Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Χρέωση νέας ΥΔΕ (και τα κακώς κείμενα εν γένει)


elektrogrammi

Recommended Posts

Τα 44€ που χρεωνουν οι ξυπόλητοι ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ στην Αττικη ειναι ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΗ οι βενζινες της μετακινησης (πηγαινουν ομως ή γινεται τηλεφωνικη εκδοση ΥΔΕ ?)

Αυτος ο ξεφτιλας, γιατι τετοιος ειναι οποιος εχει τετοιες τιμες, δεν πρεπει να παει δικαστηρια για πλημελη καθηκοντα, ψευδη δηλωση και οτι συνεπαγεται ?

Δεν πρεπει να τους λυπομαστε γιατι προκειται για προφανέστατο αθεμιτο ανταγωνισμό!

 

Στην μπουρδελιστάν που ζουμε ΔΕΝ μπορεις να εισαι ανταγωνιστικος οταν προσπαθεις να κανεις σωστα τη δουλεια σου!

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • Απαντήσεις 480
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  • 1 year later...

 

Συγχώνεψη θεμάτων - miltos

καλησπέρα σε όλους ανοίγω αυτό το θέμα για να εκφράσω την αγανάκτηση μου για κάποιους δήθεν συνάδελφους που καταστρέφουν το επάγγελμα μας!όλοι θα έχετε ακουστά όλες αυτές τις εταιρείες παροχής ηλεκτρισμού που έχουν ξεφυτρώσει σαν μανιτάρια κ έχουν βάλει ένα σωρό καταστήματα ως συνεργάτες για να πείσουν τον κόσμο κ τους πελάτες τους να αλλάξουν πάροχο. λοιπόν  όλος τυχαία έπεσα σε κάποιες συζητήσεις που κάνανε κάποια στελέχη από αυτά τα καταστήματα που είχανε βρει κάποιους ηλεκτρολόγους μηχανικούς κ έβγαζαν Υ.Δ.Ε με το τσουβάλι για 30-40 ευρό για να μπορούν να δελεάσουν τον πελάτη κ να μην του φανεί ακριβή η αλλαγή σύνδεσης κ αλλάξει γνώμη  καθώς τα περισσότερα σπίτια είναι παλιά κ έχουν λήξει τα πιστοποιητικά!!πρότειναν κ συγκεκριμένα να είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός αυτός που θα βγάλει την υδε για τον λόγο του ότι δεν πάει για θεώρηση στο σωματείο κ έτσι τα δίνουν ποιο φθηνά(ξαναγράφω 30 ευρό)καταλαβαίνετε τι Υ.Δ.Ε είναι αυτή!!κ η ερώτηση μου είναι!!εμείς που έχουμε δώσει μια περιουσία σε όργανα κ εργαλεία για να είμαστε άξιοι κ υπεύθυνοι απέναντι στην άδεια που κατέχουμε τι ρόλο βαράμε;;ποίος θα μας προστατέψει από όλο αυτό ;;πως θα επιβιώσουμε όταν αυτά τα φαινόμενα τα ακούς καθημερινά;;πρέπει να γίνουμε κ εμείς σάν κ αυτούς κ να δίνουμε τις υδε από το γραφείο χωρίς να μας νοιάζει αν χτυπήσει κανέναν το ρεύμα;;

Edited by miltos
  • Like 1
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Αυτο γινεται απο ολους. Και απο π.ε και απο τ.ε και απο απλους εγκαταστατες( ελεγχει κανεις;) Ειναι ντροπη αλλα κανεις δεν μιλαει. Καταγγελια σε ολους αυτους .

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πολύ συχνό πλέον το φαινόμενο, όχι μόνο για αλλαγή παροχου αλλά και γενικότερα. Το θέμα δεν είναι αν ο άλλος είναι ΠΕ ή ΤΕ ή ότι άλλο, από όποιον και να είναι θα πρέπει να γίνεται σωστά και με βάση τον νόμιμο τρόπο. Από εκεί και πέρα ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του, εάν συμβεί οτιδήποτε.. 

