Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Τοπογραφική αποτύπωση αγροτεμαχίου Σέρρες


xstamatis

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους!

Είμαι νέος στο forum, και το βρίσκω εκπληκτικό!Επιτέλους ελπίζω να βρώ απαντήσεις!

 

Λοιπόν, είμαι νέος μηχανικός και μου έχει ζητηθεί να ορίσω τα όρια ενός αγροτεμαχίου (Νομός Σερρών, Δήμος Ν.Ζίχνης), με την προοπτική να περιφραχθεί.Το αγροτεμάχιο είναι εκτός σχεδίου, αλλά εντός ορίου του οικισμού Ν.Ζίχνης Σερρών.

 

Στον δήμο Ν.Ζίχνης μου έδωσαν ένα απόσπασμα χάρτη αγροτεμαχίων σε κλίμακα 1:5000 !

Εννοείται πως δεν έχει συντεταγμένες!

 

Ποιά είναι η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσω και από που θα μπορούσα να συλλέξω στοιχεία για τα όρια του οικοπέδου?

Έχει κανείς τριγονωμετρικά σημεία της περιοχής?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

---------------------------------------------

Κάποια απάντηση..?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 30
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

καλησπέρα σε όλους και χαιρετισμούς από Αθήνα.

 

Φίλε xstamatis

 

1. αποτυπώνεις ότι χαρακτηριστικό υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή του υπόψη αγροτεμαχίου και των γειτονικών του (σύρματα, πηγάδια, πασάλους, κτίσματα του οικισμού κλπ) σε τοπικό σύστημα (άσε όμως καλές στάσεις για να τις ξαναβρείς και - πιθανά - να τις εξαρτήσεις αργότερα).

 

2. σκανάρεις το διάγραμμα που σου έδωσαν και το "ρίχνεις" πάνω στην αποτύπωση που έκανες σε περιβάλλον CAD.

 

3. Φέρνεις σε προσεγγιστική κλίμακα 1:5000 το σκαναρισμένο και το μετατοπίζεις/στρέφεις κατάλληλα για να ταιριάξει σε κάποια απ' τα χαρακτηριστικά που αποτύπωσες. Ισως χρειαστεί και μικρή διόρθωση στην κλίμακά του. (εδώ σε θέλω...).

 

4. Επιστρέφεις στο πεδίο και χαράζεις τις κορυφές που προκύπτουν απ' τα προηγούμενα.

 

καλή τύχη

Link to comment
Share on other sites

Η μέθοδος (μία απ' όλες) είναι αυτή που περιέγραψε ο agior. Γιατί δεν έχει συντεταγμένες το απόσπασμα? Ρώτησέ τους από ποιά υπηρεσία το πήρανε και ψάξε κι εκεί. Βρες τον χάρτη της ΓΥΣ της περιοχής (1/5000) και δες που είναι τα τριγωνομετρικά, αν ξέρεις την περιοχή, και εν συνεχεία ψάχνεις τα συγκεκριμένα (συντεταγμένες) που σε ενδιαφέρουν.Σκανάρισε σε διαφάνεια το απόσπασμα που σου έδωσαν και βάλτο πάνω στον χάρτη ΓΥΣ για να δεις που είσαι. Μπορείς να το κάνεις το ίδιο και με το PC αν τα σκανάρεις και τα 2 σε ένα cd.

Link to comment
Share on other sites

πήγαινε με το πιο απλο τρόπο που νομιζεις κ βάλε πασαλακια. Μη πεδεθεσαι στην Ελλάδα ζούμε και απο τη στιγμή που δεν υπάρχουν κυρώσεις κάνε το χαμένο κ πηγαινε με το πιο απλο τρόπο κ βάλε πασαλλάκια

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Xstamatis,

καλώς ήρθες και καλή σταδιοδρομία. Όμως για να την έχεις .... και καλή και με πελατεία αυξανόμενη....--> ακολούθησε τις συμβουλές των agior & siradrab. :D

Και οι δύο μέθοδοι που σου περιέγραψαν είναι ενδεδειγμένες. Εγώ προσωπικά προτιμώ αυτή του siradrab.

