Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Προς απαγόρευση η... εκτός σχεδίου δόμηση


bnn7

Recommended Posts

μου αρεσει η αισιοδοξια του αχιλλεα οτι θα ασκηθει πιεση στους ιθυνοντες να κανουν επιτελους πολεοδομικο σχεδιασμο, λογω της καταργησης της εκτος σχεδιου δομησης. απο πού προκυπτει το συμπερασμα αυτο, απο πού προκυπτει η αισιοδοξια οτι θα δουμε επιτελους urban planning, απο πού προκυπτει οτι αυτο θα γινει σωστα και με τροπο που τελικα ΔΕΝ θα επιβαρυνει την τσεπη του καθενος, και τελικα θα ζουμε ολοι σε διαμερισματα και μονο οι υπερπλουσιοι στο πρασινο, εγω δεν το καταλαβαινω.

Link to comment
Share on other sites

Όπως και να το κάνουμε, είναι γελοίο να βλέπεις ένα σπίτι, παραδίπλα μια βιοτεχνία, κολλητά ένα σχολείο, μετά ένα σπίτι με πισίνα και μπάρμπεκιου, δίπλα πέντε σιλό και μετά μια λίμνη με πάπιες...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως είμαι κατά της απαγόρευσης της "εκτός σχεδίου" δόμησης κατοικίας.

Πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα πάντα με προϋποθέσεις.

Και οι προϋποθέσεις αυτές δεν θα πρέπει να είναι τέτοιες ώστε να μπορούν να οικοδομήσουν οι έχοντες μόνο και οι υπόλοιποι στα κλουβιά.

Πρέπει λοιπόν να καθορισθούν οι περιοχές απαγόρευσης (γη υψηλής παραγωγικότητας, δάση, μνημεία κλπ).

Δηλαδή πρέπει να υπάρξει πρώτα ένα σχέδιο όπου θα λέει πως εδω και εδώ δεν μπορείς κύριε να οικοδομήσεις για αυτούς και αυτούς τους λόγους. Μπορείς όμως εκεί και εκεί.

Το πρόβλημά μας δεν είναι η εκτός σχεδίου δόμηση αλλά η άναρχη αυθαίρετη δόμηση χωρίς κανόνες και ελέγχους.

 

 

IKarnezis, από όλα αυτά που είπες ποιο είναι το άσχημο; Το σπίτι, το σπίτι με πισίνα, το σχολείο (φαντάζομαι ιδιωτικό) ή τα σιλό και η βιοτεχνία;

Κανόνες που να τηρούνται θέλουμε, όχι απαγορεύσεις.

Φτάνει άλλο σώσιμο. Δεν θέλω να σωθώ άλλο.....

Edited by Faethon11
Link to comment
Share on other sites

Τρομερή έμπνευση :!: Βρήκαν τον τρόπο να ενισχύσουν οικονομικά την αγροτιά μας... Θα βγάζουν πρώτα την άδεια και μετά θα πουλάνε το αγροτεμάχιο "κουστούμι" στα κορόιδα :D :D

Όσοι έχουν ήδη αγοράσει... "τρεχάτε ποδαράκια μου" στους "κακούς λύκους" έεεε μηχανικούς για άδεια, να δείτε πως βελτιώνονται τα στατιστικά στοιχεία για την πεσμένη οικοδομική δραστηριότητα...

Edited by agior
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Είστε όλοι σας κακοπροαίρετοι και αναρωτιέμαι γιατί. Αφού το είπε ο πρωθυπουργός ΜΑΣ, δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές παρά μόνο να σωθεί η χώρα. Η εγχείριση πέτυχε, ο ασθενής απέθανε.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνδυάστε τα γεγονότα με τα αυτά που μαγειρεύονται ακόμη και θα δείτε ότι πρόκειται για οικοδομικό dumping :

Ημιυπαίθριοι, αυθαίρετα, Ν.4030, δόμηση για <2000, χρήσεις γης εκτός σχεδίου και το κερασάκι στην τούρτα το προσχέδιο της διαβούλευσης για το νέο ΓΟΚ (πριμοδότηση σε ΣΔ, σχεδόν απεριόριστο ύψος σε τεράστια οικόπεδα από συνένωση μέσα στον ιστό της πόλης, απεριόριστους ημιυπαίθριους, κτήρια 10+ ορόφων δίπλα στα παραγκοσύνολα του ενός και δύο ορόφων κλπ.).

ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ 2012. Τυχαίο ... δεν νομίζω !

Ποιός έχει τη δυνατότητα να κατασκευάσει και να διαχειριστεί αυτά τα κτήρια ;

Μήπως ο "επενδυτής" θα έχει μετά έτοιμο "πελάτη" τον εξαθλιωμένο αστό που θα έχει χάσει το σπίτι του (από την τράπεζα) ή θα του το πουλήσει αντί πινακίου φακής για να ελευθερωθεί το οικόπεδο ;

Ο εξαθλιωμένος, για να στεγάσει την τετραμελή οικογένειά του στο 10ώροφο, δεν θα πρέπει να νοικιάσει (με είδος leasing και πλήρη διαχείριση, συντήρηση, παροχή υπηρεσιών κλπ.) από τον επενδυτή το διαμέρισμα των 55-65 τμ. (μπορεί και λιγότερων, ανάλογα με το τότε εισόδημα της οικογένειας...) ;

Στο διπλανό διαμέρισμα δεν θα μένει η οικογένεια που είχε κάποτε την μαιζονέτα των 120+ τμ. στα Μελίσσια και που δόθηκε πακέτο στον επενδυτή από την τράπεζα για να μείνει το στέλεχος με το γερμανικό κλπ. διαβατήριο ;

Α ! .. στο διπλανό θα είναι και ο παπούς από την επαρχία που πούλησε εκείνο το οικοπεδάκι εκτός σχεδίου σ'αυτόν (κάτσε να δείς πως τον λένε ... Δασκαλοσηφτουνάκη;) που έφτιαξε εκείνο το συγκρότημα με τα πολλά σπιτάκια και το μεγάλο ξενοδοχείο που έρχονται οι ξένοι να χαρούν τον ήλιο δίπλα στη θάλασσα χωρίς ενοχλητικούς ιθαγενείς...

Παιδιά μην τους ενοχλείτε με θέματα ορθής πολεοδόμησης και urban planning ... μπορεί να μην προλάβουν να τα έχουν έτοιμα μέχρι το Μάρτιο ... και θα εκπέσουν οι εγγυητικές επιστολές !

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Για να θέσουμε το θέμα στην σωστή βάση, το Σχέδιο Νόμου αν και όταν ψηφιστεί με αυτή την μορφή δεν έχει καθόλου τωρινή ισχύ.

 

Απλά το άρθρο 14 ορίζει ότι μπορεί κάποιο νέο ΓΠΣ ή κάποια αναθεώρηση παλιού όταν και αν γίνει, να χαρακτηρίσει κάποιες περιοχές σαν Περιοχές Ελεγχόμενης Δόμησης, απαγορεύοντας την κατοικία εκεί, παρα μόνο για όσους εκμεταλλεύονται τη γη.

Δεν έχει καθόλου γενική εφαρμογή

και δεν σημαίνει ότι καταργείται γενικά η ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ δόμηση

 

Αυτό a priori δεν το θεωρώ κακό.

Ίσα ίσα ξεκινήσαμε πριν χρόνια να κτίζουμε οπουδήποτε μπορούμε χωρίς να υπάρχει έλεγχος ούτε καν για το αν υπαρχει πρόσβαση ή δρόμος.

Σιγά σιγά γίνονται προσπαθειες εδώ και χρόνια να περιοριστεί η εκτός σχεδίου δόμηση ούτως ή άλλως.

Με τις απαιτήσεις των προσωπων σε κοινόχρηστο δρόμο, με τις παραχωρήσεις, με τις αυξήσεις της αρτιότητας, με τις natura κοκ.

 

Αν θέλουμε να σκεφτούμε πέρα από μηχανικοί, τι πόλεις θα αφήσουμε στα παιδιά μας, πρέπει να σκεφτούμε τι πόλεις βρήκαμε.

Αναρχα οργανωμένοι οικισμοί και δρόμοι που δημιουργήθηκαν στο περιθώριο ιδιωτικών ρυμοτομήσεων.

Ένα ατακτο δομημένο περιβάλλον δίχως συνοχή.

 

Δεν θεωρώ κατ'ανάγκη το σχέδιο κακό, αρκεί βέβαια να προχωρήσει παράλληλα τα χωροταξικά, γπς, σχέδια σε όλους τους οικισμούς, με την παρέκκλιση της ζώνης που θεωρώ ότι είναι σωστή και ίσως με κλιμακωση της αρτιότητας.

Edited by soundholics
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.