τερμα κατω. Ειχα ξαναπεσει σε αυτη τη σελιδα πιο παλια.

Δεν ξερω αν η σελιδα ειναι καποιου απο εσας, καποιου μελους, αλλα ελεος....

Εδω και 14 χρονια λεει ιδια τιμη το πιστοποιητικο. Κατορθωμα! Απο 20.000 δρχ 60 ευρω. Με 60 ευρω καθεται και κανει μετρησεις ηθελα να ηξερα?

Και αυτο το "σφραγιζουμε μαζικα υπευθυνες δηλωσεις στο σωματειο και ετσι σας ερχεται πιο φτηνα" τι ειναι παλι?

αυτό είναι γνωστός την έχει στήσει και απέξω από την ΔΕΗ. Έχει και γραφείο εκεί παλιότερα σου έλεγε κάνε εδώ ένα σχεδιάκι και για πες τι πριζούλες έχουμε? Στο δεκάλεπτο Μάγκες!! Πήγα επώνυμα στο σωματείο όταν είδα την νέα τιμή στην νεα ΥΔΕ και η αντίδραση τους: Είναι και άλλοι που το διαφημίζουν στο 50αρικάκι.

Ευχαριστώ ρε κοπελιά ευτύχως που υπάρχεις και μας ενημερώνεις! 

Link to comment
Share on other sites

Φιλε ασε...... δεν προκειται να μπει ποτε ταξη, γιατι οσοι θελουν/με σωστες υδε=σωστες εγκαταστασεις ειμαστε λιγοτεροι απο τον απλο κοσμο=ιδιοκτητες που δεν θελουν να προβουν σε εξοδα συμμορφωσης με τη νομοθεσια+ τους υπογραφακηδες που εχουν βολευτει χρονια με αυτη τη κατασταση....

Αυτο ειναι δημοκρατια. Να γινεται αυτο που θελουν οι πολλοι. Οποτε οσοι παμε με το σταυρο στο χερι σκαμε και κολυμπαμε...

 

Κατι ψιλες δουλιτσες για υδε σε γνωστους, γενικα σε κοσμο που του εξηγεις και κατανοει οτι προκειται για δικη του ασφαλεια και κερδος. Προσφατα σε μονοκατοικια συμφωνησα να με πληρωσει μονο την υδε (φιλος, 170 για 10 κυκλωματα) και να του βαλω στο πινακα τζαμπα το ρελε, και να αντικαταστησω λυχνιες και τηκτα με πιο λεπτα στοιχεια για να χωρεσουν. Βγαζω το καλυμμα του πινακα, και η κλεμα της γειωσης απο τα χρονια και το σφιξιμο ειχε γινει απειρα κομματια και οι γειωσεις ολες στον αερα. Ηταν διπλα και του το εδειξα.... κουναγε το κεφαλι. Αφου ολα εγιναν οπως επρεπε ο ανθρωπος εμεινε ικανοποιημενος. Αν τυχει να με προτεινει σε κανενα γνωστο του που θελει να κανει σωστη δουλεια καλως. Οι αλλοι που ζητανε "ενα χαρτι ειναι μωρε"  μακρυα. Τι ειχαμε αλλωστε, τι χασαμε...

Edited by ckiriako
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.