Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κάθετη σύσταση σε οικόπεδο εντός σχεδίου


Recommended Posts

εχεις ενα εντος και ενα εκτος

Εβγαλες αδεια και εχτισες, οσα δικαιουνταν...

Μετα,  το εκτος μπηκε στο σχεδιο και συνταχθηκε  ΠΕ.

Δημιουργηθηκε ενα νεο οικοπεδο  εμβαδου......τμ. με σδ 0,8, στο οποιο υπηρχε ηδη ενα κτισμα.

Μετα εγινε συσταση καθετων. Τα τμ. του κτισματος  προφανως "επηρεαζουν" τον σδ.

Ποιος πηρε το "τμημα" με το κτισμα.

 Διαβασε την συσταση..

Λεει αναλυτικα εκει ολο το ιστορικο, αφου κατα την μεταβιβαση επρεπε να υπολογισθει  η αξια της καθετης που μεταβιβασθηκε, με βαση τα τμ. που δικαιουνταν να χτισει

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 94
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η ουσία πάντως είναι ότι η συνολική επιτρεπόμενη δόμηση σήμερα είναι 1600 μ². Αν στο ένα τμήμα έχει 1500 μ², τοτε απομένουν 100 μ².

Είμαι περίεργος, να δω τι λέει η σύσταση. Αν μπορεί ο συνάδελφος να την ανεβάσει, αλλοιώνοντας τα προσωπικά δεδομένα, θα απαντούσαμε επακριβώς.

Link to comment
Share on other sites

Έχουμε και την σύσταση. Γενικότερα όπως τα είπαμε...

Υπάρχει ένα τμήμα εντός, ένα εκτός. Φτιάχνουν εργολαβικό και δίνουν την δυνατότητα να πάρει ένα ποσοστό 10% από το εκτός. Βγαίνει η άδεια με ΣΔ 1 για το εντός και 0,1 για το εκτός, χτίζεται, και μετά από 9 μήνες μπαίνει στο σχέδιο με τον νέο ΣΔ να ορίζεται σε 0,8. Γίνονται προσκυρώσεις, ρυμοτομήσεις, εισφορές σε γη και τελικά δημιουργείται ένα νέο οικόπεδο (2000τμ). Στον χρόνο πάνω γίνεται σύσταση καθέτου 60/40 με απλή περιγραφή του αρχικού οικοπέδου (προ της ένταξης δηλαδή). Στο 2μηνο ακολουθεί τροποποίηση της καθέτου με πλήρη περιγραφή και του αρχικού και του τελικού οικοπέδου μετά την ΠΕ.

3 ώρες πριν, dimitris GM said:

Λεει αναλυτικα εκει ολο το ιστορικο, αφου κατα την μεταβιβαση επρεπε να υπολογισθει  η αξια της καθετης που μεταβιβασθηκε, με βαση τα τμ. που δικαιουνταν να χτισει

δεν γίνεται καμία ειδική περιγραφή σχετικά με τα τμ δόμησης παρά μόνο στο ποσοστό συνιδιοκτησίας τα τμ οικοπέδου που αντιστοιχούν στον καθένα - 60/40, 1400/600.

 

794231802_Regioncapture3.thumb.png.8b4618164c7744711e75b227447c7783.png

 

 

 

Edited by jbosdas
Link to comment
Share on other sites

Η σύσταση καθέτων γίνεται με σκοπό την ανέγερση κτιρίων, στατικά και λειτουργικά ανεξάρτητων, σε ιδιόχρηστα τμήματα του οικοπέδου.  

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κατανομή ποσοστών δόμησης, θεωρείται(?) ότι γι αυτήν ισχύουν τα ποσοστά συνιδιοκτησίας. Μήπως κάπου στη σύσταση γίνεται ειδική μνεία?

Η σύσταση μετά την κύρωση της π.ε. αφορά στο απομένον, τα δε ποσοστά συγκυριότητας παραμένουν τα ίδια (λογικό, αλλιώς θα είχαν Εφορία).

Το εργολαβικό αφορά σε το όλο ακίνητο? Αν ναι, προς τι η σύσταση καθέτων? 