Τώρα αν θέλεις να κάνεις "αρπαχτή" ώς προς την αμοιβή σήμερα, ... (αρπαχτή= αμοιβή / (κόπος +χρόνος) > 5, αλλά καθόλου ή λιγοστούς πελάτες στο μέλλον..... ακολούθησε τη συμβουλή του bd_ly!! :twisted:

Εφόσον είσαι νέος, αυτό που θα σε καθιερώσει στην τοπική κοινωνία απο την οποία αντλείς πελατεία είναι η καλή δουλειά = καλό όνομα ---> πολλούς πελάτες.

Ο bd_ly ή είναι πολιτικός μηχανικός ή αρχιτέκτονας (οι οποίοι δικαιολογείται σε τέτοιες δουλειές να τις κάνουν με αυτή τη ποιότητα,.. όπως εσύ θα έκανες στατική μελέτη ή αρχιτεκτονικό) ή αν είναι είναι τοπογράφος ....... Ουδέν σχόλιο για συναδέλφους γιατί θα είναι κακό :!:

Link to comment
Share on other sites

Eίμαι τοπογραφος και μάλιστα σε μια μικρή πολη και αυτό που έχω να σου πω είναι ότι έχω παρα πολυ δουλεια σε σημειο να μην της προλαβαινω ! εδώ και μια 7ετια έτσι δουλευω κ ποτε δεν ειχα προβλημα !

 

Ξυπνηστε ρε στην Ελλάδα ζούμε ! Μακάρι να υπήρχαν κυρώσεις κ τότε θα βλέπαμε ποιος θα δουλευε κ ποιος οχι !

Link to comment
Share on other sites

Sorry bd_ly, δεν ήθελα να σε θίξω.... τόσο!

Αν ήσουν σε περιοχή με περισσότερο ποιοτικό ανταγωνισμό δεν νομίζω ότι θα είχες αυτή τη light αντιμετώπιση ως προς τον τρόπο δουλειάς.!!!

Το ότι δεν υπάρχουν κηρώσεις δε σημαίνει ότι πρέπει να υποβιβάζουμε τον τρόπο δουλειάς επειδή δε μας παίρνουν χαμπάρι. Μη ξεχνάς ότι τις βλακείες που έχουμε κάνει ..... ΠΑΝΤΑ ΤΙΣ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ.

Μείνε εκεί που είσαι ...

Link to comment
Share on other sites

Κρίμα ,γιατί στεναχωριέμαι να διαβάζω τέτοιες δηλώσεις σε αυτό το forum τα μέλη του οποίου φαίνονται ιδιαίτερα άξιοι συνάδελφοι και γνώστες του αντικειμένου τους. Και ακόμα πιο κρίμα να έχει ένας νέος άνθρωπος τέτοια νοοτροπία, πόσο μάλλον να συμβουλεύει και ακόμα νεότερους να την υιοθετήσουν. Η μέθοδος του agior είναι αυτή που χρησιμοποιώ κι εγώ συνήθως. Καλή επιτυχία!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Υπάρχει συμβόλαιο ?

Υπόδειξη ορίων δεν μπορεί να γίνει από τους ιδιοκτήτες το δικό σου και τους όμορυς ?

 

Παρατήρηση: Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, DOOM

Link to comment
Share on other sites

Στην τοπογραφικη υπηρεσια Ν.Σερρων του υπουργειου γεωργιας πηγες να ρωτησεις αν υπαρχει διανομη αγροτεμεχιων στην Ν.Ζιχνη? Αν υπαρχει διανομη τοτε υπαρχει και πινακιδα (χαρτης) με το αγροτεμαχιο σου σε εξαρτημενο συστημα συντεταγμενων και τους ζητας συντεταγμενες απο τα οροσημα (εαν υπαρχουν) αλλιως τα ταχυμετρικα εντυπα της διανομης για να βρεις τις συντεταγμενες των σημειων λεπτομεριας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.