Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Οικισμοί κάτω των 2.000 - Απαίτηση σε πρόσωπο


Recommended Posts

Για μένα δεν έχει νόημα αφού φαίνεται ότι ο δρόμος ειναι παρακάτω. Αλλά δεν χάνεις και τίποτα να μάθεις τι είναι αυτή η έκταση και σε ποιον ανήκει.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

49 λεπτά πριν, Pavlos33 said:

Αν είναι πλατεία το συζητάμε. Κάνε την ερευνά σου και τα ξαναλέμε.

 

Edited by Pavlos33
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα σε όλους. Σε οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων έχω ένα οικόπεδο 80τ.μ. με υφιστάμενο κτίσμα 55-60 τ.μ.. Η άδεια οικοδομής είναι προ του 1985 και έχει πρόσωπο 6μ σε δρόμο>4μ. Η ερώτηση μου είναι αν το οικόπεδο είναι οικοδομήσιμο σήμερα με αντίστοιχους όρους δόμησης.

Ισχύει δηλαδή το "γ) Για γήπεδα μικρότερα των 200 τ.μ. ορίζεται σ.δ 1,0 και προκειμένου να είναι δυνατή η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση συνολικής επιφανείας 200 τ.μ. η κάλυψη επιτρέπεται να είναι μεγαλύτερη του 60% χωρίς σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει το 70% της επιφανείας του γηπέδου." οπότε είναι επιτρεπτή δόμηση 56τ.μ.?

Με το πρόσωπο τι ισχύει όμως για τα προ του '85?

 

Link to comment
Share on other sites

Αν το πρόσωπο δεν καταλαμβάνεται από οικοδομή θα πρέπει να κάνεις παραχώρηση ώστε το ημιπλάτος του δρόμου να γίνει τουλάχιστον 2 μ. Άρα, σήμερα θα έχεις άρτιο και θα καταστεί οικοδομήσιμο μετά την παραχώρηση εδαφικής λωρίδας σε κοινή χρήση. Ο ΣΔ θα είναι αυτός που αναφέρεις (56 τμ)

Link to comment
Share on other sites

Ο δρόμος εχει πλάτος μεγαλύτερο από 4 μέτρα οπότε θεωρώ ότι δεν χρειάζεται κάποια παραχώρηση.  

Και αν καταλαβαίνω σωστά δεν υπάρχει κάποια ελάχιστη απαίτηση σε πρόσωπο, οπότε ουσιαστικά μπορεί να γκρεμιστεί το κτίσμα και να χτιστεί εξ αρχής αντίστοιχα. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Σε οριοθετημένο παραλιακό οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων υφίσταται οικόπεδο που έχει δημιουργηθεί προ του 1985. Σύμφωνα με τον τίτλο κτήσης του 1984 συνορεύει βόρεια με ιδιοκτησίες τάδε και τάδε και με δρόμο.

Ουσιαστικά ο δρόμος έξω υπάρχει, αλλά έχει πλάτος μόνο 2,20μ και τελειώνει στο οικόπεδο μου. Και στο τοπογραφικό του 1984 έχει το ίδιο πλάτος χωρίς να αναγράφεται.

διαβάζοντας όλο το τοπικ θεωρώ ότι ακόμα και για προ υφιστάμενα του 1985 υπάρχει απαίτηση προσώπου σε δρόμο πλάτους 4μ. 

Στην δίκη μου περίπτωση δεν βλέπω τρόπο να γίνει αυτός ο δρόμος 4μ.

Παραθετω και ένα σκαρίφημα καλύτερη οπτική.

Η ζώνη παραλίας δεν έχει απαλλοτριωθεί ακόμα, αλλά ακόμα και αν απαλλοτριωθεί είναι αδύνατον να κατασκευαστεί εκεί δρόμος καθώς υπάρχουν κτίσματα που προϋφίστανται του καθορισμού.

ο καθορισμός έγινε το 2002.

 

DF8C3F68-6031-402B-8DC4-4FE859B4E249.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Θα πρότεινα για την στενή αυτή λωρίδα να πάρεις και τα συμβόλαια των κατά Βορρά όμορων. Αυτό το διώροφο πλακοσκεπές, μήπως έχει κτιστεί με άδεια. Αν ναι μπορείς να δεις αν στο τοπογραφικό του έχει αναγράψει δρόμο. Πολύ καλή ένδειξη ότι το συμβόλαιο του 84 αναγράφει δρόμο. Μήπως μπορεί να φανεί κάτι και σε 1/5000 της ΓΥΣ  για πλήρη σιγουριά. Θέλω να βεβαιωθείς ότι αυτό το δρομάκι δεν αποτελεί τμήμα παραχωρημένης τετράμετρης λωρίδας προς απόκτηση οικοδομησιμότηταςτυφλού οικοπέδου, ενδεχομένως με διαφορετικό συμβόλαιο που δεν στο έχουν παραδώσει, προς εφαρμογή των άλλοτε-και από το 2008 καταργηθεισών από το ΣτΕ-διατάξεων.

Από τη στιγμή που ο δρομίσκος είναι αποδεδειγμένα προ 85 και δεν είναι όπως είπαμε τμήμα τετράμετρης λωρίδας, τότε δεν έχεις κανένα πρόβλημα με την αρτιότητα-οικοδομησιμότητα. Το οικόπεδο έχει πρόσωπο σε μήκος 2,20 μ όσο δηλαδή το πλάτος του δρόμου, οπότε για την εφαρμογή της διάταξης θεώρησε το μήκος του δρόμου από τον επαρχιακό μέχρι το οικόπεδο ότι είναι το πλάτος του (πολύ παραπάνω απο΄4 μ). 

Πολλές φορές έχουν εκδοθεί άδειες με οικόπεδα σε τέτοιους δρόμους. Εξάλλου και να ήθελε να παραχωρήσει δεν γίνεται. Αν κάποιος παραχωρήσει θα είναι η βορειοδυτική -άνω-ιδιοκτησία (η βορειανατολική με το διώροφο λόγω ύπαρξης κτιρίου στο πρόσωπο δεν απαιτείται να προβεί σε παραχώρηση), διότι αυτή έχει το μήκος δρόμου επί της πρόσοψης.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Παύλε, μέχρι πρότινος γνώριζα περί 4μ πλάτος "λωρίδας" ως πρόσωπο σε δρόμο. Μαλιστα, εχω δεί τέτοια τοπογραφικα ΟΑ παλαιότερα.

Στη  περίπτωση του συναδέλφου έχουμε ενα οικόπεδο που ουσιαστικα εχει προσωπο 2.20 σε έναν δρόμο που καταλήγει στην επαρχιακή οδό ο οποιος ΔΕΝ αποτελει τμήμα του οικοπέδου των 600τμ

Δε καταλαβαίνω ομως απο που προκύπτει αυτο που αναφέρεις πως το μηκος ουσιαστια του "προσωπου" ειναι το 2.20μ επι το μήκος του :(

Edited by Kane
Link to comment
Share on other sites

Ουσιάστικα ο Παύλος το είδε από μια άλλη οπτική. Ότι το μήκος του προσώπου είναι 2,20 και το πλάτος 14μ.( όσο το μήκος της διόδου).

Δεν ξέρω αν θα το δεχτούν αυτό στην Υπηρεσία Δόμησης.

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.