Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Sw0rdf1sh

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 447
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Στο wiki του github υπάρχει άρθρο "Εγκατέστησα τι κάνω?"

Πολύ μίνι ο οδηγός καθώς η διαδικασία περιγράφεται αναλυτικά στις ΤΟΤΕΕ.

Γενικά σκέψου το λογικά και δενδροειδώς.

 

Δενδροειδώς γιατί κάθε τοίχος έχει αναφορές στη ζώνη που ανήκει - κάθε άνοιγμα στον τοίχο που ανήκει - κάθε σκίαση τοίχου σε κάθε τοίχο που ανήκει κλπ κλπ...

 

Για να προσθέσεις ένα τοίχο ή ένα άνοιγμα σίγουρα χρειαζεσαι το ανάλογο U. Άρα πρώτα υπολογίζεις τα U στο μενού κέλυφος (μπορείς να σώσεις τοίχους, ανοίγματα ώστε στην προσθήκη να ανακτάς από τα σωσμένα και να μην τα θυμάσαι συνεχώς). Αν και στο πρόγραμμα κάθε τοίχος μπορεί να έχει διαφορετικό U στην πράξη κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει (άντε να έχεις έναν με 0,30 άλλον με 0,5, άλλον ένα με πέτρα κλπ κλπ ). Ανάλογα και σε ανοίγματα με τους τύπους ανοιγμάτων.

 

Έπειτα προσθέτεις τα γενικά στοιχεία (χρήση κτιρίου, κλιματολογικά, τοπογραφία, τα στοιχεία πολεοδομίας υπάρχουν εκεί για μεταγενέστερη χρήση και δεν απαιτούνται για τη μελέτη), τις θερμικές ζώνες (με τις επιμέρους χρήσεις), τα εμβαδά/όγκους, τα οριζόντια στοιχεία, τα συστήματα

Μετά προσθέτεις τοίχους, έπειτα ανοίγματα σε τοίχους, σκιάσεις σε τοίχους και σκιάσεις σε ανοίγματα.

 

Πας και στο τεύχος κάνεις τις τελευταίες αλλαγές και τυπώνεις σε pdf.

Αν και η παραγωγή του xml μεταφέρει όλα τα δομικά με τα u και τις σκιάσεις υπάρχει και η δυνατότητα παραγωγής xlsx με τα δομικά ανά ζώνη. Αυτό ουσιαστικά μπορεί να βοηθήσει σε επιθεωρήσεις καθώς θέλουμε ουσιαστικά τα δομικά στο ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ και έπειτα να προσθέσουμε τα υπόλοιπα χειροκίνητα. Τουλάχιστον για απλές κατασκευές.

 

Προφανώς όπως έχω πει και στο παρελθόν πρέπει να ελέγχετε τα αποτελέσματα, το τεύχος, τα στοιχεία που περνάνε στο xml κλπ για τυχόν λάθη ή παραλείψεις καθώς βρισκόμαστε ακόμα σε φάση υλοποίησης/ανάπτυξης.

 

Για να δώσω μια εικόνα:

Πρέπει πχ στο τεύχος να περιέχεται η λίστα ελέγχου η οποία δεν έχει προστεθεί ακόμα. Μπορείς όμως να την προσθέσεις εύκολα μέσω του filemanager που προσέθεσε ο tsak που ουσιαστικά δίνει δυνατότητες προσθήκης εικόνων στο τεύχος. Πρέπει επίσης να προστεθεί η δυνατότητα να περνάνε οι συντελεστές στο xml για τα συστήματα. Για τα ΖΝΧ οι συντελεστές αυτοί υπολογίζονται στο τεύχος υπολογισμών (Κεφ 8 ) αλλά δεν έχουν προστεθεί ακόμα στο xml. Για θέρμανση ψύξη θα πρέπει να υπολογίζονται. Αυτή τη στιγμή προστίθενται χειροκίνητα.

 

Καταλαβαίνετε πως δεν είναι τίποτα πολύπλοκο να γίνουν αυτοί οι υπολογισμοί. Το θέμα είναι πως ο ΚΕΝΑΚ εχει πολλά δεδομένα και περιπτώσεις που πρέπει να περάσουν και προσθέτουμε και εγώ και ο tsak σε βήματα όσο μπορούμε και όσο έχουμε χρόνο.

