Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Λάθος σε αποδείξεις και συμπληρωση περιοδικής δήλωσης και βιβλίων


assimina

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα,

 

Ήθελα τη βοήθειά σας γιατί έχω μπλεχτεί λίγο. Έκανα έναρξη τον Μάρτιο του 2011. Πρώτη φορά έκοψα απόδειξη παροχής υπηρεσιών για μια βεβαίωση ότι δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες σε ένα μικρό διαμέρισμα τον Οκτώβριο. Το πρόβλημά μου είναι αρχικά ότι δε ξέρω αν έκοψα σωστά την απόδειξη. Είχα ζητήσει συνολικά 250 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ. Οπότε πάνω δεξιά έγραψα 250 ευρώ καθώς και κάτω στην αξία ολογράφως. Εκεί που αναγράφεται το σύνολο έβαλα 192,5 ευρώ (δηλαδή 250-23%ΦΠΑ) και στο ΦΠΑ 23% του 250 δηλαδή 57,5ευρώ. Νομίζω ότι τελικά τα έχω κάνει όλα λάθος. Γιατί από ότι καταλαβαίνω το 23% του ΦΠΑ είναι μόνο στην καθαρή αμοιβή και όχι επί όλου του ποσού.

Το δεύτερο πρόβλημά μου είναι τί μπορώ να κάνω τώρα αν είναι λάθος. Να κόψω καινούρια απόδειξη και να πάρω πίσω την παλιά?? Και στο βιβλίο τι πρέπει να γράψω??Να γράψω ότι κόπηκε η απόδειξη και είναι λάθος ή να αλλάξω απλά το νούμερο??

Επίσης δε ξέρω τι πρέπει να κάνω με την περιοδική δήλωση που πρέπει να κάνουμε τώρα μέχρι τις 20 του μήνα. Μέχρι τώρα κατέθετα μηδενικές δηλώσεις. Τώρα φαντάζομαι θα πρέπει να δηλώσω αυτά τα 250 ευρώ. Και δεν έχω καταλάβει αν πρέπει εγώ να δώσω κάποια χρήματα προκαταβολή παρακράτησης του φόρου ή τα δίνει κάποιος άλλος. Η απόδειξη έχει κοπεί σε ιδιώτη οπότε δε νομίζω οτι αποδίδει εκείνος το φόρο. Και αν το κάνει πρέπει να γυρίσω κάποια χρήματα πίσω,

Τέλος ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τα έξοδα. Μέχρι τώρα έβαζα μηδενικά έξοδα παρόλο που είχαν τύχει διάφορες δουλειές που δε γίναν και δε πληρώθηκα για αυτέςκαι φυσικά είχα έξοδα για βενζίνες, εκτυπώσεις κτλ. Δε ξέρω αν θα έπρεπε να τα περνάω αυτά σε περιοδικές δηλώσεις ή στη φορολοφική δήλωση κατευθείαν. Και δεε ξέρω αν τώρα πρέπει να δηλώσω τα έξοδα που αντιστοιχούν σε αυτή τη δουλειά των 250 ευρώ ή όλα τα έξοδα που έχω... και που δυστυχως δε πληρώνω εγώ καθώς δεν έχω το εισόδημα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.