Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Παράταση πληρωμής προστίμου 3843


ssouanis

Recommended Posts

Μηπως υπάρχει κανένα τηλ στο ΥΠΕΚΑ για να ρωτήσουμε τι συμβαίνει με την εξόφληση προστίμου Ν.3843/10 που δεν έχει πληρωθεί; Υπαρχει κανείς που μπορεσε να το εξοφλήσει; Φτασαμε 4/6/2020.

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει απολύτως καμία "σωτηρία"! Όσο το πρόστιμο παραμένει ανεξόφλητο είναι σαν να μην έγινε ποτέ η υπαγωγή στον 3843.... Με άλλα λόγια "πεταμένα λεφτά"! Μόνο μια λύση υπάρχει.... Υπαγωγή τώρα όσο προλαβαίνει στον 4495 με ό,τι αυτό συνεπάγεται και συμψηφισμός των ήδη καταβληθέντων.

 

P.S. Για την ολοκληρωμένη παρουσία του θέματος, συμπληρώνω ότι, ο Ν.4495/2017 αναφέρει χαρακτηριστικά και με απλά λόγια, "....όσα δεν έχουν εξοφλήσει το πρόστιμο του Ν.3843/2010, ό,τι υπολείπεται καταβάλλεται ως παράβολο υπέρ του Πράσινου Ταμείου, εντός 6 μηνών (έως 2.5.2018) από την έναρξη ισχύος του 4495 και υποβάλλεται από τον ενδιαφερόμενο αίτηση στην ΥΔΟΜ, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας περαίωσης".

Λιτό, κατανοητό... Ίσως να μπορούσε να εφαρμοστεί... Αξίζει να το ρισκάρει κάποιος; Μάλλον σήμερα θα "κολλήσει" στο 6μηνο.....

 

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Παλιά πελάτισσα πήγε να εξοφλήσει το πρόστιμο με τον κωδικό πληρωμής του 3843 σε δύο τράπεζες (Εθνική & Alpha) και δεν μπόρεσε να εξυπηρετηθεί σε καμία από τις 2. Μάλιστα στην Alpha της είπαν ότι απαιτείται κωδικός 20ψήφιος κι όχι 14ψήφιος (?????). Η πολεοδομία ουσιαστικά της έδωσε τον κωδικό πληρωμής της δήλωσης και καμία άλλη πληροφορία, μόνο που δεν την δείρανε που ρωτούσε περισσότερα. Η προθεσμία σε μερικές μέρες λήγει. Δεν την συμφέρει να ενταχθεί στον 4495 γιατί με ένα τεστ που έκανα τα πρόστιμα που βγαίνουν είναι πολύ μεγαλύτερα + αμοιβή μηχανικού κτλ. Τι γίνεται τέλος πάντων με αυτές τις περιπτώσεις? Γνωρίζετε κάποιον οπουδήποτε - οποτεδήποτε που να μπόρεσε να κάνει αυτή τη διαδικασία? Μήπως έχει ολοκληρώσει κανείς την πληρωμή αυτή με ebanking? Κι αν ναι, αν δεν πληρώθηκε ποτέ καμία δόση, κατέβαλε σήμερα το εφάπαξ πρόστιμο με την έκπτωση μείον το παράβολο ή όλο το ποσό χωρίς την έκπτωση μείον το παράβολο?

Edited by pipakos
Link to comment
Share on other sites

pipako ρωτάς όμως κάτι πράγματα που με κάνεις να απορώ. Δηλαδή επί αίτησης που δόθηκε το 2010 πήγε πρόσφατα να πληρώσει την κάποια δόση και της λέει η τράπεζα "θέλουμε κωδικό να πληρωθεί δόση αίτησης που έγινε με τον 4495 ο οποίος ισχύει 3 χρόνια τώρα " και σωστά κατά τη γνώμη μου και η γυναίκα απορεί πως δόσεις που έπρεπε να πληρώνει το 2011 δεν μπορεί να τις πληρώνει σήμερα?

Link to comment
Share on other sites

Arche δεν έχει υπαχθεί στον 4495, αυτό είναι το ζητούμενο, να ξοφλήσει δηλαδή το πρόστιμο με τον κωδικό πληρωμής του 3843, οι οποίοι κωδικοί του 3843 ήταν 14ψήφιοι και όχι 20ψήφιοι όπως του 4495 και υποτίθεται ότι μέχρι την 30/6/2020 παραμένουν ενεργοί. Πάει λοιπόν με τον κωδικό αυτό στην τράπεζα η πελάτισσα και την κοιτάνε λες και ήρθε από τον Άρη. Για αυτό ρωτάω, έχει κάνει ποτέ κανείς αυτή τη διαδικασία? katrmp εγώ να ρωτήσω, αλλά ποιον? Η πολεοδομία της έδωσε να σημειώσει τηλεφωνικά τον παλιό κωδικό πληρωμής του 3843 και της είπε πήγαινε να ξοφλήσεις το πρόστιμο στην τράπεζα..

Clipboard01.jpg

Edited by pipakos
Link to comment
Share on other sites

On 4/6/2020 at 9:45 ΠΜ, ΙΑΣΟΝΑΣ said:

.....Υπαγωγή τώρα όσο προλαβαίνει στον 4495 με ό,τι αυτό συνεπάγεται και συμψηφισμός των ήδη καταβληθέντων.

 

Link to comment
Share on other sites

Κι αυτός ο ρημαδονόμος που δίνει παράταση εξοφλησης του 3843/2010 ώς 30/6/2020 γιατί υπάρχει τότε και ταλαιπωρείται ο κοσμάκης τσάμπα?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.