Επίσης και για να μην κατεβάζετε συνεχώς και συνεχώς προσπαθώ να ελέγχω πριν ανεβάσω έκδοση στο sourceforge αλλά πολλές φορές βρίσκω παραλείψεις και ανεβάζω κατευθείαν και ενημερώνω το github ώστε πχ κάποιος που κατέβασε την 2.5 να μπορεί να την ενημερώσει μόνο στα αρχεία που άλλαξαν από το github, πιο πολύ για να είμαι εντάξει με αυτούς που το παρακολουθούν το πρόγραμμα και δεν θέλουν να πέσουν σε λάθη.

 

Κάλυψα νομίζω αρκετα...

Edited by Sw0rdf1sh
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Καλό μήνα σε όλους με έκδοση 2.6 η οποία περιλαμβάνει:

1.Προσθήκη jtable στις βιβλιοθήκες υλικών/δομικών/μενού κενακ->κτίριο (tsak1)

2.Προσθήκη pchart στο τεύχος για δημιουργία διαγραμμάτων των συντελεστών συστημάτων (ks1f14s)

3.Προσθήκη επέκτασης της phpword (htmltodocx) για παραγωγή του τεύχους σε docx (ks1f14s) - Βασικό: Θα χρειαστείτε libreoffice από την έκδοση 3.4 και πάνω ή ms word.

4.Προσθήκη επιλογής ζώνης σε φόρμα εισόδου θερμογεφυρών (ks1f14s)

5.Διορθώσεις πρότυπου τεύχους. Εισαγωγή check-list.

6.Διορθώσεις στον κώδικα από τον tsak (είναι διαθέσιμες που και πως στο git)

 

Ουσιαστικά τα παραπάνω δίνουν

1.τη δυνατότητα γρήγορων αλλαγών στις βιβλιοθήκες και στη μελέτη σχεδόν σαν να βλέπετε κελιά στο excel για να το πω απλά χωρίς πολύπλοκες φόρμες πλέον.

2.τη δυνατότητα να συνεχίσετε την επεξεργασία σε xlsx και docx και να τροποποιήσετε τα πάντα στα σημεία που χρειάζεται.

 

Σημείωση:

Αλλαγές στη βάση δεδομένων πραγματοποιούνται αυτόματα χωρίς το phpmyadmin για όσους έχουν την 2.5 και μετά. Ακόμα και το νέο πρότυπο τεύχος που προστέθηκε μπορείτε να το προσθέσετε από το μενού:

ΜΕΛΕΤΗ->Αποθήκευση/Ανάκτηση->Ανάκτηση/Διαγραφή μελέτης από αρχείο sql->φόρτωση του αρχείου sql.

 

Οδηγίες στις 2 σελίδες της διανομής:

https://sourceforge.net/projects/lakenak/files/

https://github.com/ks1f14s/la-kenak

 

Για όσους ενδιαφέρονται για live έκδοση σε κάποιο domain λέω το εξής:

Κάτι τέτοιο στην παρούσα φάση είναι πρακτικά αδύνατο καθώς απαιτεί πόρους για την παραγωγή pdf, docx, xlsx (καταλαβαίνετε τι συνεπάγεται αυτό...) και από τη στιγμή που μπορείτε να το κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε είναι και περιττό νομίζω, τροποποίηση της εισόδου σε κάθε φόρμα ώστε να είναι προστατευμένη η βάση δεδομένων και λογαριασμούς χρηστών που δεν έχουν ενσωματωθεί στο λογισμικό καθώς απαιτούν πολύ χρόνο και θα μας καθυστερήσει στην συνέχιση του προγράμματος. Ένα live-cd θα μπορούσε να υλοποιηθεί άμεσα αλλά νομίζω πως δεν είναι πρακτικό να κατεβάσετε 400 ή 500 Mb όταν μπορείτε να κατεβάσετε 30.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Τελικά αυτό με την επίδειξη του προγράμματος λύθηκε. Πλέον μπορείτε να δείτε live το πρόγραμμα εδώ: http://lakenak.sourceforge.net/

 

Προφανώς έχουν περιοριστεί όλες οι επιλογές εισόδου στη βάση δεδομένων καθώς και κάθε παραγωγή αρχείου doc, pdf, xls.

