Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τοπογραφική αποτύπωση αγροτεμαχίου Σέρρες


xstamatis

Recommended Posts

Πολύ σωστά sozirarak.

Απλά και συντεταγμένες ορόσημων να βρείς είναι πολύ δύσκολο να τα εντοπίσεις στο πεδίο (εφόσον κάποια από αυτά υπάρχουν).

Αλλά και αν είσαι τυχερός και βρεις δύο (τουλάχιστον) κόντά στο τεμάχιο που σε ενδιαφέρουν η ακρίβειά τους δεν είναι καλή (αν σκεφτούμε τον τρόπο που γίνονταν τότε οι οδεύσεις και οι αποτυπώσεις,τα όργανα μετρησης και και και ).

Έχω βρει διαφορές μέχρι και 30 εκατοστά!!! (θεωρητικής και πρακτικής απόστασης).

 

Το λοιπόν εξαντλείς όλες τις πιθανότητες, ψαχνεσαι, τρίβεσαι, ιδρώνεις....

Μπορεί στην αρχή τα λεφτά να σου φανού λίγα σε σχέση με την δουλειά που έκανες αλλά

όλα αυτά θα σε βοηθήσουν πολύ αργότερα, θα το καταλάβεις σε μερικά χρόνια.

 

Σε αυτήν την Ελλάδα ζούμε όλοι, είτε μας αρέσει είτε όχι, και αν δεν προσπαθήσουμε εμείς οι νέοι να αλλάξουν καποια πράγματα ποιοί θα το κάνουν?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 30
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Φιλε giorgosps δεν ειναι απαραιτητο τα οροσημα να υπαρχουν ακομη, εαν βρει τις συντεταγμενες τους και βρει απο την τοπογραφικη τις συντεταγμενες των τριγωνομετρικων τις διανομης θα μπορεσει να το οριοθετησει.

Οσο για την ακριβεια που λες εχεις δικιο ειναι μια πονεμενη ιστορια, χρησιμοποιουμε μετρησεις του 1940-50-60 που προερχονταν απο οργανα της εποχης και παμε να τα υλοποιησουμε με τα σημερινα.....

Link to comment
Share on other sites

με ενα gps χειρος τα βρισκεις, αλλα τα πιο πολλα εχουν χαθει. μονο απο καποιο παλιο συναδελφο που εχει δουλεψει στην περιοχη και σου δωσει δικες του στασεις.

Link to comment
Share on other sites

εννοει πως δεν υπαρχει εγκεκριμενο ρυμοτομικο σχεδιο ή πραξη εφαρμογης και το τεμαχιο ειναι οριοθετημενο απο την διανομη της τοπογραφικης.

 

Παρατήρηση: Μην κάνετε άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος, για λόγους οικονομίας του Φόρουμ.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, DOOM

Link to comment
Share on other sites

ηταν αγροτεμαχιο δηλαδη και ενταχθηκε εντος οικισμου με καποια αποφαση νομαρχη ; γιατι τοτε θα ηταν εντος σχεδιου.

Link to comment
Share on other sites

Για μερικούς που δεν καταλαβαίνουν ότι ακόμα και ο xstamatis να κάνει επιστημονικά τη δουλειά του όσον αφορά την τοπογραφική εργασία,πάλι θα έχει αποκλίσεις στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ξεκολλήστε να ασχολείστε ΠΑΝΤΑ με την ακρίβεια εκατοστού πριν δείτε και τη νομική υπόσταση της δουλειάς σας.

Θεωρώ ότι η συμβουλή του bd_ly είναι σωστή για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Τώρα φίλε xstamatis αν θές να είσαι ο απολύτως σωστός,πες στον πελάτη σου να πληρώσει δικηγόρο να κάνει έλεγχο τίτλων όχι μόνο για αυτόν αλλά και για τους όμορους,πιθανότατα κάτι θα βρεις.Αν δεν θες,βρες τους και παρε τα συμβόλαιά τους μήπως κάποιο από αυτά αναφέρει κάποιο φυσικό σύνορο.

Τέλος,να φοβάσαι πάντα την περίπτωση που ο πελάτης σου θέλει να καταπατήσει και χρησιμοποιήσει την υπογραφή σου,οπότε μην υπογράψεις κάτι χωρίς έλεγχο τίτλων γιατί θα σε κυνηγάνε οι όμοροι και δεν θα φτάνεις.Εδώ χαράζεις,δεν σου υποδεικνύει ο ιδιοκτήτης.Επισημαίνω την απόκλιση που θα βρεις με το σκανάρισμα του 5χίλιαρου(το όργανό σου ουσιαστικά θα είναι άχρηστο καθώς πλέον θα έχει ισοδύναμη αξία με χάραξη από google earth.Καλή τύχη και στην περίπτωση που πας Πολεοδομία.

ps προς ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΟΥΝ για τη συγκεκριμένη περίπτωση δουλειάς,

επειδή το forum το διαβάζουν αρκετοί που ψαρώνουν με ακρίβειες εκατοστών χωρίς να υπάρχει πάντα λόγος,παρακαλώ πείτε τη γνώμη σας παρακάτω,να δούμε πόσα μπουμπούκια εκατοστόμετροι θα την παλέψουν νομικα.Επειδή έχω χάσει απίστευτο χρόνο και χρήμα σε επένδυση εκατοστών χωρίς λόγο......

http://www.michanikos.gr/ftopic3147-0-asc-15.html

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρω για το χρόνο σας.Με κάθε σεβασμό σε όλους τους συναδέλφους.

Link to comment
Share on other sites

χstamatis ξεκινα απο την τοπογραφικη υπ. Σερρών με τον αρ του αγροτεμαχιου και την διανομή θα πάρεις ένα φωτ/φο σε Α3 της ευρύτερης

σημείωσε πάνω τις συντ/νες του καναβου καιτο Φ κ΄Λ και ζήτα τριγ/κά διανομής θα σου δώσουν (μερικά υπάρχουν ακόμη ). αποτυπώνεις το αγρ/μάχιο και τα όμορα σκανάρεις τον χάρτη και τον φαίρνεις στίς συν/μένες κανάβου και στην κλίμακα 1:5000 που είναι η διανομή

μή χολοσκάς για τα 30 εκ δώσε στον ενδιαφερόμενο και τους γύρω τα εμβαδά που τους αναλογούν αν ζωριστείς γράψε email δούλεψα στον γειτονικό Γάζωρο θα σε κατατοπίσω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.