Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Οικισμοί κάτω των 2.000 - Απαίτηση σε πρόσωπο


Recommended Posts

Σε γωνιακό οικόπεδο παραχωρείς και στους 2 δρόμους για να υπάρξει το ημιπλάτος του δρόμου 2 τουλάχιστον μέτρα, ή μεγαλύτερο αν έτσι ορίζεται σε οικεία νομαρχιακή απόφαση, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο που υπάρχει. Κατ αναλογία σε οικόπεδο "τρίφατσο" έχω τη γνώμη ότι πρέπει να γίνει παραχώρηση σε κάθε δρόμο που το αρχικό πλάτος δρόμου είναι μικρότερο των 4 μ. Στην περίπτωσή σου παραχωρείς δυτικά και βόρεια (με τον Βορρά να "βλέπει" προς τα πάνω).

Να ελέγξεις αν οι δρόμοι αυτοί είναι όντως κοινόχρηστοι και δεν αφέθηκαν από παραχώρηση σε κοινή χρήση άλλοτε "τυφλών" οικοπέδων προς απόκτηση οικοδομησιμότητας με καταργηθείσες διατάξεις βάσει απόφασης ΣΤΕ έτους 2008. Δες παλιά συμβόλαια σε πρώτη φάση. Αν περιγράφουν δρόμους και είναι πριν το 85 είσαι καλυμμένος.

Link to comment
Share on other sites

Παυλο καλησπερα κι ευχαριστω. Μια ακομα ερωτηση σε παρακαλω. Στην περιπτωση που ο δρομος υπηρχε μονο ανατολικα, και βορεια, νοτια και δυτικα υπηρχαν ιδιοκτησιες, και ο δρομος ηταν πλατους 4μ οπως τον παρουσιαζω στο σχεδιαγραμμα, θα ημουν οικοδομησιμος ή θα υπηρχε προβλημα επειδη δεν εφαπτεται σε ολη την πλευρα του οικοπεδου?

Link to comment
Share on other sites

Οι απόψεις διίστανται. Η δική μου άποψη (*) είναι ότι θα οικοδομούνταν. Δες εδώ και δικό μου ερώτημα, που έχει συνάφεια με το δικό σου. 

"1. Κάθε οικόπεδο για να είναι οικοδομήσιμο πρέπει να έχει πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο ή σε χώρο που έχει τεθεί σε κοινή χρήση . Ο παραπάνω χώρος πρέπει να έχει πλάτος τουλάχιστον 4 μέτρα και να εφάπτεται καθ' όλο το μήκος της μιας πλευράς των ορίων του οικοπέδου. (*) 'Οπου το πλάτος αυτό υπολείπεται των 4 μέτρων, για να είναι το οικόπεδο οικοδομήσιμο, πρέπει με συμβολαιογραφική πράξη, της οποίας αντίγραφο κοινοποιείται με απόδειξη στον οικείο ΟΤΑ, να τεθεί σε κοινή χρήση λωρίδα οικοπέδου τόση, ώστε από το πρόσωπο του εναπομένοντος οικοπέδου μέχρι τον άξονα του κοινόχρηστου χώρου να επιτυγχάνεται πλάτος τουλάχιστον 2 μέτρων. Της παραπάνω ρύθμισης εξαιρούνται τα τμήματα του οικοπέδου που καταλαμβάνονται από οικοδομές.

 

(*) το μικρό τμήμα που μπαίνει στο όμορο οικόπεδο (νοτιοανατολικά) έστω και με μισή μοίρα κλίση αν βάλεις το ευθύγραμμο τμήμα, τότε η υπόλοιπη πλευρά σε όλο το μήκος έχει πρόσωπο στο δρόμο των 4 μ.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Γεια σας,

σε οικισμό <2000 οριοθετημένο υπάρχει οικόπεδο εμβαδού 1090 τ.μ. Ο μοναδικός δρόμος που εφάπτεται με το οικόπεδο είναι μια οδός που ακουμπά "καθετα" σε αυτό. το μήκος εκείνης της πλευράς είναι 2.40. Το οικόπεδο υφίσταται πριν το 1985. Η κατά κανόνα αρτιότητα στον οικισμό είναι 500 τ.μ. και το οικόπεδο είναι 1090 τ.μ.