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

και να ηταν μονο η υδε. ο κλαδος γενικα των μηχανικων εκανε τεραστιες εκπτωσεις στην εργασια του με οτι συνεπαγεται αυτο

Link to comment
Share on other sites

On 9/10/2018 at 10:28 ΜΜ, manoselectric said:

...όλος τυχαία έπεσα σε κάποιες συζητήσεις που κάνανε κάποια στελέχη από αυτά τα καταστήματα που είχανε βρει κάποιους ηλεκτρολόγους μηχανικούς κ έβγαζαν Υ.Δ.Ε με το τσουβάλι για 30-40 ευρό για να μπορούν να δελεάσουν τον πελάτη κ να μην του φανεί ακριβή η αλλαγή σύνδεσης κ αλλάξει γνώμη  καθώς τα περισσότερα σπίτια είναι παλιά κ έχουν λήξει τα πιστοποιητικά!!πρότειναν κ συγκεκριμένα να είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός αυτός που θα βγάλει την υδε για τον λόγο του ότι δεν πάει για θεώρηση στο σωματείο κ έτσι τα δίνουν ποιο φθηνά(ξαναγράφω 30 ευρό)καταλαβαίνετε τι Υ.Δ.Ε είναι αυτή!!κ η ερώτηση μου είναι!!εμείς που έχουμε δώσει μια περιουσία σε όργανα κ εργαλεία για να είμαστε άξιοι κ υπεύθυνοι απέναντι στην άδεια που κατέχουμε τι ρόλο βαράμε;;ποίος θα μας προστατέψει από όλο αυτό ;;πως θα επιβιώσουμε όταν αυτά τα φαινόμενα τα ακούς καθημερινά;;πρέπει να γίνουμε κ εμείς σάν κ αυτούς κ να δίνουμε τις υδε από το γραφείο χωρίς να μας νοιάζει αν χτυπήσει κανέναν το ρεύμα;;

1) Από τυχαίες συζητήσεις δεν μπορούμε να βγάζουμε γενικευμένα συμπεράσματα για ολόκληρους κλάδους και βαθμίδες πτυχιούχων. Άσε να τους βρούνε πρώτα και βλέπουμε.

2) Όχι δεν καταλαβαίνουμε τι ΥΔΕ είναι αυτή και δεν θα γίνουμε κριτές καμίας ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ επαγγελματικής πράξης συναδέλφου που συνεπάγεται αστικές και ποινικές ευθύνες γι' αυτόν. Αυτός που υπογράφει ξέρει καλύτερα.

3) Τα περισσότερα σωματεία, έτσι όπως κατάντησαν τον συνδικαλισμό οι εργατοπατέρες, δεν είναι τίποτε άλλο από απλές επαγγελματικές ενώσεις που δεσμεύουν τα μέλη τους και όχι το κράτος. Βάλτε θέμα λοιπόν να μην πηγαίνουν οι ΥΔΕ στο σωματείο σας. Αφού εσείς υπογράφετε και εσείς έχετε και την ευθύνη το σωματείο τι το θέλετε; Βρείτε τρόπο να το υποστηρίξετε διαφορετικά. Έτσι κι αλλιώς η φιλελευθεροποίηση της αγοράς (δεν συμφωνώ με αυτό) είναι πλέον νόμος του ελληνικού κράτους και της Ε.Ε. 

4) Σε κάθε επάγγελμα υπάρχουν οι ευσυνείδητοι και οι ασυνείδητοι. Η προσωπική  ηθική δεν έχει σχέση με τις σπουδές και τις επαγγελματικές άδειες. Υπάρχουν άριστοι επιστήμονες ανήθικοι και μέτριοι επαγγελματίες ηθικότατοι. Εγώ προτιμώ τους δεύτερους. Εσύ λοιπόν όταν δίνεις ΥΔΕ θα πηγαίνεις στην εγκατάσταση, θα μετράς, θα γράφεις την αλήθεια και θα κοιμάσαι ήσυχος. Το τι κάνει ο άλλος μη σε απασχολεί. Στο τέλος ξουρίζουν το γαμπρό...

  • Like 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

1) αυτο που λεμε με το κιλο σου φτανει? Ενταξει μπορει στα 30 να δυσκολευτουν αλλα οταν το 50αρι τεινει να γινει στανταρντ (αλλα ΠΕΑ) τι να λεμε τωρα...

2) ξερει οτι το αστικές και ποινικές ευθύνες γι' αυτόν ειναι ανεκδοτο.....

4) απασχολει οταν υπαρχει αθεμιτος ανταγωνισμος. Σε μια αγορα που δεν αυτοπροστατευεται...

Edited by maneni
Link to comment
Share on other sites

Η λύση είναι απλή, ελεγκτές ηλεκτρικών εγκαταστάσεων με μητρώο όπως λειτουργούν οι ελεγκτές δόμησης.

Πριν 6 μέρες πέθανε κάποιος πλένοντας το αυτοκίνητο του. Πότε θα βάλουμε μυαλό σε αυτή τη χώρα;

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.