Μπορείτε όμως να δείτε τα πάντα χωρίς όμως να μπορείτε να τροποποιήσετε τα στοιχεία ή να παράγετε αποτελέσματα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ένα πολύ μεγάλο μπράβο και από εμένα!!!

 

Έχω όμως ένα πρόβλημα.

 

Αφού έκανα όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις από τις οδηγίες εγκατάταστασης, πατάω στον firefox: http://localhost/kenakv2.6

και μου βγάζει το μύνημα:

 

 

Object not found!

 

The requested URL was not found on this server. If you entered the URL manually please check your spelling and try again.

If you think this is a server error, please contact the webmaster.

Error 404

localhost

04/10/12 19:19:24

Apache/2.2.21 (Win32) mod_ssl/2.2.21 OpenSSL/1.0.0e PHP/5.3.8 mod_perl/2.0.4 Perl/v5.10.1

 

 

Αναμένω την βοήθεια σας!!!

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς δεν υπάρχει ο φάκελος που παραπέμπεις τον firefox.

 

Στο φάκελο htdocs πρέπει να περιέχεται ο φάκελος \kenakv2 ο οποίος βρίσκεται στο (αποσυμπιέζοντας το la-kenakv2.6.rar): \la-kenakv2.6\root\

Έπειτα στον firefox η διεύθυνση που πρέπει να γράψεις είναι http://localhost/kenakv2/ παραπέμποντας τον firefox σε εκείνο το φάκελο του htdocs.

Edited by Sw0rdf1sh
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σύντομα αναμένεται και καινούργια έκδοση η οποία θα περιλαμβάνει την αμοιβή ενεργειακών επιθεωρητών (την παρείχε ο Gousgounis.Ευχαριστούμε!!!), βιβλίο διευθύνσεων (συνεργατών), νομοθεσία (ΦΕΚ), βοήθεια/οδηγούς ενώ γίνεται προσπάθεια ενσωμάτωσης:

Σχεδιαστικού (από τον tsak1) και

Αστρονομικών υπολογισμών ηλιακής τροχιάς ανα lat/lon/μήνα/μέρα/ώρα για χρήση μετέπειτα στις προκαθορισμένες περιοχές από την ΤΟΤΤΕΕ.

 

Οποιοσδήποτε άλλος έχει κάτι υπ' οψη του για προσθήκη ή θέλει να βοηθήσει να στηθεί κάτι νέο ή γνωρίζει την γλώσσα προγραμματισμού τον θερμοπαρακαλώ να στείλει pm ή σε μένα ή στον tsak1 ή να απαντήσει εδώ να οργανώσουμε κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν καθώς δεν είμαστε πολύ μακριά από την ολοκλήρωση του υπολογισμού για όλα τα δεδομένα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πολλα μπραβο για την προσπαθεια σας.

Εχω ενα προβλημα οταν προσπαθω να φορτωσω το παραδειγμα xml που υπαρχει στην σελιδα του ΚΕΝΑΚ...μου πεταει λαθη και δεν το φορτωνει.

Επισης θεωρω οτι θα ηταν χρησιμο οταν ο κερσορας μενει για λιγο πανω απο καποιο αρχικο κελι στηλης , να εμφανιζεται μια περιγραφη σχετικα με το συγκεκριμενο δεδομενο και αν πχ μπορει να ληφθει απο καποια ΤΟΤΕΕ ,πινακα κτλ

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφε δεν φορτωνει το λογισμικο μελετες xml σε μορφη xml-tee. Μονο εξαγει σε αυτη τη μορφη.η αποθηκευση ανακτηση αφορα μελετες του ιδιου του λογισμικου.εαν προσθεσετε δεδομενα μπορειτε να τα σωσετε σε xml και να ανακτησετε τα δεδομενα σας αργοτερα.

 

Ορθα σ βγαζει λαθη καθως δεν παρεχεται τετοια δυνατοτητα. Εαν εχεις μελετη σε μορφη xml-tee οπως το παραδειγμα του τεε φορτωσε την στο προγραμμα του τεε.

 

Οσο για την βοηθεια υπαρχει βοηθεια γενικη στο μενου κ ειδικη σε καθε στηλη για εισοδο με διαφορετικο τροπο. Εαν εχεις τις τοτεε και τις εχεις διαβασει δεν θα εχεις προβλημα με τον τιτλο της στηλης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.