Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Συμπλήρωση δελτίου δομικής τρωτότητας


Recommended Posts

γ. Ούτε στον ιδιοκτήτη δεν κοινοποιείται

δεν σε εμποδίζει να το κάνεις εσύ, ειδικά αν βρεις καταστάσεις που φωνάζουν.

Link to comment
Share on other sites

Τι θα πει "δεν κοινοποιείται στον ιδιοκτήτη";

 

Ο ιδιοκτήτης δεν αναθέτει την νομιμοποίηση;

Πως είναι δυνατόν να μην λαμβάνει γνώση, ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι δεν θέλει να λάβει γνώση;

 

...καλά, μην κολλήσετε στην ειρωνεία. Ξέρουμε όλοι ότι για κάποιον περίεργο λόγο οι ιδιοκτήτες δεν θέλουν να λαμβάνουν γνώση.

Ωστόσο, θεωρώ πως το γεγονός ότι οι ίδιοι αναθέτουν την εργασία, συνιστά τεκμήριο ενδιαφέροντος.

Πρέπει να θεωρούμε αυτονόητο ότι ο ιδιοκτήτης ενδιαφέρεται, και ότι λαμβάνει γνώση του ΔΤ.

Το δε δελτίο είναι τόσο απλοϊκό και αναλυτικό που ο καθένας μπορεί να το κατανοήσει.

Θεωρώ ότι έννοιες όπως "κατάταξη" και "βαθμός προτεραιότητας για περαιτέρω μελέτη" είναι κατανοητές από μη μηχανικούς και δεν χρειάζονται επεξήγηση.

 

Εν τέλει, ο ιδιοκτήτης που μετά από όλη την ιστορία της νομιμοποίησης δεν έχει λάβει γνώση του ΔΤ, νομίζω ότι κινείται στο φάσμα της βαριάς αμέλειας.

Edited by AlexisPap
Link to comment
Share on other sites

Αν σε διαμερισμα με αυθαιρεσιες εχουμε ν2 που ανηκουν σε διαφορετικες κατηγοριες για το ΔΔΤ, τι κανουμε?

Για παραδειγμα, εχω κλεισμενο εξωστη και στεγαστρο που ανηκει στην 1η κατηγορια και μειωση του φωταγωγου σε διαστασεις (επωφεληθηκα 0,73τ.μ. και αυτο κατα τη φαση της κατασκευης) που ανηκει στη 2η, αν καταλαβα καλα...

Τι κατηγορια θα βαλω?

 

Και επομενη ερωτηση

Οταν εχω περιπτωσεις αυθαιρεσιων που δημιουργηθηκαν κατα την κατασκευη, δηλαδη να μην κατασκευαστηκε φωταγωγος η ενας περιμετρικος τοιχος να επεκταθηκε κατα μισο μετρο προς τα εξω ας πουμε, εξαλειφοντας ενα αρχιτεκτονικο σπασιμο που επρεπε να υπαρχει, αυτα σε τι κατηγορια κατατασσονται?

Το ερώτημα σου είναι πολύ κρίσιμο... ας ελπίσουμε να μή μας ζητήσουν ένα ΔΔΤ για κάθε διαφορετικής κατηγοριοποίησης αυθαιρεσία στην ίδια ιδιοκτησία... όσοι έχουν τακτοποιήσει σε εκτός σχεδίου με 9-10 διαφορετικές παραβάσεις ανα αίτηση καταλαβαίνουν τί λέω...

Link to comment
Share on other sites

ας ελπίσουμε να μή μας ζητήσουν ένα ΔΔΤ για κάθε διαφορετικής κατηγοριοποίησης αυθαιρεσία στην ίδια ιδιοκτησία

πρόσφατα, συνάδελφος μου έδειξε την λειτουργία εμπορικού λογισμικού για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων. Ειχε για κάθε κατηγορία παράβασης ξεχωριστό ΔΔΤ.

Link to comment
Share on other sites

Είναι ξεκαθαρισμένο το θέμα ότι το ΔΤ αναφέρεται στον φορέα και όχι στην αυθαιρεσία.

 

Απλά, μπορεί για τον ίδιο φορέα, διαφορετικοί μηχανικοί που νομιμοποιούν διαφορετικές ιδιοκτησίες, να βγάλουν διαφορετική βαθμολογία, ανάλογα με το τι είδαν και πως το αξιολόγησαν.

Link to comment
Share on other sites

πρόσφατα, συνάδελφος μου έδειξε την λειτουργία εμπορικού λογισμικού για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων. Ειχε για κάθε κατηγορία παράβασης ξεχωριστό ΔΔΤ.