Καλό είναι να ελεγχθεί η σύσταση από έμπειρο και σοβαρό συμβ/φο.

Link to comment
Share on other sites

 

1 ώρα πριν, tetris said:

Το εργολαβικό αφορά σε το όλο ακίνητο? Αν ναι, προς τι η σύσταση καθέτων?

Ναι σε όλο το ακίνητο. Η σύσταση έγινε προφανώς επειδή τα δομήσιμα τμ αυξήθηκαν με την ένταξη στο σχέδιο ακόμα και αν έπεσε ο ΣΔ. (μεγ επιτρ. δομ =1500τμ με τμήματα εντός & εκτός σχεδίου, μεγ επιτρ. δομ =1600τμ για το σύνολο του νέου οικοπέδου. Αρα για τα 100τμ παραπάνω τμ δόμησης έδωσε το 40% της συνιδιοκτησίας και 600τμ οικοπέδου. Καθαρή απατεωνιά! )

 

παντως αναρωτιέμαι για τα ποσοστά δόμησης που αναφέρετε @tetris και @dimitris GM.

Στην καθετη αναφέρονται το ποσοστό συνιδιοκτησίας (60/40) και τα τμ επί του οικοπέδου (1400/600).

τμ επί των δομήσιμων δεν νομίζω οτι μπορούν να αναγράφονται. Πως μπορούν να υπολογιστούν από πριν; Με τι συντελεστή; με κλιμακοστάσια ή οχι; με ερκερ, σοφίτες κλπ.  Δεν το βλέπω.

Τέλος πάντων... το θέμα είναι ο σδ...

Το υπόλοιπο της επίτρεπομενης δόμησης θα υπολογιστεί στο σύνολο του οικοπέδου με τον νεότερο συντελεστή και αφαίρεση της πραγματοποιούμενης (2000*0,8-1500=100τμ δόμηση για 600τμ οικόπεδο)

ή

με υπολογισμό του εκάστοτε σδ ανά ποσοστό καθέτου;

1400*1+600*0,8-1500=380τμ δόμησης;

----

και κάτι άσχετο με την κάθετη καθώς και με το νήμα...

Οι υπολογισμοί δόμησης στο ΔΚ της αρχικής αδείας είναι λανθασμένοι. Υπολογίζει πχ απόληξη κλιμακοστασίου εντός δόμησης, δώμα 12τμ με γοκ85... Αυτά θα μπορούσα λέτε να τα αφαιρέσω ή θα πρέπει πρώτα να αναθεωρηθεί η άδεια;

Edited by jbosdas
Link to comment
Share on other sites

10 ώρες πριν, jbosdas said:

Ναι σε όλο το ακίνητο. Η σύσταση έγινε προφανώς επειδή τα δομήσιμα τμ αυξήθηκαν με την ένταξη στο σχέδιο .....

Κάτι δεν πάει καλά. Ο εργολάβος πήρε όλο το ακίνητο με τη δόμηση που είχε προ εντάξεως.

Με την ένταξη, αυξάνεται η δόμηση (σχετικά λίγο). 

Το σωστό ήταν είτε να το αφήσουν ως έχει, είτε να κάνουν τροποποίηση του εργολαβικού.

Από τη στιγμή που έκαναν σύσταση, ο εργολάβος παίρνει την αρχική δόμηση και η άλλη κάθετη το νέο υπόλοιπο (100 μ²)

Δεν βλέπω κάτι άλλο

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλήμερα, επανέρχομαι στο παραπάνω θέμα και παρακαλώ για την άποψη σας επειδή εχουμε μπερδευτεί με την τελευταία άποψη της πολεοδομίας...

Έχω περιγράψει την υπόθεση κάνω ένα ρεζουμέ για διευκόλυνση...

