Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΠΕΑ ολόκληρου κτιρίου με οριζόντιες ιδιοκτησίες


STAVION

Recommended Posts

Γιατί αν ειναι μόνο νεόδμητο? Το οξύμωρο ειναι οτι πρόκειται για δύο συγκροτήματα του 1998 σε σχήμα Π εκαστο με πρόσωπο σκελών σε 2 παράλληλους δρόμους ενωμένα δηλαδή κάνουν ενα διαμπερές Η, το ανατολικό εχει 6 καταστήματα των 92 τ.μ εκαστο στο ισόγειο και 8 διαμερίσματα σε κάθε οροφο > των 50τ.μ ,ενω το δυτικό συγκρότημα ειναι οπως το περιέγραψα παραπάνω οπου ολα τα διαμερίσματα ειναι φοιτητικές γκαρσονιέρες 35-40τ.μ και καταστήματα <40τ.μ. Αρα εάν γιά το δυτικό δεν χρειάζεται ΠΕΑ ,οπως υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης λόγω του οτι τα εμβαδά του ειναι <50τ.μ , θα εχω δυο συμμετρικά κτίσματα, οπου για το ανατολικό θα εχω πλήρη ενεργειακό φάκελλο η στο σύνολο η μεμονωμένα ανα χρήση και για το δυτικό τίποτα???

Link to comment
Share on other sites

Σου είπα ότι δεν χρειάζεται εκτός εάν είναι νεόδμητο, γιατί έγραψες ότι όλα είναι κοντά στα 40τμ.

Χρειάζεται μόνο στα ακίνητα πάνω των 40τμ, οπότε θα βγάλεις μόνο για το ανατολικό 2 ΠΕΑ, ένα για τις κατοικίες και ένα για τα καταστήματα. Αν του εκδόσεις ένα ΠΕΑ για ολόκληρο το ανατολικό θα του βγει σαφώς φνηνότερα από ότι εάν τα βγάλεις μεμονομένα.

Link to comment
Share on other sites

tsx, ευχαριστώ για την απάντηση ,μάλλον εγω δεν εγινα κατανοητός.Το θέμα προέκυψε απο νέο ενοικιαστή καταστήματος ο οποίος θεώρησε υψηλά τα κοινόχρηστα και απαίτησε ΠΕΑ .Η οικοδομική αδεια του δυτικού κτιρίου δείχνει κατάστημα 120τ.μ το οποίο εκ των υστέρων χωρίστηκε με οπλισμένη τσιμεντοσανίδα στα 3 και η κάτοψη διάταξης μετρητών δείχνει αντίστοιχα 3 μετρητές στούς οποίους αναλογούν και τα διάφορα δημοτικά τέλη, κατι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα διαμερίσματα, επειδή δεν βλέπω αλλη σύσταση παρά το χωρισμό πχ ΙΣ1,ΙΣ2... η Α1,Α2... κλπ, πρότεινα την εκδοση ΠΕΑ για ολο το δυτικό κτίσμα το οποίο ομως λόγω της κατάτμησης του σε χώρους <50 τ,μ τυγχάνει απαλλαγής??? πάει η αμοιβή ? Δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό του νομοθέτη :confused:

Δηλαδή αν εχω μαιζονέτα 80τ.μ χρήζω ΠΕΑ, ενώ αν το χωρίσω σε 2 διαμερίσματα των 40 ΟΧΙ? Γιατί, δεν απαιτειται εστω η καταγραφή της ενεργειακής του κατάστασης?

Link to comment
Share on other sites

Αν ο ενοικιαστής νομίζει ότι θα βγάλει άκρη για τα κοινόχρηστα με το ΠΕΑ... κούνια που τον κούναγε.

 

Η κατάτμηση των χώρων έγινε νόμιμα; Αν δηλαδή χώρισε το ένα κατάστημα σε 3, ή ότι άλλο έχει, μέσω πολεοδομίας τότε αν έχεις 500 διαφορετικές ιδιοκτησίες <50 τμ στο ίδιο κτήριο... πάει η αμοιβή.

Αν τώρα ένα κατάστημα 120 τμ το χωρίζει ο άλλος από μόνος του στα 3, δεν υπάρχουν 3 καταστήματα. Ενα υπάρχει 120 τμ.

Link to comment
Share on other sites

......................εφόσον πρόκειται

για συγκροτήματα με κοινόχρηστα συστήματα. ...................

(από κόλημα προφανώς, όχι επειδή αυτή είναι πιο ψαγμένη στη νομοθεσία απο μας)..............

 

Συνάδερφε, όσον αφορά τα παραπάνω έχω να σου πω τα εξής:

 

1. Αποκλείεται να είναι πιο ψαγμένη η συμβολαιογράφος από εμάς,

απλώς έτσι την βολεύει!!!!!!

 

2. Πρέπει αυτή να σου πει που βασίζεται και σου ζητάει ξεχωριστώ ΠΕΑ και όχι εσύ.

