Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ερώτηση για περίπτωση αυθαιρέτου


Recommended Posts

Καλησπέρα στην κοινότητα ! Έχω και εγω μια ερώτηση να κάνω σχετικά με τα αυθαίρετα και θα ήθελα την βοήθεια σας.

 

Υπάρχει ένα οίκισμα το οποίο είναι είναι ισόγειο απο το ύψος του δρόμου. Λόγω του ότι όμως είναι χτισμένο σχεδόν πάνω σε γκρεμό, εχει μπαζωθεί και εχει σηκωθεί πυλωτή έτσι ώστε να φτάσει στο ύψος του δρόμου και στη συνέχεια χτίστηκε η ισόγειος οικία. Η αδεια που έλαβε τότε ήταν περι τα 200 τ.μ. και εχουν χτιστεί μόνο τα 90 τ.μ. Μερικά χρόνια μετά η πυλωτή που υπήρχε απο κάτω αποφασίστηκε και έγινε σπίτι κανονικό με αυτόνομη είσοδο και κάλυψε άλλα 90 τ.μ. Τι νομίζετε οτι πρέπει να δηλωθεί στον νόμο 4014; Αλλαγή χρήσης στον υπόγειο όροφο ή κάτι άλλο;

 

Επίσης υπάρχει και μια πέργκολα, μπορεί να δηλωθεί στον νόμο έτσι δεν είναι;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Δες την άδεια.

Ότι, δεν "ακολουθεί" - συμβαδίζει με αυτή είναι αυθαίρετο!

Link to comment
Share on other sites

Το ξέρω ότι είναι αυθαίρετα και τα δύο στοιχεία, αλλιώς δεν θα ερχόταν για διευθέτηση. Αυτό που ρωτάω είναι το υπόγειο σε τι αυθαιρεσία εμπίπτει: δηλαδη είναι αλλαγή χρήσης, είναι αυθαίρετο χωρις οικοδομική άδεια τι ;

 

Ακόμη η πέργκολα θα μπει σαν βοηθητικός χώρος ή στην κατηγορία με τις παραβάσεις υπο την μορφή προστίμων;

 

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς το υπόγειο, αφού δεν αναφέρεται στην οικοδομική άδεια είναι αυθαίρετο ΥΔΒΧ.

Η πέργκολα με αναλυτικό προϋπολογισμό.

 

Σημειωτέον όμως ότι, έχεις μια άδεια για π.χ. 200 τ.μ. και έφτιαξες τα 90 τ.μ. (άρα δεν τηρήθηκαν οι όροι της άδειας. Οπότε μάλλον και τα υπόλοιπα 90 είναι αυθαίρετα!

Άρα τελικώς το μόνο που έχεις είναι άδεια στο οικόπεδο (συντελεστής 1).

Μήπως πρέπει να σκεφτείς την περίπτωση άδειας νομιμοποίησης;

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ για τη γρήγορη απάντηση αν και ομολογώ ότι μπερδεύτικα με το τελευταίο που έγραψες. Με το ΥΔΒΧ τι εννοείς; Και πάλι σε ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Υπέρβαση Δόμησης Βοηθητικού Χώρου (γιατί είναι υπόγειο).

Link to comment
Share on other sites

Μια δύσκολη περίπτωση που ούτε στην πολεοδομία μπορούσαν να απαντήσουν :smile: Σε οικοδομή του 1998 στον 2ο όροφο στην άδεια υπάρχουν ενα μικρό τριάρι 70 τμ και μια γκαρσονιέρα 30 τμ στην πραγματικότητα εχουν κατασκευαστει 2 δυάρια πενήντα τετραγωνικα το καθένα.Καταρχήν είναι αυθαίρετα και τα 2 .Αλλά σε ποιά αυθαιρεσία εμπίπτουν;Στην πολεοδομία μου ανέφερε η υπάλληλος οτι αν πήγαινε με το αρθρο 22 θα ήταν μια νομιμοποίηση της διαρύθμισης των 2 διαμερισμάτων και θα πήγαινε το πρόστιμο ανεγερσης με αναλυτικό διότι στην ουσία υπάρχει μεταφορα ενος τοιχου κατα 2 μέτρα.Τώρα με τον 4014 πως θα φανεί; Θα πάει και στα 2 διαμερίσματα η ξεχωριστά για το καθένα και αμα πάει ξεχωριστα σε ποια παράβαση θα δηλωθούναι;Σημειωτέον οτι είναι ένας ιδιοκτήτης και για τα 2 διαμερίσματα και τα 2 διαμερίσματα πάνε για νομιμοποίηση.Καμιά άποψη;;;

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι αυθαίρετα τα διαμερίσματα. Απλώς εκτελέστηκε μια αυθαίρετη εργασία που επέφερε αυτή την ''ιδιοκτησική'' και όχι ''πολεοδομική'' αλλαγή.

Μην πας με το 4014, αμαρτία είναι (από την άποψη ρύθμισης vs νομιμοποίησης)

Πήγαινε με αδεια μικρης κλίμακας για να είναι όλα νόμιμα. Ουσιαστικά δηλώνεται ότι τώρα θα γίνει η αλλαγή. Αν δηλώσεις ότι ήδη υπάρχει θα επιβληθούν τα πρόστιμα που σου παν.

Βολιδοσκόπησε στην πολεοδομία για ότι τάχα μου τώρα θέλουν να τα αλλάξουν και θα σε κατευθύνουν (πάρε τηλέφωνο αν σε θυμούνται).

Link to comment
Share on other sites

Η άδεια μικρής κλίμακας δέχεται και εργασίες που έχουν γίνει (και στην περίπτωσή μας διαρρύθμισης), αρκεί να μην έχουν γίνει υδραυλικές αλλαγές.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, μου έτυχε περίπτωση που κάποιος (Α) χωρίς να το γνωρίζει αγόρασε με κατάτμηση όπως αναφέρεται στο συμβόλαιο (όχι εξ' αδιαιρέτου) το 1977 τμήμα αγροτεμαχίου και αυτός που του το πούλησε (Β) (σαν οικόπεδο) του έβγαλε οικοδ. άδεια με δικό του μηχανικό και στο όνομά του (Β) και στην άδεια φαίνεται όλο το αγροτεμάχιό του . Ο (Α) έχτισε την ίδια χρονιά ,θεωρώντας ότι δεν έχει πρόβλημα νομιμότητας όπως του είπε ο μηχανικός. Σήμερα η ιδιοκτησία του (Α) είναι εντός οικισμού (<2000) και άρτιο κατά παρέκκλιση. Το κτήριο μπορεί να θεωρηθεί νομίμως υφιστάμενο ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.