Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προς απαγόρευση η... εκτός σχεδίου δόμηση


bnn7

Recommended Posts

Δε μπορει μια ζωη το κρατος να καρπωνεται την υπεραξια μεσω Φορων αποδοχης κληρονομιας-μεταβιβασης και πωλησης και μια ωραια πρωία να σου λέει ξερεις ΤΩΡΑ δεν ειναι οικοδομησιμο!!! Θα μου επιστραφουν οι φοροι που πλήρωσα για ακίνητο Εκτος οικισμού ΑΡΤΙΟ και ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΟ??

Το παιχνιδάκι που στήσουνε είναι πολύ απλό. Το ξεκίνησε η Μπιρμπίλω με τα 10 στρέμματα στα NATURA (όπου όμως επιτρέπει χρήσεις ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ!!! Φιλικά προς το...περιβάλλον της) και το συνεχίζουν τώρα ως εξής : Απαγορεύουμε την Εκτός Σχεδίου Δόμηση ΑΛΛΑ σε "ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ" και υπό "προυποθέσεις" την επιτρέπουμε (όπως επιτρέπουμε σε "επενδυτές" δόμηση και χρήση σε Αιγιαλό!! Για τους λοιπούς κοινούς έχουμε χωροθετήσει 10-20 περιοχές ανα την Ελλάδα (τις είχαν και οι εφημερίδες πέρισυ τέτοια εποχή) όπου θα έχουμε είτε κύρια είτε Α'παραθεριστική και θα ψωνίζεται από εκεί οικόπεδο-σπίτι με τις ευλογίες της πολιτείας

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προτάσεων για το σχέδιο προεδρικού διατάγματος «Κατηγορίες και περιεχόμενρήσεων γης», όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος.

 

Αναλυτικά στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται:

 

«Σχετικά με τις ερμηνείες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος «Κατηγορίες και περιεχόμενο χρήσεων γης» το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έχει ήδη δώσει διευκρινίσεις επί του θέματος με Δελτίου Τύπου στις 5 Ιανουαρίου 2012. Ωστόσο επειδή εξακολουθούν να υπάρχουν ερωτήματα διευκρινίζει εκ νέου ότι:

 

Το Προεδρικό Διάταγμα «Κατηγορίες και περιεχόμενο χρήσεων γης» αφορά μόνο στην οργάνωση των χρήσεων γης που θα καθοριστούν με τον πολεοδομικό σχεδιασμό. Ως εκ τούτου η δυνατότητα εκτός σχεδίου δόμησης που αφορά και στην κατοικία δεν θα επηρεάζεται από τις διατάξεις του υπό διαβούλευση Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, αφού θα συνεχίσει να διέπεται από τις διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος ΦΕΚ 270/85 που βρίσκεται σε ισχύ.

 

Το ΥΠΕΚΑ έχει επίσης, διευκρινίσει ότι το Σχέδιο βρίσκεται σε διαβούλευση στο διαδίκτυο και οι προτάσεις που θα διατυπωθούν θα αξιολογηθούν και θα ληφθούν υπόψη στην τελική διαμόρφωση του Προεδρικού Διατάγματος.

Συνεπώς, το ΥΠΕΚΑ για άλλη μια φορά επισημαίνει ότι οι όποιες ερμηνείες δίδονται σχετικά με τις συνέπειες στο καθεστώς δόμησης και την απαξίωση ιδιοκτησιών, είναι εντελώς αβάσιμες και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα περί ολοσχερούς κατάργησης της εκτός σχεδίου δόμησης.

 

Τέλος, γίνεται γνωστό ότι παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προτάσεων στη διαδικασία διαβούλευσης μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2012.»

 

Ωστόσο, οι αντιδράσεις παραγόντων της αγοράς λόγω της πιθανής εφαρμογής του π.δ. παραμένουν.

 

«Το υπουργείο Περιβάλλοντος οφείλει να νομοθετεί για τα επόμενα χρόνια, με προοπτική όλη η Ελλάδα να μπορεί να αποκτήσεις χρήσεις γης. Εάν λοιπόν υποθέσουμε ότι το συγκεκριμένο προεδρικό διάταγμα θα αποκτήσει μελλοντική εφαρμογή σε όλη την επικράτεια, τότε εμμέσως απαγορεύεται η δόμηση κατοικίας σε εκτός σχεδίου περιοχές θα απαγορευθεί. Είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί το τεχνικό εργαλείο με το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ο πολεοδομικός σχεδιασμός για όλη την Ελλάδα και όχι για συγκεκριμένες περιοχές. Όσα προβλέπει το προεδρικό διάταγμα δημιουργούν σύγχυση στους ιδιοκτήτες» αναφέρει στο Capital.gr ο πρόεδρος του συλλόγου πολιτικών μηχανικών Ελλάδας, Νίκος Ζυγούρης.

 

 

Πηγή:www.capital.gr

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

παιδιά μην αγχώνεστε,

η εκτός σχεδίου δόμηση και γενικότερα η δόμιση θα συνεχιστεί κανονικότατα, απλά θα είναι αυθαίρετη

ειδικά μετα από μια πτώχευση

 

σε 30 χρόνια τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

μηπως ομως αυτο το σχεδιο νομου ειναι σε συναρτηση με αυτο που ακουγεται για ζωνες οπου θα ασκουνται διαφορες δραστηριοτητες με χαμηλοτερους μισθους;(ΕΟΖ)

Edited by mixyak790
Link to comment
Share on other sites

βασικα το μονο σιγουρο ειναι οτι εκτος σχεδιου θα υπαρχει...τωρα με ποιυς περιορισμους ειναι αλλο θεμα.....

 

φυσικα πιστευω οτι ειχαν εκτο σχεδιου χωρις αρτιοτητα 4 στρεμ ειναι σιγουρα χαμενοι απο την υποθεση....οπως και οσοι συνορευουν με νατουρα και δρυμους

Link to comment
Share on other sites

Ε συγγνώμη κιόλας, αλλά νομίζω πως είναι λογικό να απαγορευτεί η δόμηση σε περιοχές natura και δρυμούς!

Link to comment
Share on other sites

δεν καταλαβες τι λεω.....εως τωρα να συνορευεις με δρυμο να συνορευεις με δασικο η νατουρα ηταν το ιδιο και αυτο.......αποσταση 15 μετρα και 10 μετρα οταν πηγαινες κατα παρεκκλιση.......κανονικα πρεπει απο δασικο ναταν πχ 15 μετρα....απο δρυμο καμια 40 μετρα..........

Link to comment
Share on other sites

akius μηπως μπορείς να μου πεις τη διάταξη για την απόσταση απο νατούρα όταν γήπεδο εφάπτεται επειδή ακριβώς έχω περίπτωση ίδια και μάλιστα με το γήπεδο που εφάπτεται είναι κατά παρέκκλιση άρτιο.Στείλε μήνυμα αν μπορείς για να μη χαλάμε την ροή του τόπικ. Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Όπως τα λες τότε.... αλλά ποιό δασικό??? Υπάρχουν τελεσίδικοι δασικοί χάρτες?

Καλά, μόλις βγουν θα σας φέρω από 1 μαντήλι να κλάψουμε. Έπεσε το μάτι μου σε κάποιους πρώιμους φευγαλέα. Έχει και τα ρείκια δασικά! Θα πέσει ΤΟ γέλιο...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.