 

3. Η αναφορά "για συγκροτήματα με κοινόχρηστα συστήματα" πιστεύω ότι

αναφέρεται σε συγκρότημα κατοικιών, δηλαδή έχεις δύο ή περισσότερα κτίρια,

τα οποία προφανώς πρέπει να έχουν κοινόχρηστα συστήματα για να ελεγχθούν εννιαία και

 

4. Σε δική μου παρόμοια ερώτηση, μέσω του e-mail: [email protected] στις 10/06/2011

πήρα την παρακάτω απάντηση:

 

"Η έκδοση του ΠΕΑ μπορεί να γίνει είτε σε επίπεδο κτηρίου είτε σε επίπεδο

διαμερίσματος. Σε κάθε περίπτωση το ΠΕΑ του κτηρίου ισχύει και για τα

επιμέρους διαμερίσματα."

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 2 weeks later...

Καλημέρα, θα ήθελα να μου απαντησει αν καποιος γνωρίζει στο εξής:

Έχω μια οικοδομική άδεια με 15 μικρές ανεξαρτητες κατοικίες σε ένα οικόπεδο.Κάθε κατοικία είναι ένα αυτόνομο κτίριο, το οποίο απέχει και αποσταση Δ από τα υπόλοιπα και έχει και αυτόνομο σύστημα θέρμανσης (λέβητα πετρελαίου). Κατά την έκδοση ΠΕΑ για μία από κάθε αυτές τις κατοικίες, πως πρέπει να δηλώσω την ιδιοκτησία, σαν μονοκατοικία (ολόκληρο κτίριο) ή σαν τμήμα κτιρίου; Γιατί εάν το δηλώσω σαν ολόκληρο κτίριο στο buildingcert δε μου δίνει δυνατότητα να δώσω περιγραφή (π.χ. Κατοικία 15).

Link to comment
Share on other sites

Θα βγαλεις ενα ΠΕΑ για καθε κατοικια.

Πως να βγαλεις συνολικο ΠΕΑ για αυτοτελεις κατασκευες?

Ο χαρακτηρισμος του καθενος θα γινεται απο τον ιδιοκτητη του και τα τετραγωνικα του και μονο...

Link to comment
Share on other sites

INZAGHI,

Δεν είναι αυτό το πρόβλημά μου. Σίγουρα θα βγάλω ένα ΠΕΑ για κάθε κατοικία. Το θέμα είναι ότι εγώ θέλω να βγάλω ΠΕΑ για δύο από τις 15 κατοικίες, οι οποίες ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη. Εάν στο buildngcert δηλώσω σε κάθε ΠΕΑ ότι πρόκειται για μονοκατοικία (ολόκληρο κτίριο), δεν έχω δυνατότητα να δώσω περιγραφή της ιδιοκτησίας π.χ. Κατοικία Νο 15 ή Κατοικία Νο 13 κλπ. Ο ιδιοκτήτης θέλει τα ΠΕΑ για πώληση. Πως ο συμβολαιογραφος θα γνωρίζει ότι το ΠΕΑ αναφέρεται στην Κατοικία 15 και όχι στην Κατοικία 8 για παράδειγμα; Σημειωτέον ότι ο ίδιος ιδιοκτήτης έχει τις περισσότερες κατοικίες, ενώ αρκετές από αυτές έιναι σχεδόν όμοιες μεταξύ τους σε τετραγωνικά. Το πρόβλημα μου ουσιαστικά είναι το κάθε ΠΕΑ δε θα μπορεί να έχει κάποια ταύτιση ως προς την περιγραφή του με τον αριθμό της ιδιοκτησίας. Όταν π.χ. κάνεις ΠΕΑ σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, ο συμβολαιογράφος ξέρει ότι πρόκειται για το Διαμέρισμα Δ1, αναφερεται σαφώς πάνω στο ΠΕΑ. Εδώ, όπου δεν υπάρχει καν διεύθυνση (λόγω κοινοτικής οδού) πως θα υπάρχει ταύτιση του ΠΕΑ με την περιγραφή της ιδιοκτησίας στο συμβόλαιο;

Χθες πήρα στα τηλ. που δίνει το Buildngcert και μου απάντησαν ότι αφού είναι ολόκληρο ανεξάρτητο κτίριο πρέπει να δηλωθει σαν τέτοιο,χωρίς να έχουν απάντηση για το θέμα της περιγραφής της ιδιοκτησίας, αλλά επειδή δεν ήταν και βέβαιη (!!!!!!) η υπάλληλος μου είπε να στείλω και mail στην ΕΥΕΠΕΝ!

Link to comment
Share on other sites

Εδω δε μπορεις να κανεις κατι παραπανω απο το να του δωσεις 2 ΠΕΑ ξεχωριστα και να του αναφερεις συγκεκριμενα ποιο ΠΕΑ ειναι για ποια ιδιοκτησια

Δεν την ενδιαφερει τη συμβολαιογραφο τιποτα περισσοτερο. Στην τελικη εχεις και φωτογραφια για καθε ΠΕΑ. Φροντισε οι φωτος να μην ειναι πανομοιοτυπες αλλα απο διαφορετικη γωνια ληψης ή και πιο μακρυνες ωστε το πλανο να περιλαμβανει κι αλλες κατοικιες και εσυ να δειχνεις με βελακι ποια ειναι η δικια σου.

Δεν υπαρχει κατι περισσοτερο που μπορεις να κανεις για αυτο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.