αυτό το οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο ? 

ΜΕΤΩΠΟ ΣΕ ΚΑΘΕΤΗ ΟΔΟ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δες παρόμοιο θέμα σε προηγούμενα ποστ εδώ. Το έχουμε συζητήσει. Σίγουρη απάντηση δεν θα πάρεις διότι οι γνώμες διίστανται. Κάνε αύριο μια βόλτα από ΥΔΟΜ να μας πεις τι σου είπαν και αν το εγκρίνουν ως οικοδομήσιμο.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ πολύ για τη γρήγορη απάντηση. ήθελα να δω αν υπάρχει κάποια παρέκκλιση τουλάχιστον για τα παλιά οικόπεδα ως προς το μέτωπο. Ό,τι μάθω από εκεί θα το αναρτήσω.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς δεν τίθεται καν θέμα ύπαρξης παρέκκλισης. Είναι καθαρά θέμα "ατομικής" ερμηνείας και σε τέτοιες περιπτώσεις όπως γνωρίζεις κερδίζει η Υ.ΔΟΜ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα, 

στο pdf που επισυνάπτω δίνω μια σχηματική απεικόνιση της υπόθεσης. Για την περιοχή έχω αεροφωτογραφίες από το 1965-1973-1990. Επίσης, γύρω από τον νέο δρόμο που είναι εμφανής τσιμεντωμένος και με ενδιαφέρει, τα συμβόλαια είναι μετά το 1988 και αιτία κτήσης από τους μεταβιβάζοντες η έκτακτη χρησικτησία. Στα συμβόλαια του 1998, 1990 που έχω ο δρόμος αναγράφεται ως κοινοτική οδός. Κάτι μεταξύ 1980-1985 δεν έχω σε αποδεικτικά στοιχεία. Έχω επίσης, 4 οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν από το 1990-2007 και αναγράφουν τον δρόμο ως κοινοτική οδός με την υπογραφή της αρμόδιας υπηρεσίες.  Ο παλιός δρόμος όπως φαίνεται αντικαταστάθηκε από τον νέο, διαπλατύνθηκε και εκτράπη. Πλέον στο σημείο σύνδεσης του παλιού δρόμου με τον επαρχιακό έχει φυτρώσει χορτάρι και βάτα, δεν είναι προσβάσιμος. 

Από την στιγμή που κατά την ημερομηνία έκδοσης του 181Δ/1985 είχα πρόσωπο σε κοινόχρηστο και εξακολουθώ να έχω, είμαι άρτιος κατά παρέκκλιση και οικοδομήσιμος, ή η εκτροπή του στο σημείο που φαίνεται στην εικόνα αλλάζει το χρόνο δημιουργίας του κοινόχρηστου δρόμου που εγώ έχω πρόσωπο; (ελπίζω να μην σας μπέρδεψα). 

Επίσης, στην περίπτωση που δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία μπορεί αυτό να λειτουργήσει υπέρ μου για να εκδόσω την άδεια που θέλω ή σε περίπτωση ελέγχου θα κριθώ ένοχος εφόσον δεν μπορεί να αποδειχτεί η αθωότητα μου;

Όσων αφορά για την παρέκκλιση ο προϊστάμενος της ΥΔΟΜ μου είπε "ό,τι θα ισχυριστούν οι δικαιούχοι και θα γράψει το συμβόλαιο θα συμβουλευτείς για την παρέκκλιση".

Συνάδελφοι, οποιαδήποτε απάντηση θα είναι υπερπολύτιμη γιατί καίγομαι να δώσω το τοπογραφικό για το συμβόλαιο. Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.

μεταβολή δρόμου που έχω πρόσωπο.pdf

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.