Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Οικισμοί κάτω των 2.000 - Απαίτηση σε πρόσωπο


Recommended Posts

καλημέρα...γιατί δε μπορεί να κατατμηθεί? επειδή δεν έχει την αρτιότητα καλυμμένη των εκτός οικισμού πριν τη κατάτμηση ?

από τη στιγμή που μπορώ να χτίσω στο κομμάτι του εκτός οικισμού, δεν αποκτά τους όρους δόμησης του εντός? 

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by xarhs1990
Link to comment
Share on other sites

Διάβασε προσεκτικά τι σου γράφω. Αν τυχόν δεν έχεις ασχοληθεί ξανά με οριοθετημένους οικισμούς σε παραπέμπω στα σχετικά θέματα του φόρουμ. Επιγραμματικά για να δημιουργήσεις άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα στο εντός οικισμού τμήμα (είπες ότι η αρτιότητα στον οικισμό είναι 500 τμ) χρειάζεσαι να έχεις για το εντός οικισμού τμήμα ελάχιστη επιφάνεια 1000 τμ (500+500 για μετά την κατάτμηση), ελάχιστο πρόσωπο 20 (10+10 μετά την κατάτμηση) και φυσικά το πρόσωπο να είναι σε κοινόχρηστο δρόμο του οικισμού ελάχιστου πλάτους 4 μ. Το οικόπεδο, όπως φαίνεται δεν διαθέτει την ελάχιστη επιφάνεια της κατά κανόνα αρτιότητας (επί δυο) ούτε και πρόσωπο σε δρόμο στο εντός οικισμού τμήμα. Για το εκτός οικισμού τμήμα, θα πρέπει η ελάχιστη επιφάνεια να είναι 8.000 (4.000+4.000) και αναλόγως τι είναι ο δρόμος (πχ κύριος δημοτικός, αγροτικός), υπάρχει και η απαίτηση προσώπου (πχ κύριος δημοτικός 45 μ/50 μ βάθος, αν είναι αγροτικός πρέπει να υπάρξει αναγνωριστική πράξη προ 23 Αποκεντρωμένης Διοίκησης και να έχεις 50 μ (25+25 μετά την κατάτμηση).   Επομένως την κατάτμηση την ξεχνάς διότι δεν γίνεται.

Το πρόβλημα με το εντός οικισμού τμήμα είναι ότι δεν έχει πρόσωπο σε δρόμο και επομένως δεν έχεις οικοδομησιμότητα για να την "μεταφέρεις" στο εκτός οικισμού τμήμα. Υπάρχει ένα έγγραφο της ΠΕ.ΧΩ Κρήτης που αναφέρει ότι εφόσον το εκτός οικισμού τμήμα έχει πρόσωπο σε δρόμο και αυτός αποτελεί συνέχεια του δημοτικού οδικού δικτύου, μπορεί να θεωρηθεί οικοδομήσιμο το "τυφλό", πλην όμως κανείς δεν σου εγγυάται ότι το έγγραφο αυτό έχει γενική εφαρμογή, αφού το σχετικό Π.Δ δεν αναφέρει κάτι τέτοιο. Τέλος, και στο έχω επαναλάβει αρκετές φορές, διάβασε το έγγραφο ενημέρωσης του ΑΔΜΗΕ, επικοινώνησε μαζί τους για να λάβεις τις απαιτούμενες πληροφορίες για την δουλεία των εναέριων γραμμών μεταφοράς Υ.Τ και αν εντός της ιδιοκτησίας υπάρχουν τετράγωνα βάσεων πυλωνων να λάβεις και την απαλλοτρίωση. 

 

Edited by Pavlos33
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για την απάντηση...ήδη έχω μιλήσει με την ΑΔΜΗΕ και περιμένω απάντηση τους...οπότε δε γίνεται κατάτμηση άρα μένει ως έχει το οικόπεδο και αν μπορεί να οικοδομηθεί θα οικοδομηθεί με τους εντός οικισμού όρους δόμησης στο τμήμα του εκτός (αν και εφόσον δεν υπάρχουν πολλοί περιορισμοί από ΑΔΜΗΕ).

ΥΓ: Σχετικά με τον τονισμό των λέξεων στα παραπάνω ποστ θα διορθωθεί, έστελνα από κινητό.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Το εντός οικισμού τμήμα δεν έχει πρόσωπο σε δρόμο. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Μην θεωρείς δεδομένο ότι είναι οικοδομήσιμο. Σε παραπέμπω σε παλαιότερες συζητήσεις για το θέμα και επισυνάπτω ένα έγγραφο που όπως αναφέρω και στο προηγούμενο Post, δεν έχει καθολική εφαρμογή και το κυριότερο, δεν βασίζεται στο νόμο. Επομένως η χρήση του ελλοχεύει κινδύνους (προσωπική άποψη εκφράζοντας), αν και συνάδελφοι στην Περιφέρεια Κρήτης έχουν πει ότι γίνεται αποδεκτό.

ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΕ ΕΚΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΔΡΟΜΟ (ΠΕ.ΧΩ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ).pdf

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας και την ενημέρωση...είναι λίγο στο ''φλου'' ας το πούμε το αν είναι οικοδομήσιμο ή όχι ένα τέτοιο γεωτεμάχιο...Το θέμα είναι ποιος θα πάρει την ευθύνη..

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Ναι και γι αυτό το τονίζω με πολλούς τρόπους ότι δεν θα πρέπει να θεωρείς δεδομένο ότι είναι οικοδομήσιμο. Ακριβώς το αντίθετο θα πρέπει.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημέρα,

οικόπεδο εντός των ορίων οικισμού έχει πρόσωπο σε υδατόρεμα που κατεβάζει νερά μόνο μετά τις βροχές και πέραν αυτού σε κοινοτικό δρόμο. Συνεπώς, είναι τυφλό το οικόπεδο ή έχει πρόσωπο; Το υδατόρεμα θεωρείται κοινόχρηστος χώρος για το οικόπεδο; Επίσης, ο κοινοτικός δρόμος είναι διανοιγμένος με μπουλντόζα μετά το 1985

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα συνάδελφοι, 

εντός ορίων οικισμού όταν δεν έχουμε συμβόλαια και εμφανείς αεροφωτογραφίες πως αποδεικνύουμε την παλαιότητα του δρόμου; Αν φαίνεται στον χάρτη ΓΥΣ 1:5000 αρκεί; Και με μια βεβαίωση με την ημερομηνία σύνταξης του φύλλου χάρτη από την Γεωγραφική υπηρεσία;

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Καλησπέρα συνάδελφοι, να ρωτήσω το εξής αν είναι δυνατό : 

σχετικά με το άρθρο 35 του Ν3937,  που αναφέρει με τις τροποποιήσεις του 2014 και 2015 περί δυνατότητας οικοδομησιμότητας όταν υπάρχει βεβαίωση ότι ο δρόμος συντηρείται ή στρώνεται ή έχει δίκτυα, από τον αρμόδιο ΟΤΑ -> εξαξολουθεί να ισχύει αυτή η δυνατότητα ? ή υπάρχει καμιά πχ προσφυγή που πρέπει να έχουμε υπ όψη ? 

έχω περίπτωση που μόνο έτσι μπορεί να θεωρηθεί οικοδομήσιμη (δηλαδή με βεβαίωση ΟΤΑ  ότι ο δρόμος συντηρείται από αυτούς) σε παλιό οικισμό και είμαι δύσπιστος.

Edited by sarcs
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.