Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μετακίνηση θέσης και έκδοση Οικ. Αδείας


Recommended Posts

Ιδιοκτήτης είχε στην κατοχή του 2 γεωτεμάχια διανομής. Βγήκε οικοδομική άδεια για κτίσμα στο κέντρο του συνόλου της έκτασης. Στη συνέχεια πωλήθηκε το ένα γεωτεμάχιο, με αποτέλεσμα πλέον η κατασκευή να έχει απόσταση από το όριο 2.50m, όταν η ελάχιστη είναι 10.00m. Έχουμε λοιπόν πλέον κτίσμα με οικοδομική άδεια, το οποίο βρίσκεται εντός πλάγιας απόστασης. Πώς αντιμετωπίζεται; Κίνηση κτίσματος δεν υπάρχει. Απ' ότι βλέπω, το σύστημα με αφήνει να δηλώσω τετραγωνικά στην Υ.Δ., αλλά επιλέγοντας χωρίς υπέρβαση δόμησης (δεν ξέρω τι νόημα έχει αυτό), βγάζει το ίδιο πρόστιμο με το εάν επιλέξω <50% στην Υ.Δ.. Καμιά ιδέα;

Edited by thanar
Link to comment
Share on other sites

Thanar

τα τ.μ που βρίσκονται μέσα στα 7.5μ θα τα βάλεις ως παραβίαση πλαγίων αποστάσεων με >20% (συντ 1.4)

και σαν Υ.Δ Κ/Χ (πάνω κουτάκι) με <50% υπερβ δόμησης (συντ 1)

Link to comment
Share on other sites

Αυτό πιστεύω και γω πως είναι το σωστό, συνάδελφος όμως λέει πως σε τραγικά παρόμοια περίπτωση απλά είχε αγνοήσει την υπέρβαση εξ' ολοκλήρου. Έπρεπε πάντως το σύστημα να βγάζει και ειδικό πρόστιμο για τις περιπτώσεις που έχουμε μόνο παραβίαση αποστάσεων χωρίς υπέρβαση δόμησης, σαφώς μικρότερο από αυτό που βγάζει τώρα, βάζοντας και υπέρβαση δόμησης με ποσοστό 50%.

 

Κανένα νέο για την "κωδικοποίηση" του 4014 που είχαν υποσχεθεί μαζί με την τελευταία παράταση; Ή να περιμένουμε νέα υπόσχεση μαζί με τη νέα παράταση, τέλος Ιανουαρίου;

Edited by thanar
Link to comment
Share on other sites

Κανένα νέο για την "κωδικοποίηση" του 4014 που είχαν υποσχεθεί μαζί με την τελευταία παράταση; Ή να περιμένουμε νέα υπόσχεση μαζί με τη νέα παράταση, τέλος Ιανουαρίου;

 

Περιμένουμε και για τα δύο...... και θα περιμένουμε μέχρι το τέλος Ιανουαρίου....

Link to comment
Share on other sites

Ιδιοκτήτης είχε στην κατοχή του 2 γεωτεμάχια διανομής. Βγήκε οικοδομική άδεια για κτίσμα στο κέντρο του συνόλου της έκτασης. Στη συνέχεια πωλήθηκε το ένα γεωτεμάχιο, με αποτέλεσμα πλέον η κατασκευή να έχει απόσταση από το όριο 2.50m, όταν η ελάχιστη είναι 10.00m.

Η άδεια είχε βγει για το σύνολο των 2 γεωτεμαχίων και μετά κόψανε και πουλήσανε το ένα από αυτά?

Link to comment
Share on other sites

Μου "μυρίζει" και εμένα συνάδελφε Μανώλη, κάτι λάθος !!!

 

Και ακόμα δεν το έχουμε εξετάσει ως προς "αυτοδίκαιη συνένωση " κλπ , ..

