Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Sw0rdf1sh

Recommended Posts

Οχι, δεν παρέλειψες κάτι, το λάθος είναι στο πρότυπο τεύχος. Κάνε επεξεργασία του πρότυπου τεύχους (με το εικονίδιο με το μολύβι) και στα Κεφάλαια 4 και 5 διόρθωσε όλα τα link στις εικόνες (άλλαξε το kenakv2 με kenakv3).

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 447
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Θα βγει διορθωμενη επομενη εκδοση γι αυτο.δεν το εντοπισα το λαθος γιατι εχω και την εκδοση 2 παραλληλα στο συστημα μου. εχουν μεινει τα link απο την εκδοση 2 απο λαθος.

 

Η λυση ειναι αυτο που λεει ο tsak στο προτyπο τευχος του χρηστη admin στη μελετη "μελετη χρηστη admin" γιατι αυτο περναει σε ολους τους χρηστες copy paste ως προτυπο.

Link to comment
Share on other sites

Ανεβαίνει και για όσους θα κάνουν νέα εγκατάσταση το διορθωμένο στο sourceforge με το ίδιο όνομα.

Όσοι έχουν προσθέσει μελέτη ήδη και δεν θέλουν να τη χάσουν κάνοντας νέα εγκατάσταση μπορούν (όπως πολύ σωστά είπε ο tsak) να μεταβούν στο πρότυπο τεύχος (εικονίδιο με το μολύβι) και στις εικόνες των κεφαλαίων 4 και 5 (4 εικόνες) που δεν εμφανίζονται να αλλάξουν (δεξί κλικ- ιδιότητες εικόνας) τη διαδρομή των εικόνων (εκεί που γράφει kenakv2 σε kenakv3).

 

Σε κάθε νέα μελέτη και σε κάθε νέο χρήστη επειδή το πρότυπο τεύχος (όχι τα δεδομένα του χρήστη όπως τοίχοι και ανοόγματα αλλά κάποια στανταρ κείμενα) έρχεται copy-paste στη βάση από το χρήστη admin και συγκεκριμένα την πρότυπη μελέτη σε αυτόν εαν η αλλαγή γίνει εκεί (χρήστης admin-μελέτη χρήστη admin-πρότυπο τεύχος) κάθε νέος χρήστης ή κάθε νέα μελέτη χρηστών που δημιουργείται στο μέλλον είναι πλέον διορθωμένη.

 

Η πρακτική είναι σε κάθε νεα μελέτη να υπάρχει διαφορετική πρότυπη μελέτη γιατί ίσως να θέλετε να έχετε πρότυπα για διάφορους τύπους συστημάτων θέρμανσης, ψύξης κλπ σε 2 και 3 μελέτες σας. Αυτή όμως πρέπει να προέρχεται από κάπου αρχικά και αυτό το κάπου είναι το ήδη έτοιμο πρότυπο τεύχος του χρήστη admin. Νομίζω είναι μια πρακτική που εξασφαλίζει τη διαφορετικότητα των κειμένων για τις μελέτες ακόμα και του ίδιου χρήστη.

 

Το μόνο που παραμένει κοινό ανάμεσα στους χρήστες είναι οι βιβλιοθήκες (τοίχων-ανοιγμάτων) αν και θα μπορούσαν να είναι διαχωρισμένες ανά χρήστη αλλά επιλέχθηκε ως μέθοδος πολυσυνεργασίας για την επέκταση της βιβλιοθήκης.

 

ps: Όσο περισσότερα λάθη βρείτε τόσο καλύτερα. Βοηθά ιδιαίτερα για επόμενες εκδόσεις.

Link to comment
Share on other sites

Έχει ανέβει διορθωμένη η έκδοση 3 με τις εξής διορθώσεις:

1.Στην πιο απλή περίπτωση που δεν υπήρχε κανένα άνοιγμα σε κάποιο προσανατολισμό δεν δημιουργούσε το xml και το xlsx. Για να μην κάνετε πάλι εγκατάσταση μπορείτε να αντικαταστήσετε μόνο το φάκελο /xml και είστε ΟΚ.

2. Διόρθωση της δημιουργίας του τεύχους σε νέα μελέτη.

Edited by Sw0rdf1sh
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Δεν έχω δοκιμάσει συνολικά, αλλά σε κάποιους επιμέρους υπολογισμούς που έχω εισάγει δεδομένα μου έβγαλε σωστά αποτελέσματα.

Link to comment
Share on other sites

Ότι προσθέτεις παίρνεις συνάδελφε...

Ευχαρίστως να το δοκιμάσω ως προς το αποτέλεσμα. To πρόβλημα είναι ότι δεν έχω άλλο πρόγραμμα για μέτρο σύγκρισης (ούτε γνωρίζω ΚΕΝΑΚ τόσο καλά για να κάνω σύγκριση απλά με ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ). Αν έχεις κάποια ιδέα ευχαρίστως να συνεισφέρω...

Link to comment
Share on other sites

Βασίλη το λογισμικό δεν κάνει κατάταξη. Μπορείς να τσεκάρεις όμως ως προς επιμέρους στάδια υπολογισμών βάση των ΤΟΤΕΕ. Κατά τον προγραμματισμό έχω ακολουθήσει μια παρόμοια τακτική όπου γίνονταν χειροκίνητα υπολογισμοί και εμφάνιζα ενδιάμεσες μεταβλητές (πχ Κεφάλαιο 4) πριν το τελικό αποτέλεσμα (πχ UxA).

Ως προς τις τιμές που έρχονται από πίνακες (χρησιμοποιείται παρεμβολή κλπ) έχουν γίνει χειροκίνητα σε excel κάποιες περιπτώσεις ακόμα και για ενδιάμεσους προσανατολισμούς. Το τυπολόγιο είναι στάνταρ από τις ΤΟΤΕΕ.

 

Εκεί που έχει μείνει πίσω το λογισμικό είναι ουσιαστικά στις γενικές περιγραφές των συστημάτων στο τεύχος και στο σχεδιαστικό κομμάτι.

  • Το σχεδιαστικό ουσιαστικά το έχει υλοποιήσει ο tsak1 στο 100% και μένει απλά να περάσω τις τιμές στο τεύχος από εκεί. (σκέφτομαι να δίνεται μια επιλογή αν θες να υπολογίσεις από αυτά που σχεδίασες ή από τους πίνακες που έγινε η εισαγωγή των τοίχων.
  • Για τις περιγραφές στο τεύχος ουσιαστικά χρειάζονται στάνταρ κείμενα ανά σύστημα παραγωγής του ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.