 

Επιπλέον ΕΜΠΟΡΙΚΟ λογισμικό, ακόμη, δεν χρησιμοποιώ, αλλά μετά εγώ φταίω που λέω ότι πολλά πράγματα έχουν μείνει στην αβεβαιότητα ΕΠΙΤΗΔΕΣ από το ΤΕΕ και το ΥΠΕΚΑ, ώστε να πουλήσουν οι λοιπές "δορυφορικές" εταιρίες λογισμικού που ζουν από την ανοργανωσιά και την αθλιότητα κρατικών συστημάτων?

 

Τρανταχτό παράδειγμα οι τιμές ζώνης. Δεν μπορούσαν από τον γεωγραφικό εντοπισμό να βγαίνει αυτόματα η ΤΖ? Μπορούσε, αλλά εταιρίες που πουλάνε λογισμικά εύρεσης των ΤΖ δεν θα δούλευαν!

 

Το συγκεκριμένο που λες δεν το έχω δει καθόλου, αλλά πώς είναι δυνατόν αφού ΔΕΝ έχει δοθεί κάτι ΕΠΙΣΗΜΟ από το ΤΕΕ, το λογισμικό να το λαμβάνει υπόψη του???

 

Είναι να αγανακτεί κανείς με τα έξτρα που σου βάζουν να αγοράζεις επειδή είτε είναι ανίκανοι, είτε έχουν συμφέροντα!!!

Link to comment
Share on other sites

το ΔΔΤ πραγματικά αναφέρεται στον φορέα. Αυτά όμως σε περιπτώσεις απλές ... τύπου κλεισμένου Η/Χ.

Αλλά τι γίνεται με αυθαίρετα και τους φορείς τους που δεν ανήκουν στον κύριο ΦΟ? πχ μια στέγη από κοιλοδοκούς, μια επέκταση σε ακάλυπτο με ΟΣ του μπάρμπα-Μήτσου? Δεν είναι απαραίτητο το ξεχωριστό ΔΔΤ? Κάπως έτσι εξηγήσαμε το γεγονός του ανεξάρτητου ΔΔΤ στο εμπορικό λογισμικό της CVL. Από την άλλη στο λογισμικό του ΤΕΕ θέλει μόνο ένα...

Ο θεός και η ψυχή τους....

Οσο για το επίτηδες .... μην τους έχεις για τόοοοσο οργανωμένους. Μέσα στο μπάχαλο βρίσκονται κάποιοι κ επωφελούνται τα χαώδη τοπία, εξειδικεύονται στο χάος και πουλάνε. Βλ.λογισμικά με όρους δόμησης...

 

--------------------

οι χάρτες σεισμ επικυνδ. <'95, >'95 έως<03 και >'04 υπάρχουν κάπου αναρτημένοι ? ή τους έχει κανείς σας?

Edited by jbosdas
Link to comment
Share on other sites

Τι θα πει "δεν κοινοποιείται στον ιδιοκτήτη";

 

Εν τέλει, ο ιδιοκτήτης που μετά από όλη την ιστορία της νομιμοποίησης δεν έχει λάβει γνώση του ΔΤ, νομίζω ότι κινείται στο φάσμα της βαριάς αμέλειας.

 

Επιπλέον, ο ιδιοκτήτης μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας παίρνει ηλεκτρονικό κλειδί για "φορητότητα" της υπόθεσής του ανεξάρτητα και μετά από τη διεκπεραίωση του μηχανικού (δεν θυμάμαι που το διάβασα) ... τα στοιχεία είναι σε ηλεκτρονικό φάκελλο "της ιδιοκτησίας" του.

Link to comment
Share on other sites

Απο οτι καταλαβα η κατηγορια 2 αφορα αυθαιρεσιες που εχουν γινει σε τμημα ιδιοκτησιας που εχει βγει με αδεια (π.χ αδεια ισογειου και εχει γινει αυθαιρετη προσθηκη και ειναι τμημα της ιδιοκτησιας) ενω η κατηγορια 3 αναφερεται σε αυθαιρετες κατασκευες για τις οποιες δεν εχει εκδοθει αδεια(π.χ σε 3οροφη νομιμη οικοδομη εχει γινει επιπλεον οροφος )Εχω καταλαβει καλα??.Αυτο ομως δεν ερχεται σε αντιθεση ,οταν στην συγκεκριμενη περιπτωση στα στοιχεια , συμπληρωνουμε οτι υτπαρχει αδεια?

Επισης οταν στο ισογειο εχουμε καταστημα , ακαι β οροφο κατοικια και εχει γινει γ αυθαιρετος οροφος κατοικια , θελει μονο δ.δ.τ. ή και μελετη στατικης επαρκειας ?

Μια τελευταια ερωτηση .. απο που προκυπτει οτι χρειαζονται 2 υπογραφες ?ειδικα αν ο διαχειριστης ειναι π.μ ??

περιμενω βοηθεια ....!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.