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς έτσι βγήκε η άδεια, manolis_gon. Εννοείται βέβαια πως δεν έπρεπε να βγει ποτέ έτσι η άδεια, αλλά τι ψάχνεις τώρα... Τέλη δεκαετίας του 70 έβγαζες άδεια με 10 κόλλες χειρόγραφες!

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά το διαβάζω και αναρωτιέμαι που μπλέκουμε!!!

Μπορεί να τακτοποιηθεί μια άκυρη συμβολαιογραφική πράξη με τον ν4014;

Δεν έχουμε συνένωση με την έκδοση της Ο.Α. και παράνομη κατάτμηση μετά;

Κανονικά ο πρώτος δημόσιος λειτουργός που θα ελέγξει τα συμβόλαια δεν θα πρέπει να προβεί σε ακύρωση αυτών;

Φιλολογικές ερωτήσεις.....

Link to comment
Share on other sites

Δυο βιομηχανικά κτίρια με δυο άδειες σε ένα οικόπεδο (μια ιδιοκτησία εκτός σχεδίου).

 

Το πρώτο έχει κατασκευαστεί στενότερο κατά 60 εκ. (24,40μ. αντί για 25 μ.) και το δεύτερο έχει μετακινηθεί κατά 5μ. πιο κοντά στο πρώτο σε νόμιμη θέση (στα 10,0 μ. αντί για 15.00 που έλεγε η άδεια).

 

Στο πρώτο έχουν κατασκευαστεί και 3 μικρές αποθηκούλες σε επαφή (αυθαίρετες) εκ των οποίων η μια εντός των 10.00 μ. από το όριο (παραβίαση Δ).

 

1. Τις αποθηκούλες οκ... τις δηλώνω κανονικά (τις δυο προς νομιμοποίηση και την τρίτη για τακτοποίηση με τις υπερβάσεις της (ΥΔ,ΥΚ,παραβίαση Δ).

 

2. Για την απλή μετακίνηση (εντός νόμιμης θέσης) του 2ου κτιρίου πληρώνω 500αρικο.

 

3. Το 1ο κτίριο που έχει κατασκευαστεί στενότερο πως το δηλώνω?

 

Να ληφθεί υπόψιν ότι στη συνέχεια, μαζί με την άδεια νομιμοποίησης των αποθηκών, θα βγει και άδεια προσθήκης γιατί υπάρχει αρκετό υπόλοιπο δόμησης (πλέον εκείνου των αποθηκών που θα νομιμοποιηθούν), γι αυτό θέλω να φανεί ότι το πρώτο κτίριο κατασκευάστηκε ελαφρώς μικρότερο, προκειμένου να εκμεταλλευτώ στην προσθήκη ΚΑΙ τη δόμηση που αναλογεί στη λωρίδα των 60 εκ. που ΔΕΝ κατασκευάστηκε.

 

4. Επίσης κτίριο γραφείων (εντός αδείας κι αυτό) σε επαφή με την πρόσοψη του 1ου κτιρίου έχει υπερυψωθεί με δημιουργία ενός περιμετρικού πεζοδρομίου πλάτους 1.00 μ. στις τρεις ελεύθερες πλευρές του και σκαλιά που οδηγούν στην είσοδο. Υπόγειο από κάτω ΔΕΝ υπάρχει.

 

Δηλ. Το κτίριο έχει τα σωστά σχετικά ύψη (από δάπεδο ισογείου έως δώμα), αλλά είναι τοποθετημένο ψηλότερα μέσω τοπικής περιμετρικής διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου.

 

Θα βάζατε απλά παράβαση κατ. 13 για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου ή θα το θεωρούσατε υπέρβαση ύψους?

 

 

 

και μια συμπλήρωση.....

 

Επιγραφή στην οροφή του κτιρίου (η οποία ΔΕΝ παίρνει άδεια από πολεοδομία αλλά από Δήμο) που όμως πληρεί τις προδιαγραφές αδειοδότησης άραγε μπορεί να δηώθεί μέσω 4014 (κατηγορία 13) ????????

Edited by Kapa
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.