Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Χρέωση νέας ΥΔΕ (και τα κακώς κείμενα εν γένει)


elektrogrammi

Recommended Posts

Διαφωνω konstantinos IB ( ξερεις ποσο σε σεβομαι ) μα πρεπει να υπαρχει ελεγχος. Ο καθενας χρεωνει οτι θελει αλλα οι περισσοτεροι απλα εχουν ετοιμες μικροκατοψεις και σχεδιαζουν 2-3 εξαρτηματα  και τελος.

εχω καταγγειλει 5 ατομα εως τωρα προσωπικα. 

  • Like 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 480
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εντάξει, τα διάβασα όλα τα σχόλια, δεν μπορώ να πω ότι κάποιος έχει άδικο, αλλά ας ηρεμήσουμε για την ώρα. Μπορεί να είναι μια σκέψη κάποιων "γραβατωμένων", μπορεί να είναι περιορισμένη πραγματικότητα, μπορεί όμως να είναι και εμπορικό "κλάιν μάιν". Βγάζει κάποιος ένα διαφημιστικό και γράφει "ΠΕΑ από 40 €". Τι σημαίνει αυτό; Τίποτε. Ίσως να σημαίνει ότι από για μια γκαρσονιέρα 25 m2 δεν ισχύει το 1€/m2. Ίσως...Η ουσία είναι ότι είναι ένας τρόπος προσέγγισης πελατών. Το ίδιο συμβαίνει και με τις ΥΔΕ. Μου έδωσαν κάρτα που γράφει "Πιστοποιητικά Ηλεκτρολόγου από 50€". 

Τώρα, έναν ανόητο που δίνει ΥΔΕ με μια απλή κάτοψη, χωρίς επίσκεψη, χωρίς μετρήσεις, ή με έτοιμη μικροκάτοψη και με 30€, καλά κάνετε και τον καταγγέλλετε, είναι και για το δικό του καλό. Διότι αυτός πέρα από το ότι θα πάρει κάποιον άνθρωπο στο λαιμό του, μπορεί να πάει και φυλακή. Και τι θα βγάλει από 30€ + ΦΠΑ; Τα 15 θα του τα πάρει ο Αλέξης και ο Ευκλείδης, το τάλιρο θα του το πάρει ο βενζινάς και θα του μείνουν 10€; Τι να πω. Αν είναι έτσι, η βλακεία είναι το μόνο θηρίο πάνω στη γη που δεν παλεύεται με τίποτε.  

Edited by Konstantinos IB
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Παιδία πάρτε το χαμπάρι ότι δεν μπορείτε να καταγγείλετε κάποιον γιατι πολύ απλά δεν έχετε που να το καταγγείλετε. Μονο σε περίπτωση ατυχήματος θα ασχοληθούν με το θέμα.

Εγω αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι τι ρόλο βαράνε οι διάφοροι  σύνδεσμοι  ηλεκτρολόγων και η ΕΕΤΕΜ,ποιός είναι ο λόγος ύπαρξης τους και  για ποιό λόγο θα πρέπει να πληρώνουν οι συνάδελφοι για θεώρηση ΥΔΕ. Γνήσιο υπογραφής αν θέλουν μπορεί να γίνει και απο ΚΕΠ. 

 

Link to comment
Share on other sites

Tο θέμα εετεμ το έχουμε εξαντλήσει. Τι ρολο βαράει αν θες μπορεις να το δείς στις 3 τελευταίες της ανακοινώσεις.

 

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

μην τρελενεστε με τις πληρωμες που κανουν οι ηλεκτρολογοι στο συλογο. Στο τελος γυριζουν σε αυτους τα λεφτα σαν μερισμα. Και φαινεται και καλος στον πελατη αφου του ζηταει λιγα ενω τα υπολοιπα ειναι για τον "συλλογο"...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μπορούμε να καταγγείλουμε κάποιον τεχνικό για κακοτεχνία, όταν ο φορέας του ασκεί ρόλο επιμελητηρίου. Δεν μπορούμε όμως να τον καταγγείλουμε για χαμηλές τιμές. 

Οι σύνδεσμοι ηλεκτρολόγων και οι υπόλοιποι επαγγελματικοί σύλλογοι δεν έχουν δύναμη εργατικού συνδικάτου, διότι δεν μπορούν να απεργήσουν και να σταματήσουν οι συγκοινωνίες, τα εργοστάσια κλπ. Είναι απλώς "συντεχνίες", δλδ σύλλογοι που προσπαθούν να προωθήσουν τα επαγγελματικά τους θέματα με πολιτικές διασυνδέσεις, νομικές πράξεις κ.α. ασκώντας έμμεση πίεση σε κυβερνήσεις. Άρα η δραστηριότητά τους είναι χρήσιμη στα μέλη τους, αλλά - πιστεύω - δεν υπάρχει κανένας λόγος να τους φορολογούν την επαγγελματική δραστηριότητα με το κομμάτι. 

