Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Θέρμανση διαμερίσματος 110m2 - προτάσεις


bathory1000

Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι

Θα ήθελα την γνώμη σας για θέρμανση σε διαμέρισμα μια πολυκατοικίας. Τα δεδομένα έχουν ως εξής. Η πολυκατοικία είναι τριώροφη και μέχρι τώρα η θέρμανση γίνεται με κεντρική θέρμανση πετρελαίου. Αποφασιστικέ λοιπόν το καλοκαίρι να γίνει διακοπή της κεντρικής θέρμανσης και ο καθένας πλέον να βρει τον δικό του τρόπο θέρμανσης.

Έχω λοιπόν την εξής ερώτηση. Εμένα με ενδιαφέρει μόνο το ένα διαμέρισμα το οποίο είναι στον τελευταίο όροφο 110 τετραγωνικών.

Ποια θα ήταν κατά την γνώμη σας η καλύτερη λύση ?

 

Για τους ηλεκτρικούς λέβητες τι γνώμη έχετε?

 

Για υπέρυθρη ακτινοβολία από αυτά που διαβάζω και εδώ με ανησυχεί

Edited by bathory1000
Link to comment
Share on other sites

Αν περνά φυσικό αέριο, λέβητα φυσικού αερίου. Ο Ηλεκτρικός λέβητας θα συνέφερε οικονομικά μόνο αν λειτουργεί με νυχτερινό, που ούτε και αυτό είναι κανόνας. Θα πρέπει να εξετάσεις τεχνοοικονομικά μια τέτοια περίπτωση.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

συμφωνώ με τον woody.... αλλιώς αν δεν περνά φυσικό αέριο ίσως να υπάρχει η δυνατότητα για ενεργειακό τζάκι.... αφού είναι και τελευταίο όροφο...

Link to comment
Share on other sites

Εάν υπάρχει δυνατότητα να μεταφέρεις ξύλα ή ακόμη καλύτερα εάν είσαι απο χωριό και έχεις ξυλεία τότε το τζάκι είναι η καλύτερη λύση. Το κάνεις και ενεργειακό και με τους αγωγούς που θα βάλεις σε κάθε χώρο θα είσαι μια χαρά! Απλώς καθαρισμό που και που...Για να μη σκάσει καμια καπνοδόχος(ακούγεται πολύ τώρα τελευταία απο τα κανάλια).

Link to comment
Share on other sites

Ενεργειακα τζακια για διαμερισμα σε 3 οροφο δεν θα συνιστουσα.........καυστηρας πελετ , αν υπαρχει δυνατοτητα τοποθετησης , ή ακομα και ηλεκτρικα σωματα αν βαλεις νυχτερινο , ισως.........

 

παντως πριν απο οποιαδηποτε σοβαρη αποφαση ,δειξε το διαμερισμα πρωτα σε εναν μηχανικο και θα σε πει τον ενδεικνυομενο τροπο........παιζουν πολλα ρολο.....τοπογραφια, διαρυθμηση διαμερισματος κτλ

Edited by savas76
Link to comment
Share on other sites

φιλε μου οτι και να σου λενε το καλητερο ειναι η αντλια θερμοτητας σε 3οροφο μενο και εγω και αποσπαστικα απο το λεβητα πηγα σε ειδηκους στη ***** 60 ευρο παραπανω στο ρευμα το μηνα και μερα νυχτα ανοιχτο το μηχανιμα

 

Παρακαλώ συμμορφωθείτε με τις απαιτήσεις των κανόνων συμμετοχής περί διαφήμισης

miltos

Edited by miltos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...

Θα χρειαστώ τη συμβουλή των φίλων μηχανολόγων κυρίως. Σε τετραόροφη πολυκατοικία (120m2 o κάθε όροφος) ο πρώτος όροφος θερμαίνεται με θερμοσυσσωρευτές και χτίστηκε το 1980. Οι υπόλοιποι όροφοι χτίστηκαν 2005 και έχουν θέρμανση κανονικά μέσω λεβητοστασίου με σώματα καλοριφέρ.

Ο ιδιοκτήτης του πρώτου ορόφου θέλει να αλλάξει σύστημα θέρμανσης με τις λιγότερες δυνατές οικοδομικές αλλαγές. Το λέω αυτό γιατί πρότειναν αντλία θερμότητας και οι σωληνώσεις για να μην είναι ορατές να περαστούν στο δάπεδο.

Τι άλλες προτάσεις υπάρχουν? Είτε για αντλία θερμότητας είτε για οτιδήποτε άλλο...

Link to comment
Share on other sites

Η θερμομονωτική ικανότητα του κελύφους ποια είναι; Αν θα του έβγαζες τώρα ένα ενεργειακό πιστοποιητικό τι κλάση θα έβγαινε;

Link to comment
Share on other sites

Καλή μέρα και καλή βδομάδα. Πολύ φοβάμαι ότι με τέτοια ενεργειακή κλάση και χωρίς αλλαγές στο κέλυφος, μπορεί να του λύσεις λίγο το πρόβλημα με το φυσικό αέριο, ή με μια σωστά διαστασιολογημένη αντλία θερμότητας. Όταν λέω "σωστά διαστασιολογημένη" εννοώ ότι αν το διαμέρισμα έχει π.χ. απώλειες 15 kW θα βάλεις το μέγεθος της αντλίας που να τις καλύπτει ίσα - ίσα (ας πούμε από 14 έως 18 kW ανάλογα με τον τύπο) και δεν θα υπολείπεται (10 με 12 kW ας πούμε) όπως κάνουν συνήθως οι εγκαταστάτες. Κάτσε όμως να υπολογίσεις σωστά τις απώλειες.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.