Οικόπεδο ενιαίο, με τμήμα εντός σχεδίου και τμήμα εκτός, εκδίδει άδεια με εξάντληση συντελεστή δόμησης. Αργότερα, το εκτός σχεδίου εντάσσεται στο σχέδιο πόλης και τελικά το ενιαίο οικόπεδο προκύπτει να έχει υπόλοιπο συντελεστή δόμησης. Γίνεται σύσταση κάθετου (60/40) και μεταβιβάζεται το αδόμητο. Όπως είπαμε αφού προηγήθηκε η άδεια της κάθετης, ο συντελεστής δόμησης προκύπτει από τα αρχικά χαρακτηριστικά του οικοπέδου και όχι από το ποσοστό της καθέτου... Αρα: Δόμηση επιτρεπόμενη συνολικού οικοπέδου - Δόμηση πραγματοποιούμενη = Δομ. υπολ. = 100τμ. 

Τώρα,

Για τον έλεγχο όγκου και με δεδομένο ότι θα γίνει εξάντληση του συντελεστή δόμησης συγκρίνω με το μέγιστο επιτρεπόμενο όγκο του κτιρίου του οικοπέδου ή τον όγκο που προκύπτει από το γινόμενο του εμβαδού προσθήκης *5;

(Επιτρεπόμενος όγκος 8000μ3, πραγματοποιούμενος 5000, υπολειπόμενος 3000.  Εμβαδό προσθήκης 100μ2*5=500μ3 )

Άποψή μου όπως και συναδέλφων είναι ότι ελέγχουμε με το μέγιστο επιτρεπόμενο όγκο του οικοπέδου.

Άποψη της αρμόδιας η πολεοδομίας είναι ότι ελέγχουμε με το γινόμενο του εμβαδού της προσθήκης.

Άποψη σας;

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Συναδελφοι,

 

σε οικοπεδο εντος σχεδιου στη Βουλα, θα προχωρησουμε σε συσταση καθετου με σκοπο να προκυψουν 3 ιδιοκτησιες. Το οικοπεδο ειναι αδομητο αλλα ΜΕΤΑ τη συσταση θα εκδοθει οικοδομικη αδεια για 3 κτιρια.

1) Το ποση δομηση δικαιουται η καθε καθετη ιδιοκτησια το καθοριζουν τα χιλιοστα επι του οικοπεδου αν εχω καταλαβει σωστα; ωστοσο ετσι μπορω να εχω το οξυμωρο να βγαλω μια μικρη σε εκταση καθετη και να της δωσω π.χ. 500 χιλιοστα, αρα να χτιζει το μισο, και να μεινουν 2 μεγαλυτερες καθετες με δικαιωμα μικροτερης δομησης, 1/4 επι του Σ.Δ.

2) Υπαρχει περιορισμος στο σχημα της καθε καθετης; π.χ. επειδη οι 2 βρισκονται στο πισω του οικοπεδου, δινω απο την προσοψη δεξια κι αριστερα 3 μετρα πλατος και βαθος 12 ωστε να φτανουν τα αυτοκινητα στα μελλοντικα κτιρια των καθετων.

Link to comment
Share on other sites

Παρακολουθώ.

Προσωπικά θα τα χώριζα σε ίσα μέρη με τη λογική πως σε περίπτωση που δώσω περισσότερα χιλοστά σε μία μικρότερη κάθετη συνιδιοκτησία υπάρχει και πιθανότητα να μην μπορέσει να εξαντλήσει τον ΣΔ... Την ίδια λογική θα εφάρμοζα και για το σχήμα της καθέτου. Τι να το κάνω το οικόπεδο αν έχει πλάτος 5m και μήκος 50μ. Και εκτός αυτού αν ήμουν ο μελλοντικός ιδιοκτήτης της καθέτου θα έβαζα και δικό μου μηχανικό...

Link to comment
Share on other sites

Μόλις τώρα, jbosdas said:

Π Τι να το κάνω το οικόπεδο αν έχει πλάτος 5m και μήκος 50μ. Και εκτός αυτού αν ήμουν ο μελλοντικός ιδιοκτήτης της καθέτου θα έβαζα και δικό μου μηχανικό...

Προφανως τιποτα, ακαλυπτος χωρος θα ειναι αλλα δεν εννοουσα οτι ολη η καθετος θα ειναι ετσι. Ειναι ετσι ενα τμημα της που οδηγει στο πισω μερος του οικοπεδου οπου εχω το βασικο τμημα της καθετου με σαφως πιο τετραγωνισμενη μορφη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.