Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γνωστοποίηση σε ΚΕΠΕΚ τεχνικού ασφαλείας, υποχρεωτική;


dmarch

Recommended Posts

Αν έχω μία σύμβαση με μία εμπορική επιχ. προκειμένου να εκτελέσω χρέη τεχνικού ασφαλείας (είμαι σίγουρη ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις για να το κάνω, είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνω εκεί) πρέπει υποχρεωτικά να γίνει γνωστοποίηση σε ΚΕΠΕΚ ή μπορώ να εκτελέσω έτσι κι αλλιώς τα καθήκοντά μου;

Link to comment
Share on other sites

Βιβλίο θεωρημένο μπορεί να υπάρχει ήδη, από τον προηγούμενο Τ.Α. Απλά καταθέτεις τα χαρτιά σου στο τοπικό ΚΕΠΕΚ μαζί με μια αίτηση όπου τους γνωστοποιείς ότι αναλαμβάνεις εσύ Τ.Α. αντικαθιστώντας τον ...τάδε, αρχής γενομένης από... και γράφεις επίσης την κατηγορία της επιχείρησης, πόσες ώρες θα επιβλέπεις και πότε θα την επισκέπτεσαι.

Link to comment
Share on other sites

σας ευχαριστώ. εννοώ αν έχει υπογραφεί η σύμβαση αλλά η γνωστοποίηση γίνει λ.χ. μετά από 3 μήνες, μετράει ο χρόνος από τη γνωστοποίηση και μετά ή ο χρόνος που φαίνεται στη σύμβαση;

Link to comment
Share on other sites

Όφείλει η επιχείρηση να κάνει γνωστοποίηση για να είναι νομικά καλυμένη. Υπάρχει ειδκό για το σκοπό αυτό έντυπο σε κάθε ΚΕΠΕΚ.

Η υποχρέωσή σου αρχίζει απο την ημερομηνία σύμβασης

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Γνωρίζει κανείς αν η γνωστοποίηση στο ΚΕΠΕΚ της καταγγελίας σύμβασης είναι υποχρεωτική; Εχει κανείς κάποιο πρότυπο; Θα με βοηθούσε πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Γνωστοποίηση καταγγελίας της σύμβασης δεν ξέρω αν είναι υποχρεωτική αλλά είναι απαραίτητη για εσένα προκειμένου να κατοχυρωθείς γνωστοποιώντας ότι παραιτείσαι από Τ/Α μίας επιχείρησης και δεν φέρεις πλέον καμία ευθύνη από δω και πέρα. Αν δεν γίνει γνωστοποίηση στο ΚΕΠΕΚ, η επιχείρηση μπορεί κάλιστα να ισχυριστεί ότι ακόμα εκτελείς χρέη Τ/Α κι αν γίνει κανένα συμβάν από δω και πέρα μπορούν να σε τρέχουν.

Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο έντυπο, εσύ φτιάχνεις μία καταγγελία σύμβασης στην οποία ρητά αναφέρεις ότι δεν φέρεις καμία ευθύνη για την επιχείρηση από δε και πέρα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

απο το νεο έτος το 2013, ισως και νωριτερα, ολα θα γινονται ηλεκτρονικα

Ετσι λεει το Υπ. Εργασιας, συνεπώς φαντάζομαι , ηλεκτρονικη θα ειναι και η γνωστοποιηση αναθεση καθηκοντων ΤΑ και ΓΕ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δυστυχώς για πάνω απο 10 χρόνια δεν έχει φτιαχτεί ακόμα Μητρώο Τ.Α. για να αποφεύγεται η γραφειοκρατία και η παραπλάνηση (λαμογιά) απο αυτούς που είτε δεν έχουν το δικαίωμα είτε είναι ανύπαρκτοι ως Τ.Α. (κάποιο παλαιοί διευθυντάδες απέτρεψαν αξιέπαινη προσπάθεια νέων συναδέλφων μηχανικών επιθεωρητών εργασίας)

Τη λύση της σύμβασης επιβάλλεται να τη δηλώσεις με μια απλή δήλωση γνωστοποίησης στο αρμόδιο ΚΕΠΕΚ, για να αποφύγεις μελλοντικές συνέπειες. Επισημαίνω οτι αν σε απέλυσαν χωρίς τεκμηριωμένη αιτιολογία τότε μπορείς να διεκδικήσεις αποζημίωση ή και παραμονή στη θέση σου.

Edited by GPER
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.