  • Like 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
On 11/10/2018 at 12:41 ΠΜ, Konstantinos IB said:

1) Από τυχαίες συζητήσεις δεν μπορούμε να βγάζουμε γενικευμένα συμπεράσματα για ολόκληρους κλάδους και βαθμίδες πτυχιούχων. Άσε να τους βρούνε πρώτα και βλέπουμε.

2) Όχι δεν καταλαβαίνουμε τι ΥΔΕ είναι αυτή και δεν θα γίνουμε κριτές καμίας ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ επαγγελματικής πράξης συναδέλφου που συνεπάγεται αστικές και ποινικές ευθύνες γι' αυτόν. Αυτός που υπογράφει ξέρει καλύτερα.

3) Τα περισσότερα σωματεία, έτσι όπως κατάντησαν τον συνδικαλισμό οι εργατοπατέρες, δεν είναι τίποτε άλλο από απλές επαγγελματικές ενώσεις που δεσμεύουν τα μέλη τους και όχι το κράτος. Βάλτε θέμα λοιπόν να μην πηγαίνουν οι ΥΔΕ στο σωματείο σας. Αφού εσείς υπογράφετε και εσείς έχετε και την ευθύνη το σωματείο τι το θέλετε; Βρείτε τρόπο να το υποστηρίξετε διαφορετικά. Έτσι κι αλλιώς η φιλελευθεροποίηση της αγοράς (δεν συμφωνώ με αυτό) είναι πλέον νόμος του ελληνικού κράτους και της Ε.Ε. 

4) Σε κάθε επάγγελμα υπάρχουν οι ευσυνείδητοι και οι ασυνείδητοι. Η προσωπική  ηθική δεν έχει σχέση με τις σπουδές και τις επαγγελματικές άδειες. Υπάρχουν άριστοι επιστήμονες ανήθικοι και μέτριοι επαγγελματίες ηθικότατοι. Εγώ προτιμώ τους δεύτερους. Εσύ λοιπόν όταν δίνεις ΥΔΕ θα πηγαίνεις στην εγκατάσταση, θα μετράς, θα γράφεις την αλήθεια και θα κοιμάσαι ήσυχος. Το τι κάνει ο άλλος μη σε απασχολεί. Στο τέλος ξουρίζουν το γαμπρό...

1)ποιοι να βρουνε ποιους;;;στην Ελλαδα εισαι!δεν κατηγορω καποιο κλαδο!ανευθηνους ανθρωπους κατηγορω!

2)εννοειτε οτι θα γινουμε κριτες οποιασδηποτε παρανομης υδε πεσει στα χερια μας γιατι ειναι μερος απειλης του επαγγελματος μας

3)το θεμα με τα σωματεια μας οικονομικα δεν νομιζω να ειναι θεμα προς συζητηση γιατι τα λεφτα θεωρησης υπογραφης ειναι πολυ λιγα

θελω να ειμαι μελος σε ενα σωματιο που θα με προτατεψει κ θα με ενημερωνει για διαφορα θεματα οταν το χρειαστω κ ας το πληρωνω οσο ειναι  αλλα το θεμα οτι σε καθε υδε πρεπει να πηγενω για θεωρηση το θεωρω παρανομο!!αν ειναι να πηγενετε κ σεις τοτε για θεωρηση στα τ.ε.ι που πηρατε τα πτυχεια με αυτο το σκεπτικο!

4)οταν θα δω τον μπαρμπερη να ξυριζει κανενα γαμπρο τοτε θα αρχισω να κοιμαμε υσηχος!μεχρι τοτε καλο θανε να ειμαστε ολοι σε αναμενα καρβουνα!!κ οταν λεμε ολοι ενωω οσοι μεινανε σωστοι!!δεν ανοιξα αυτο το θεμα μονο για τις υδε! αλλα κ για τις εγκαταστασεις!

Link to comment
Share on other sites

10 ώρες πριν, manoselectric said:

αν ειναι να πηγενετε κ σεις τοτε για θεωρηση στα τ.ε.ι που πηρατε τα πτυχεια με αυτο το σκεπτικο!

 

Μα πηγαινουμε :p 3 ευρω η θεωρηση στην εετεμ ( σωματειο)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.